شما چگونه با کمبود امکانات به اینجا رسیده‌اید

شما چگونه با کمبود امکانات به اینجا رسیده‌اید

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، در المپیک، پارااُلمپیک و بازی‌های قاره‌ای ، این داده‌کاوی از اهمیت ویژه و بیشتری دارد چرا که یک ورزشکار قهرمان در بالاترین سطح آمادگی قرار دارد و رقیبان او برای از کف درآوردن مدالش، در رقابتی تنگاتنگ تلاش‌شان را دوبرابر و چند برابر می‌کنند.

ورزشکاران حرفه‌ای تواناب به خصوص پاراالمپیکی‌ها و پارآسیایی‌ها با توجه به مشکلات و کمبودهایی که دارند اما به موفقیت‌های چشمگیری دست می‌کنند که برای رسانه‌های ورزشی بدون شک قابل تحلیل و بررسی است.

برخی از ورزشکاران توانیاب چهارمحال و بختیاری که در سالهای اخیر در پارالمپیک و پاراآسیایی صاحب عنوان شده‌اند بدون توجه به محدودیت‌ها و معلولیت‌هایی که خودشان دارند و بدون توجه به مشکلات حوزه ورزشی خودشان از جمله نبود سالن ورزشی خاص، کمبود امکانات ورزشی خاص معلولان، نبود حامی مالی در حوزه ورزش تلاش بسیاری دارند و توانسته‌اند مدال‌های رنگارنگ در مسابقات ورزشی ملی و پارالمپیک دریافت کنند.

شما چگونه با کمبود امکانات به اینجا رسیده‌اید
طیبه جعفری قهرمان والیبال نشسته

دریغ از سالن‌های ورزشی خاص معلولان

ورزشکار قهرمان پاراآسیایی و پارالمپیکی چهارمحال و بختیاری در رشته والیبال نشسته با اشاره به اینکه اماکن و سالن ورزشی زیرمجموعه ورزش و جوانان مختص معلولان و جانبازان در استان وجود ندارد و تنها یک سالن ورزشی خاص معلولان توسط بهزیستی احداث شده است گفت: این سالن ورزشی نیز در تمام ساعات روز در اختیاری معلولان نیست و تنها در ساعت کاری ادارات فعال است.

طیبه جعفری در گفت وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: این ورزشگاه هم‌اکنون بدون است و در دسترس همه توانیابان و جانبازان قرار ندارد.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون تمرینات ورزش والیبال نشسته توانیابان در سالن تختی شهرکرد انجام می‌شود و برای ورزش بوجبا که مختص توانیابان شدید است و همچنین دوومیدانی، سالن ورزشی خاص وجود ندارد گفت: اختصاص یک سالن ورزشی خاص معلولان علاوه بر تامین مکان برای تمرینات ورزشکاران توانیاب، می‌تواند یک منبع درآمد برای هیات ورزش جانبازان ومعلولان شود.

به گفته وی، نبود حامی مالی(اسپانسر) از مهمترین مشکلات ورزشکاران توانیاب و جانباز استان است که باعث شده که برای اعزام به مسابقات لیگ برتر و یا مسابقات کشوری با مشکل موجه شوند.

وی با اشاره به اینکه هزینه اعزام ورزشکاران به مسابقات لیگ برتر و مسابقات کشوری بسیار بالاست و از توان هیات ورزش توانیابان و جانبازان خارج است گفت: به دلیل بالا بودن هزینه‌ها و نبود حامی و اسپانسر توانیابان برای اعزام به مسابقات با اتوبوس اعزام می‌شوند.

جعفری افزود: هم‌اکنون برخی از افراد توانیاب نیز به دلیل محدودیت‌ها و معلولیتی که دارند در عرصه‌های مختلف به خصوص ورزشی حاضر نمی‌شوند که این امر باعث بروز مشکلات و آسیب‌های روحی، روانی و اجتماعی در این قشر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تاکنون توانسته ۱۲ مدال جهانی، ملی و آسیایی و پارالمپیک کسب کند گفت: ورزش باعث افزایش روحیه نشاط و سرزندگی می‌شود و توانیابان نباید به دلیل مشکلات جسمی که دارند خانه نشین شوند.

شما چگونه با کمبود امکانات به اینجا رسیده‌اید
علی اکبر غریب شاهی قهرمان پارالمپیک

حمایت از ورزش معلولان در استان چهارمحال و بختیاری ضعیف است

دارنده مدال طلای پاراوزنه‌برداری در مسابقات پارااُلمپیک با اشاره به اینکه در چهارمحال و بختیای استعدادهای زیادی در حوزه ورزش به خصوص ورزش معلولان و جانبازان وجود دارد گفت: حمایت از ورزش و ورزشکاران در استان بسیار ضعیف است و مسوولان استانی و همچنین بخش خصوصی، مسوولان واحدهای صنعتی و صنایع استان از ورزشکاران این استان حمایت نمی‌کنند.

علی‌اکبر غریب‌شاهی در گفت وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: هم‌اکنون تعدادی از ورزشکاران استان به دلیل برخی مشکلات از جمله نبود امکانات و تجهیزات ورزشی و حمایت نکردن مسوولان از ورزشکاران و نبود حامی و مکان خاص برای تمرین حرفه‌ای ناشناخته ماندند و یا از ادامه دادن ورزش در مقطع قهرمانی منصرف شدند.

به گفته وی، برخی ورزشکاران نیز که علاقه زیادی به ورزش دارند از طریق حامیان و جامعه ورزشی سایر استان‌ها به مسابقات قهرمانی و جهانی اعزام شدند.

وی با اشاره به اینکه در مسابقات جهانی مهم برافراشته شدن پرچم کشور و خوانده شدن سرود جمهوری اسلامی و مطرح شدن نام ایران است گفت: اما ورزشکاران دوست دارند در زمان مطرح شدن در مجامع ملی و بین‌المللی نامی از استان خودشان نیز برده شود، اما در این میان به دلیل برخی بی‌مهری‌ها، ورزشکاران چهارمحال و بختیاری ورزش قهرمانی را در استان‌های دیگر دنبال می‌کنند.

این قهرمان آسیایی و جهانی پاراوزنه‌برداری یادآور شد: مسوولان چهارمحال و بختیاری باید به ورزش قهرمانی توجه خاصی داشته باشند و توجه به امر ورزش در بین مسوولان کمرنگ است.

غریب‌شاهی افزود: در این چند سال که در مسابقات قهرمانی متعدد موفق به کسب مدال‌های مختلف بین‌المللی و پاراالمپیک شدم حمایتی از سوی مسوولان از من و دیگر ورزشکاران قهرمان استان حمایتی انجام نشد و تعدادی از مسوولان هم در همان روزهای ابتدای یکی، دوبار به دیدار ما آمدند و عکس یادگاری گرفتند و رفتند.

به گفته وی، مسوولان چهارمحال و بختیاری علاقه زیادی به کمک کردن و حمایت از قهرمانان ندارند و خودم به عینه این موضوع را حس کردم.

وی با بیان اینکه ورزشکاران حرفه‌ای همیشه نمی‌توانند در سطح قهرمانی باقی‌بمانند و به دلیل مشکلات جسمی توان آنها تحلیل می‌رود گفت: به طور مثال در رشته وزنه‌برداری ورزشکاران حرفه‌ای دچار مشکلات عضلانی، دیسک گردن و سایر مشکلات می‌شود اما مسوولان فکر می‌کنند، ورزشکاران تا سال‌ها می‌توانند تمرین داشته باشند در حالی که این گونه نیست.

به گفته وی، اراده قوی مهمترین عامل پیروزی و موفقیت ورزشکاران و به خصوص جامعه معلولان است که با توجه به مشکلات و سختی‌ها، نبود امکانات سخت افزاری بتوانند خود را به سطح بالا برساند.

شما چگونه با کمبود امکانات به اینجا رسیده‌اید
زهرا آقایی دارنده مدال برنز آسیا

ورزشکاران توانیاب نیازمند حمایت مسوولان

دارنده مدال برنز پاراوزنه‌برداری آسیا که از ناحیه ۲ پا دچار معلولیت است و از زانو پاهایش مصنوعی است گفت: ۳۶سال دارم و چهار سال است در رشته وزنه‌برداری به صورت حرفه‌ای فعالیت دارم.

زهرا آقایی که یکی از اعضای تیم ملی پاراوزنه برداری کشور است افزود: از سال ۹۸مدال‌آور بودم و در چهارمین بازی‌های پاراآسیایی هانگژو که برای نخستین بار زنان ورزشکار در رشته وزنه‌برداری شرکت داشتند، موفق به کسب مدال برنز در این دوره مسابقات شدم.

هزینه‌های خرید مکمل و باشگاه خصوصی بالاست و ورزشکاران توانیاب حامی مالی ندارند

آقایی با اشاره به اینکه برای انجام تمرینات قهرمانی به چند فاکتور از جمله مصرف مکمل، تمرینات سخت، مستمر و حضور روزانه در باشگاه نیاز است گفت: رشته وزنه‌برداری یک رشته قدرتی است و ورزشکاران برای انجام تمرینات قهرمانی به مصرف مکمل نیاز دارند.

به گفته وی، تامین مکمل برای یک دوره سه ماهه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰میلیون ریال است که صفر تا ۱۰۰ درصد هزینه تامین مکمل برعهده ورزشکاران است.

این ورزشکار توانیاب گفت: به دلیل نبود سالن ورزشی خاص معلولان و جانبازان، افراد توانیاب، برای انجام ورزش حرفه‌ای از سالن‌های ورزشی بخش خصوصی در سانس خصوصی استفاده می‌کنم که این تمرینات به پرداخت هزینه بالایی نیاز دارد.

این ورزشکار قهرمان کشور که دارای مدرک کارشناسی ارشد نرم‌افزار کامپیوتر است و به دلیل علاقه به ورزش و رسیدن به مسابقات پاراالمپیک روزانه تمرین ورزشی سخت دارد گفت: نداشتن حامی و اسپانسر مهمترین مشکل ورزشکاران توانیاب است.

حمایت آنچنانی از ورزش توانیابان وجود ندارد

وی با اشاره به اینکه رسیدن به بازی‌های پارالمپیک از مهمترین اهداف ورزشکاران توانیاب است گفت: روزانه تمرینات سختی برای رسیدن به این هدف دارند.

به گفته وی، با توجه به اینکه برای اعزام به مسابقات پاراالمپیک ورزشکاران باید در چندین مسابقه بین‌المللی شرکت کرده باشند تا بتوانند به این مسابقه اعزام شوند، امسال موفق به شرکت در مسابقات پارالمپیک نشدم.

آقایی اظهار داشت:هم‌اکنون در حال آماده شدن برای شرکت در مسابقه‌های پاراالمپیک ژاپن و و پاراالمپیک “لس‌آنجلس” هستم.

وی که دانش‌آموخته رشته کارشناسی ارشد مهندسی نرم‌افزار کامپیوتر است گفت: به خاطر تمرینات مداوم و سخت مشغول به کار نشدم و همه روزه در باشگاه تمرینات سخت را برای رسیدن به هدفم که شرکت و موفقیت در مسابقات پاراالمپیک است انجام می‌دهم.

قهرمان مسابقات پاراآسیایی ایران اظهار داشت: با توجه به بالا بودن هزینه‌های مکمل و همچنین هزینه‌ها تمرین در باشگاه نیازمند حمایت و توجه بیشتر از سوی مسوولان و همچنین بخش خصوصی هستیم.

حامی مالی نداریم

رییس هیات جانبازان و توانیاب چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۲۰۰ ورزشکار جانباز و توانیاب در استان عضو این هیات ورزشی هستند گفت: ۵۰ نفر از ورزشکاران جانباز و توانیاب استان مقامهای برتر در مسابقات پاراالمپیک، آسیایی، پاراآسیایی، جهانی و ملی را در رشته‌های تیمی و انفرادی کسب کردند.

سبزعلی رضایی افزود: ورزشکاران توانیاب استان در رشته‌های والیبال نشسته، مچ‌اندازی، تنیس‌روی میز، شنا، فعالیت دارند.

وی با اشاره به اینکه ورزشکاران جانباز و توانیاب استان دارای استعدادها و توان بالایی هستند گفت: نبود باشگاه خاص ورزش توانیابان و نداشتن حامی و اسپانسر از مهمترین مشکلات این قشر است.

به گفته وی، ورزشکاران این استان به دلیل نبود حامی با هزینه شخصی به ورزش می‌پردازند و یا با حمایت سایر استانها به مسابقات اعزام می‌شوند که این امر نارضایتی توانیابان را فراهم کرده است و باعث شده که ورزشکاران استان به نام استان‌های دیگر در مسابقات جهانی حاضر شوند.

این جانباز ۷۰ ویلچری قطع نخاع با اشاره به تاکید دولت قبل برای حمایت از ورزشکارن توانیاب و جانباز توسط ۲۲ دستگاه اجرایی افزود: هم‌اکنون این امر مورد بی‌توجهی دستگاه‌های اجرایی قرار گرفته و فقط از سوی ادارات کل ورزش و جوانان، بهزیستی و بنیاد شهید و امور ایثارگران مورد حمایت قرار دارند.

وی افزود: به مناسبت هفته پاراالمپیک ۳۰ نفر از ورزشکاران توانیاب استان برای استعدادیابی به جشنواره استعدادیابی ورزش توانیابان در تهران اعزام شدند.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، هم‌اکنون ۳۵ هزار معلول در چهارمحال و بختیاری زیرپوشش بهزیستی قرار دارند.

حتما ببینید

۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال در منابع بودجه چهارمحال و بختیاری از محل مولدسازی پیش‌بینی شد

۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال در منابع بودجه چهارمحال و بختیاری از محل مولدسازی پیش‌بینی شد

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، اردشیر آذر عصر روز سه‌شنبه در نشست …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *