مچینگ یا خریداری از کالای مازاد معاملات در بورس کالا، به فرایندی اطلاق میشود که در صورتی حجم عرضه شده کالای موردنظر در تالار معاملات بورس کالا کاملامورد معامله قرار نگیرد و بخشی باقیمانده و معامله نشود، این کالا با قیمت پایه در سیستم مازاد عرضه و یا مچینگ قرار میگیرد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، در نخستین معاملات سامانه ستبا، چهار نیروگاه و ۲ خردهفروش برق، بیش از ۶۰۰ مگاوات برق عرضه کردند و از طرفی ۲۳ خردهفروش برق با تقاضای ۷۴۴ مگاوات سفارش خریدوفروش خود را ثبت کردند.
در نهایت نتایج معاملات برق عادی – بار پایه مهرماه شامل ۷۴۴ مگاوات تقاضا از طرف ۲۳ خردهفروش برق، ۶۰۶ مگاوات عرضه از طرف ۴ نیروگاه و ۲ خردهفروش برق، ۳۵۶ مگاوات معامله مچ شده، ۷۰ مگاوات معامله باطل شده و ۲۸۶ مگاوات معامله محقق شده نهایی شد.
اعلام زمان دومین معاملات برق در سامانه تخصیص برق ایران
در نیمه دوم آبانماه مچینگ های برق سبز، برق آذرماه (ماه پیش رو) و معاملات سالانه برق عادی – بار پایه در سامانه تخصیص برق ایران انجام خواهد شد.
سامانه ستبا در آدرس https://setba.ir قابلدسترس است و این امکان را برای نیروگاهها و سایر تامینکنندگان برق از یک سو و خردهفروشان برق از سوی دیگر به وجود آورده است تا به دور از روند انجام مذاکرات طولانی بتوانند برق مورد نظر خود را با قیمتی مطلوبتر از انتظار معامله کنند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سامانه تخصیص برق ایران (ستبا) با هدف ایجاد بستری کارآمد، به منظور توسعه پایدار و بهبود اقتصاد انرژی کشور ایجاد شده و امکان تبادل انرژی بین تامینکنندگان و خریداران را فراهم میکند. این سامانه ۲۳ مهرماه امسال کار خود را آغاز کرد.