به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، سید هاشم صفی الدین، از رهبران سیاسی جنبش حزب الله لبنان در سال ۱۹۶۴ در شهر دیر قانون النهر در جنوب لبنان در یک خانواده سرشناس شیعه به دنیا آمد و پسرخاله سید حسن نصرالله، دبیرکل شهید حزب الله است.
آنچه که در رابطه هاشم صفیالدین و شهید سید حسن نصرالله جلب توجه میکند، علاوه بر رابطه خویشاوندی، شباهت ظاهری، صدا و حتی لحن است.
خانواده صفیالدین در عرصههای سیاسی و مذهبی شهرت زیادی دارند و علمای شیعه و سیاستمداران برجسته شیعه در لبنان، اغلب از این خاندان برخاستهاند که مهمترین آنها محمد صفی الدین، نماینده مجلس لبنان در دهههای ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ است.
سید هاشم صفی الدین در دهه ۱۹۸۰ به همراه شهید سید حسن نصرالله در حوزههای علمیه شیعه در عراق و ایران تحصیل کرد و از بدو تاسیس حزب الله وارد آن شد و مناصب عالی رتبهای در مقاومت لبنان داشت.
وی در سال ۱۹۸۳ با دختر محمدعلی الامین، عضو شورای قانونگذاری شورای اسلامی شیعیان لبنان ازدواج کرد.
در سال ۱۹۹۴ جنبش حزب الله از سید هاشم صفی الدین خواست تا فعالیتهای خود را در حوزه علمیه قم به پایان رسانده و برای بر عهده گرفتن مسئولیتهای مهم در مقاومت لبنان به این کشور برگردد.
وی پس از بازگشت از قم، منصب ریاست شورای اجرایی حزب الله را بر عهده گرفت که بعد از دبیرکلی، عالیترین منصب حزب الله به شمار میرود. هاشم صفیالدین مسئول اجرای سیاستهای داخلی و توسعه ساختار اداری حزب الله و نظارت بر موسسات، اموال و سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی به ویژه در جهان عربی شد.
سید هاشم صفیالدین مرد دوم حزب الله بعد از سید حسن نصرالله و از جمله مقامات ارشد مقاومت لبنان است که علاوه بر مسئولیت سیاسی در شاخه نظامی آن نیز فعالیت میکند.
در سال ۲۰۱۷ آمریکا سید هاشم صفیالدین را در فهرست موسوم به متهمان به تروریسم قرارداد و در سال ۲۰۱۸ تحریمهای اقتصادی متعدد، از جمله مصادره اموال و حسابها و جلوگیری از معاملات مالی با او را اعمال کرد.
سید هاشم صفی الدین او در سال ۱۹۹۴ به ریاست جنبش حزب الله در منطقه بیروت منصوب شد و در سال ۱۹۹۵ ریاست شورای مقاومت را که مسئول فعالیتهای نظامی بود بر عهده گرفت. سید هاشم صفی الدین در سال ۱۹۹۸ به عضویت مجلس شورای حزب الله درآمد و در سال ۱۹۹۸ به عنوان مرد دوم حزب الله و رئیس شورای اجرایی آن منصوب شد.
سید هاشم صفیالدین ریاست شورای جهادی حزب الله را نیز عهده دارد که عالیترین نهاد نظامی مقاومت لبنان محسوب میشود. او در سال ۲۰۱۰ به عنوان فرمانده نظامی منطقه جنوب منصوب شد.
این رهبر ارشد جنبش حزب الله لبنان از زمان آغاز نبرد طوفان الاقصی نقش کلیدی در رویکرد مقاومت لبنان برای حمایت از مردم و مقاومت فلسطین داشت و همواره تاکید داشت که همه مسلمانان و آزادگان جهان، مسئول دفاع از مستضعفان و مظلومان فلسطینی و مبارزه با رژیم غاصب صهیونیستی هستند.
سید هاشم صفی الدین در مراسم چهلمین روز شهادت سردار قاسم سلیمانی نیز تاکید کرد که خون حاج قاسم، موجب اخراج آمریکاییها از کل منطقه و آزادی ملتهای منطقه میگردد.
انتهای پیام/