نشست آزادی مطبوعات در قانون اساسی برگزار شد

نشست آزادی مطبوعات در قانون اساسی برگزار شد

به گزارش خبرنگار سیاسی آباجان به نقل از ایرنا، سومین نشست از سلسله نشست‌های «خانه ملی گفت‌وگوی حقوق اساسی» با عنوان« آزادی مطبوعات در قانون اساسی» عصر امروز با حضور عبدالله گنجی، مدرس دانشگاه و مدیر مسئول سابق روزنامه جوان، و سید شهاب‌الدین طباطبایی، عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت و دبیر کل حزب ندای ایرانیان در پژوهشکده شورای نگهبان برگزار و کیفیت تحقق حکم قانون اساسی مبنی بر آزادی مطبوعات در جمهوری اسلامی ایران بررسی شد.

سید شهاب‌الدین طباطبایی در این نشست گفت: فصل سوم قانون اساسی به دلیل تصریح به حقوق ملت یکی از جذاب‌ترین فصول قانون اساسی است. که بر مبنای آن، اصل بر برائت است، مگر آنکه خلاف آن اثبات شود.

وی با بیان اینکه امروز ماهیت رسانه عوض شده است، اظهار کرد: شاید معنای رسانه امروز همان چیزی نباشد که ۳ سال پیش بوده است. در دنیای امروز با مفهومی به نام «انسان – رسانه» مواجه هستیم. به این معنا که فردی در توئیتر بیش از مجموع تیراژ روزنامه‌های ما مخاطب دارد.

عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت به عواملی که منجر به کاسته شدن مرجعیت برخی رسانه‌ها در داخل شده است اشاره کرد و افزود: اگر از ایرادات می‌گوییم به این معنا نیست که از این اشکالات خوشحال هستیم، ایرادات را برای رفع آن بیان می‌کنیم.

طباطبایی با یادآوری اینکه به قانون مطبوعات ایراداتی وارد است، اظهار کرد: آخرین تغییرات این قانون به سال ۸۸ برمی‌گردد، در صورتی که با فناوری‌های جدید بخصوص با هوش مصنوعی اقتضاء تحولات نو را می‌طلبد.

وی تخصص‌گرایی و علم در حوزه قضاوت را از ضروریات مربوط به رسانه عنوان و تصریح کرد: بازپرس و قاضی دادگاه فرهنگ و رسانه باید در مورد رسانه اطلاع داشته باشد تا به خوبی تشخیص دهد که رسانه در چارچوب وظایف خود عمل می‌کند یا تشویش اذهان کرده است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد: قوه قضائیه هم در سال‌های اخیر تلاش کرده از برخوردهای سلیقه‌ای بکاهد و شخص رئیس قوه با مداخله، مانع اعمال نگاه‌های سلیقه‌ای شده است.

عبدالله گنجی هم در این نشست گفت: رسانه کلا یک ابزار مدرن شناخته می‌شود و فلسفه ایجاد آن ابزار دموکراسی است، از این جهت به آن رکن چهارم دموکراسی گفته می‌شود.

وی با بیان اینکه در ایران حداقل در چهار مقطع آزادی حداکثری مطبوعات را داشتیم، گفت: ۱. صدر مشروطه، ۲. شهریور ۲۰ و خروج پهلوی اول که در آن مقطع ۵۰۰ حزب و ۵۰۰ روزنامه موجود بود، ۳. انقلاب اسلامی که کمونیست‌ها و چپ‌ها به این آزادی زیاد ضربه زدند. ۴. خرداد ۷۶ که تیراژ مطبوعات ما در آن دوران بالای ۳.۵ میلیون بود.

این فعال رسانه‌ای خاطرنشان کرد: فضای مطبوعات در دوره اصلاحات به نحوی پیش رفت که در اتفاقی بی‌سابقه رهبر انقلاب سال ۷۹ در دیدار با جوانان در مصلای تهران گفتند: “مطبوعات ما پایگاه دشمن شده‌اند” که بعد از آن قوه قضائیه ۱۵ روزنامه را تعطیل کرد.

گنجی تاکید کرد: وقتی حاکمیت می‌بیند برخی رسانه‌ها به لحاظ گفتمانی حرفی را می‌زنند که در رسانه‌های معاند عنوان می‌شود، طبیعتا واکنش نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه انگاره ذهنی برخی از روشنفکران؛ دانشجویان و نخبگان این است که در ایران آزادی رسانه وجود ندارد یا اگر هست کم است، گفت: در صورتی که بعضی مباحث محرمانه وجود دارد. ممکن است برخی بدون توجه به این ضرورت‌ها اظهاراتی کنند که تبعاتی داشته باشد، از این‌رو برخوردهایی با آنها می‌شود و ممکن است این تلقی را به وجود بیاورد که در ایران آزادی بیان وجود ندارد.

حتما ببینید

رضایی: مشارکت همه گروه‌ها در «مانا» تا زمان اجماع تداوم می‌یابد

رضایی: مشارکت همه گروه‌ها در «مانا» تا زمان اجماع تداوم می‌یابد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، محسن رضایی در حساب کاربری خود در شبکه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *