به گزارش آباجان به نقل از ایرنا ، دبیر نخستین جشنواره ملی سپاس آب در این مراسم گفت: این جشنواره با هدف بررسی مدیریت مصرف آب در حوزه های مختلف شامل شرب و بهداشت ، صنعت و خدمات ، کشاورزی ، صنعت و معدن و فضای سبزی برگزار می شود.
” جواد محجوبی ” افزود: پس از فراخوان جشنواره ،ایده های پیاده شده و اجرا شده در زمینه مدیریت مصرف در سطح کشور جمع آوری و پس از داوری از هر حوزه سه طرح برتر معرفی می شود.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد اظهار کرد: ایده برگزاری جشنواره سپاس آب، در سال ۱۳۹۷ توسط مدیرعامل وقت سهامی آب منطقهای استان یزد مطرح شد و تاکنون ۲ دوره این جشنواره بصورت استانی برگزار شد.
محجوبی افزود: جشنواره یاد شده نیمه اسفندماه در استان برگزار و قرار است به صورت دو سالانه به میزبانی این استان برپا شود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: مسئله آب نه تنها در استان یزد بلکه در کشور در اولویت قرار دارد و به گروه و دولت خاص یا وزارتخانه خاصی مرتبط نیست؛ بلکه ابعاد سیاسی، اقتصادی، زیست محیطی و … را شامل میشود.
محجوبی اظهار کرد: برای بهبود وضع موجود در زمینه آب نیازمند رسیدن به وفاق ملی در این حوزه هستیم و تولید دانش و متقاعدسازی همه مردم و سیاست گذاران، از جمله راههای اصلی و اساسی برای مدیریت منابع ارزشمند آب و سازگاری با کم آبی در اقلیم کشور است.
وی تصریح کرد: مدیریت صحیح و مؤثر مصرف و سازگاری با کم آبی از جمله راهها برای برنامه ریزی دقیق در جهت تأمین آب مطلوب برای همه ذینفعان است.
آبرسانی به ۳۵۰ روستا با تانکر
مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد نیز در این مراسم با بیان اینکه استان یزد وابسته به آب انتقالی است گفت: ۶۰ درصد منابع مصرف آب استان از آب انتقالی است و مدیریت توزیع آب در تابستان امسال که گذشت، به ویژه در زمان قطعی برق و ایجاد مشکل در خط انتقالی بسیار سخت بود.
“جلال علمدار” با اشاره به افت چاه های آب استان افزود: برای تامین آب استان یزد باید فکر اساسی شود زیرا ۳۵۰ روستای استان با تانکر ابرسانی می شوند که هزینه بسیاری دارد.
او اظهار داشت: خوشبختانه در استان یزد جیره بندی نداشتیم و تنها با افت فشار آب روبه رو شدیم زیرا با مدیریت صحیح توانستیم از تنش آبی تابستان امسال عبور کنیم.
وی مصرف روزانه آب در استان را ۶ هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه بیان و اظهار کرد: از یکهزار روستای استان نیز ۶۵۰ روستا تحت پوشش آب و فاضلاب هستند که از این تعداد ۳۰۰ روستا با تانکر آبرسانی میشوند.
این مسوول به طرح رینگ شهری اشاره کرد و افزود: تاکنون برای این طرح ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه شده و ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و هنوز نیازمند یکهزار میلیارد تومان اعتبار دیگر برای اتمام این طرح هستیم.
مدیرعامل موسسه کوثر یزد هم در این نشست گفت: بسیاری از سرمایهگذاران استان به دلیل نبود منابع آبی، در استانهای دیگر سرمایهگذاری کردهاند که امیدواریم بتوانیم به شکلی آب را در استان مدیریت کنیم.
“غلامرضا منتظری” افزود: امیدواریم که بتوانیم فرهنگ سازی مصرف آب را در سطح کشور گسترش دهیم و مردم یزد نیز در این زمینه پیشقدم بوده و خواهند بود.
در پایان این مراسم تفاهم نامه همکاری بین مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد ، مدیرعامل شرکت آبفای استان یزد و مدیرعامل موسسه کوثر یزد در زمینه برگزاری جشنواره ملی سپاس آب منعقد شد.
همچنین در این مراسم از “مریم خاتمی ” همسر امام جمعه فقید یزد به پاس تلاش های حجت الاسلام و المسلمین محمد علی صدوقی در حوزه آب تجلیل شد.