رضا سلیمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا اظهار کرد: مطالعات بستر و حریم ۴۰۰ کیلومتر از رودخانههای اصلی و عبوری از مراکز جمعیتی استان در قالب ۲ قرارداد با مشاوران ذیصلاح از امسال آغاز شده و با تخصیص اعتبارات لازم تا پایان تابستان سال ۱۴۰۴ پایان خواهد یافت.
وی افزود: هدف از این مطالعات تعیین حد بستر و حریم رودخانهها و مسیلها افزایش ضریب ایمنی شهرها و روستاها، حفاظت از مستحدثات و اراضی کشاورزی واقع در محدوده رودخانهها در برابر سیلاب و پیشگیری از ورود خسارتهای جانی و مالی احتمالی و جلوگیری از تصرف و تجاوز به بستر و حریم قانونی رودخانههاست.
سلیمی همچنین لایروبی ۱۴ کیلومتر، پر کردن ۳۰ حلقه چاه دهان گشاد و آزادسازی حدود ۳۰ هکتار از رودخانههای استان را از اقدامات دفتر مهندسی رودخانههای شرکت آب منطقه ای اردبیل در سال جاری اعلام کرد.
مدیر مهندسی رودخانهها و سواحل شرکت آب منطقهای اردبیل اظهار کرد: در راستای حفاظت از رودخانهها، طی عقد قرارداد با بسیج سازندگی و ایجاد هفت تیم گشت و بازرسی رودخانهها ، گام مهمی در جهت رفع تصرفها و جلوگیری از برداشت شن و ماسه غیرمجاز در استان اردبیل برداشته شده است.
وی بیان کرد: تمامی افراد حقیقی و حقوقی و دستگاههای دولتی، برابر قانون موظف هستند قبل از هرگونه ساخت و ساز در مجاورت رودخانهها و مجاری آبی، مجوزهای لازم را از شرکت آب منطقهای اردبیل دریافت کنند.
مدیر مهندسی رودخانهها و سواحل شرکت آب منطقهای اردبیل از شناسایی ۱۴۹ نقطه سیلخیز در این استان خبر داد و گفت: این نقاط حادثهخیز سیلاب برای بازسازی و نوسازی به بنیاد مسکن معرفی شده است.
سلیمی افزود: شهرستانهای گرمی و مشگینشهر بیشتر از شهرستانهای دیگر در معرض سیلاب بوده و پل قرهسو در شهرستان نمین و آغلاغان در شهرستان نیر هم جزو نقاط حساس و حادثهخیز استان هستند که برای رفع این نقاط حادثهخیز پیگیر تخصیص اعتبار هستیم.
مدیر مهندسی رودخانهها و سواحل شرکت آب منطقه ای اردبیل با تاکید بر لزوم لایروبی و ساماندهی رودخانههای استان و تامین اعتبارات مورد نیاز این امر گفت: برای مطالعات تعیین حریم سیلابها اعتبار لازم پیشبینی شده و مصمم هستیم تمامی مراحل مطالعات حریم سیلابها در موعد مقرر تکمیل شود.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا استان اردبیل دارای نزدیک به چهار هزار کیلومتر رودخانه است که سه هزار و ۷۳۴ کیلومتر آن داخلی و ۱۹۶ کیلومتر مرزی است.
از این میزان یک هزار و ۹۴۵ کیلومتر عملیات نقشهبرداری و تعیین حد بستر و حریم رودخانهها به پایان رسیده و یک هزار و ۹۸۵ کیلومتر هم با پیشرفت ۷۰ درصدی در دست اجرا است.