به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، در این تحلیل آمده است: درحالی که قرار است قدرت های جهان امروز با هدف تامین کمک های فوری بشردوستانه به لبنان، حمایت از نیروهای امنیتی این کشور و فشار جهت برقراری آتش بس، در پاریس گرد همآیند، کارشناسان و دیپلماتها باتوجه به تمرکز تلاش های آمریکا، انتظار چندانی از دستیابی به پیشرف در این نشست ندارند.
رویترز افزود: به نظر نمیرسد تا پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، آتش بسی در لبنان برقرار شود.
این رسانه انگلیسی گزارش داد: فرانسه روابط تاریخی با لبنان (مستعمره سابق خود) دارد و با واشنگتن جهت برقراری آتش بس در این کشور تلاش می کند، اما نفوذ پاریس در این زمینه با توجه به آغاز حملات گسترده (رژیم) اسرائیل به مواضع حزب الله در ماه سپتامبر که منجر به آواره شدن هزاران نفر و کشته شدن بیش از ۲ هزار نفر شده، محدود است.
رویترز میافزاید: پاریس با عجله کنفرانسی را ترتیب داده تا نشان دهد که هنوز بر منطقه تحتالحمایه سابق خود (لبنان) نفوذ دارد، اما باوجودی که قرار است ۷۰ هیات و ۱۵ نهاد و سازمان بین المللی درآن حضور یابند، وزرای مهم اندکی در آن شرکت خواهند داشت.
بر اساس این گزارش، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا باوجودی که قرار است روز جمعه (فردا) به لندن سفر کند، از حضور در نشست پاریس امتناع ورزید و در عوض معاون خود را به آن میفرستد.
این گزارش می افزاید: شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود وزیر امور خارجه عربستان که کشورش تمایلی به تعامل با لبنان ندارد، نیز در این نشست شرکت نمی کند.
رویترز می افزاید: بر اساس چارچوب سندی که برای هیاتها جهت حضور در نشست پاریس ارسال شده، این نشست با هدف تاکید مجدد بر ضرورت توقف خصومتها بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۶، که از جنوب لبنان میخواهد عاری از هرگونه نیرو یا سلاحی غیر از نیروهای لبنانی باشد، تاکید می ورزد.
رویترز در مورد چشم انداز نتایج نشست پاریس افزود: دیپلمات ها می گویند هرچند که فرانسه تماس های مستقیم خود با حزب الله و ایران را نسبت به تلاش های میانجی گرانه آمریکا، یک مزیت عنوان می کند، اما دقیقا مشخص نیست که جبهه سیاسی این نشست چه دستاوردی داشته باشد، چراکه روابط بین واشنگتن و پاریس حساس است.
یک دیپلمات خاورمیانهای که رویترز اشاره ای به نام وی نکرد در این باره به رویترز گفت: فرانسه خواهان آتش بس است و باور دارد که حزب الله حذف شدنی نیست، اما آمریکا خواهان نابودی حزب الله است و اسرائیلی ها را تشویق می کند تا بیشتر از این پپش بروند.
این گزارش می افزاید: مقام های اروپایی از اینکه واشنگتن خواستار آتش بس فوری نیست، انتقاد میکنند و بیم آن دارند که دولت کنونی آمریکا موضع خود را تا قبل از انتخابات پنجم نوامبر تغییر ندهد.
یک دیپلمات غربی که رویترز اشاره ای به نام وی نکرد در مورد این نشست گفت: مشخص نیست که فرانسه به چیزی در این کنفرانس دست یابد. پاریس از اینکه آمریکا به (رژیم) اسرائیل اجازه ادامه این عملیات را می دهد خشمگین است.