به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، مازندران با دار بودن دانشگاه های معتبر و صاحب نام همچون دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشگاه مازندران، دانشگاه علم و فناوری بهشهر، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل و فعالیت ۲ دانشگاه مستقل علوم پزشکی مازندران و بابل به همراه استادان برجسته این دانشگاه های که از جمله دانشمندان برتر زیر یک درصد تا ۲ درصد جهان به شمار میروند از ظرفیت های مهم بهره مندی از دانش هوش مصنوعی در این خطه از شمال هستند.
دانشگاه های مازندران در سالهای اخیر با برگزاری همایش های شهرستانی، استانی و ملی بر ضرورت بهره مندی از فناوری هوش مصنوعی برای توسعه استان تاکید کردند.
برخی از این دانشگاه ها همانند دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با راه اندازی و چاپ مجله های علمی و پژوهشی در این حوزه فعالیت های خوبی از خود بر جای گذاشتند.
نخبگان دانشگاهی مازندران با بهره مندی از دانش هوش مصنوعی طرح های بزرگ ملی را در دست اجرا دارند که برخی از آنها تکمیل و در حال بهره برداری هستند.
صنایع فولاد، مواد غذایی، کشاورزی و صنعت از جمله طرح های کلانی هستند که نخبگان دانشگاهی این استان در این حوزه با بهره مندی از ظرفیت هوش مصنوعی به دستاوردهای خوبی رسیدند.
در یک سال اخیر اقدامات موثری برای معرفی قابلیت های هوش مصنوعی برای افکار عمومی انجام شد که همه مردم با دانش هوش مصنوعی آشنا شوند.
نخبگان دانشگاهی که با احداث اولین شهر هوشمند ایران در سال گذشته تحصین همگان را برانگیخته بودند با عزمی جدی تر از گذشته مصمم به بهره مندی از ظرفیت فناوری های نوظهور همانند هوش مصنوعی هستند.
در این شهر هوشمند که در بابل احداث شده بود با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی، بابل به تصویر کشیده شد و در این شهر هوشمند بناهای تاریخی و میراثی بابل از جایگاه ممتازی برخوردار بودند.
همچنین دانشجویان نخبه کشور، آرزوی های خود را برای آینده بابل در این شهرهوشمند به تصویر کشیدند که چگونه می توان با فناوری های نوین و بهره مندی سازه های ممتاز برای توسعه و پیشرفت شهر خود استفاده کرد.
انجام همه این برنامه ها به منظور تمرین نخبگان و شهروندان در جهت بهره مندی از ظرفیت های بسیار بالای هوش مصنوعی در زندگی اجتماعی است.
مازندران در تلاش است با فراهم کردن زیر ساختهای لازم برای دستیابی به استانی هوشمند با گسترش فیبر فوری، اینترنت پر سرعت و استفاده از فناوری های نوین به همراه تعامل سازنده با نخبگان دانشگاهی از جمله استان های پیش رو در زمینه هوش مصنوعی باشد.
برگزاری دومین همایش بین المللی هوش مصنوعی و فناوری های نوین که به میزبانی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در حال انجام است تمرینی دیگر برای بررسی فواید و آسیب های هوش مصنوعی محسوب می شود.
میزبانی از ۱۹ استان
در این پیوند رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اظهار کرد: در دومین همایش بین المللی هوش مصنوعی و فناوری های آینده نگر از ۱۹ استان کشور به این همایش مقاله ارسال شد.
بهرام عزیزالله گنجی گفت: برگزاری چنین همایش ها فرصت مناسب در جهت معرفی و شناخت ظرفیت های هوش مصنوهی و چالش های است که در آینده با آن روبرو خواهیم شد.
وی با بیان این که هوش مصنوعی به مجموعه ای از تکنیک ها و الگوریتمهایی گفته می شود که به سیستم های کامپیوتری این امکان را می دهد تا کارهایی را انجام دهند که به طور معمول به تفکر و تصمیم گیری انسانی نیاز دارد، اظهار کرد: پیشرفت های سریع الگوریتم ها و فناوری های مرتبط انتظار می رود که هوش مصنوعی در بسیاری از جنبه های زندگی انسانی تغییرات عمده ای ایجاد کند که این تغییرات شامل بهبود عملکرد سیستم های هوشمند، افزایش توانایی تحلیل داده های کلان و توسعه تکنولوژیهای جدید خواهد بود.
رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل افزود: هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار کلیدی در حل مسائل جهانی مانند تغییرات اقلیمی و مشکلات بهداشتی نقش مهمی ایفا خواهد کرد.
وی افزود: این فناوری می تواند در حل مسائل پیچیده علمی، کشف داده های جدید و پیشرفت در زمینه های مختلف فناوری نقش مهمی ایفا کند و در زمینه پزشکی، حمل و نقل و آموزش و به بهبود کیفیت زندگی کمک کند.
این مقام مسوول تصریح کرد: در این همایش مجموعا ۸۳ مقاله از ۱۹ استان کشور دریافت شد که پس از داوری ۳۴ مقاله به صورت سخنرانی و ۲۲ مقاله به صورت پوستر ارائه می شود.
بررسی فرصت ها و آسیب ها
یوسف نوری در خصوص برگزاری همایش های هوش مصنوعی در مازندران اظهار کرد: همه نخبگان حوزه هوش مصنوعی باید با برگزاری همایش های مختلف ابعاد گوناگون فرصت ها و آسیب های هوش مصنوعی را واکاوی کنند.
وی گفت: با توجه به فعالیتهای خوب دانشگاههای مازندران این استان باید در بخش هوش مصنوعی به جایگاههای ممتازی دست پیدا کند.
نوری با بیان اینکه یکی از دغدغههای رهبر معظم انقلاب قرار گرفتن ایران در باشگاه ۱۰ کشور برتر در هوش مصنوعی است، اظهار کرد: همه دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی باید از ظرفیت دانشگاههای استان در بخش هوش مصنوعی بهرهمند شوند.
نوری با اشاره به این که استانداری مازندران با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی اقدامات موثری را در دست اجرا دارد، گفت: بهرهمندی از این ظرفیت در پاسخ به مطالبهای ارباب رجوع توسط هوش مصنوعی انجام میشود.
وی ادامه داد: برنامهریزی در این استان باید به گونهای باشد که در بخش هوش مصنوعی همانند فناوریهای اطلاعاتی مازندران از استانهای پیش رو در کشور باشد.
استاندار مازندران با بیان اینکه کارهای ارزشمندی در خصوص هوش مصنوعی در این استان آغاز شد، گفت: همه طرحهای بزرگ استان پیش از اجرا باید پیوست هوش مصنوعی داشته باشند.
این مقام مسوول تصریح کرد: با توجه به این که مازندران در بخش تولید محصولات کشاورزی از جایگاه مهمی در کشور برخوردار است این فناوریها میتواند در افزایش کیفیت اثربخش باشد.