به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از اراک، علی جودکی پیش از ظهر امروز در نشست هم اندیشی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تشکلهای صنعتی و اقتصادی استان مرکزی اظهار داشت: استان مرکزی به لحاظ صنایع مادر رتبه اول است و صنعت صنعت ساز به شمار میرود، همچنین به لحاظ تعداد واحد صنعتی رتبه پنجم، به لحاظ واحدهای بالای ۱۰۰ نفر رتبه چهارم، به لحاظ صنعت ریلی رتبه نخست، به لحاظ صنعت آرایشی و بهداشتی رتبه نخست را دارد و ۶۵ درصد پوشک بچه و ۹۵ درصد ایزی لایف کشور در استان مرکزی تولید میشود.
وی افزود: در استان مرکزی میزان تقاضای سرمایه گذاری بالا است اما به دلیل نداشتن زیر ساخت نمیتوانیم حضور سرمایه گذار جدید را بپذیریم، نسبت جواز تاسیس به پروانه بهرهبرداری در استان ۴۸ درصد است چراکه زیرساخت لازم در استان مرکزی وجود ندارد و هم اکنون در هیچ یک از شهرستانهای استان مرکزی امکان توسعه شهرکهای صنعتی وجود ندارد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: هم اکنون در پنج شهرستان استان مرکزی مشکل نیروی کار وجود دارد و توسعه همه جانبه در استان شکل نگرفته و باید نظام جامع برای استان شکل گیرد.
صنعت برق ۱۶۰ همت برای انرژی از دولت طلب دارد
محمودمحمودی، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی در این نشست گفت: نیاز برق استان مرکزی ۲هزار و ۶۰۰ مگاوات است و ۲۰۰۰ پیک برای استان تحقق پیدا کرد، حداقل برق تولیدی در استان ۱۱۰۰ مگاوات است، بنابراین در استان مرکزی به عنوان یک استان صنعتی از نظر تولید برق ناترازی وجود دارد.
ویافزود: دولت چهاردهم ۱۴ مگاپروژه شامل احداث نیروگاه حرارتی، احداث نیروگاههای خورشیدی، نصب کنتور هوشمند، مدیرت مصرف و بهینه سازی، جمع آوری مراکز غیرمجاز استخراج ارز، توسعه تبادلات برون مرزی برق و غیره را در راستای کاهش ناترازی تولید و مصرف برق در نظر گرفته است، در حال حاضر صنعت برق ۱۶۰ همت برای انرژی از دولت طلب دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی با تاکید بر ضرورت اولویت بخشی صنعت به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر گفت: در حال حاضر تنها ۱۳۰۰ مگاوات پنل خورشیدی در استان نصب شده که برای سال آینده نصب ۴۵۰۰ مگاوات پنل خورشیدی هدفگذاری شده است.
افزایش نرخ ارز و طلا به شدت بر زندگی مردم تاثیر گذاشته است
منوچهر توسطی، رئیس هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی در این نشست اظهار داشت: شرایط اقتصادی و اجتماعی، خوب نیست و نباید زمان را از دست بدهیم. افزایش نرخ ارز و طلا به شدت بر زندگی مردم تاثیر گذاشته است. در حال حاضر صنایع در تامین نقدینگی دچار چالش هستند و با این وضع تورم، نقدینگی برای واحدهای تولیدی واجب است و اگر بانکها، پولی در اختیار تولید کننده قرار ندهند چرخ تولید نخواهد چرخید.
وی افزود: ناترازی انرژی یکی از چالشهای کشور است که هرساله با آن مواجه هستیم و مسئولان هرسال دیواری کوتاهتر از دیوار تولید پیدا نمیکنند که نشان از ناترازی مدیریت در سطح کلان است، بنابراین با وضع موجود، جهش و رشد اقتصادی اتفاق نخواهد افتاد، طبق قانون، واحدهای صنعتی و تولیدی نباید در زمان کسری انرژی، قطعی برق و گاز و خدمات مخابرات را داشته باشند. سه روز قطعی برق صنایع در هفته فاجعه است و تقاضا میشود فضای کسب و کار بهبود یابد.
رئیس هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با اشاره به اصلاح قانون تغییر عناوین شغلی بیان کرد: نیروی کار، ارزشمندترین حلقه در زنجیره کار است، قانون کار باید اصلاح شود تا کارفرما و نیروی کار، حقوق مساوی داشته باشند، همچنین قانون مشاغل سخت و زیان آور به عنوان یک معضل شناخته میشود و در تمام سطوح، همه گیر شده است و مشکلات متعددی را ایجاد کرده است که باید این موضوع رسیدگی شود.
انتهای پیام/۷۱۱/