به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه در سخنرانی خود در نشست با مقامات حزب حاکم «عدالت و توسعه» در شهر آنکارا گفت که معتقد است اجلاس کنونی بریکس در شهر کازان روسیه، در تقویت همکاری ترکیه با این اتحادیه موثر خواهد بود.
رئیسجمهوری ترکیه تصریح کرد: صمیمانه خواهان تعمیق همکاری خود با بریکس هستیم. بر این باورم که اجلاس در کازان، کمک قابلتوجهی به این تلاش خواهد کرد.
وی افزود: فردا [چهارشنبه] به دعوت پوتین [رئیسجمهوری روسیه] برای شرکت در نشست گسترده سران بریکس، از کازان بازدید میکنیم.
اوری اوشاکوف دستیار رئیسجمهور روسیه به تازگی اعلام کرد که ولادیمیر پوتین قصد دارد در حاشیه اجلاس بریکس در کازان با مسعود پزشکیان، شی جین پینگ، رجب طیب اردوغان رئیسان جمهور ایران چین و ترکیه، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، دیدار و گفتوگو کند.
گروه بریکس یا اقتصادهای نوظهور سال ۱۳۸۹ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین در یکاترینبورگ روسیه تاسیس شد؛ سال بعد آفریقای جنوبی به این گروه ملحق شد.
جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی و امارات نیز از ابتدای سال ۲۰۲۴ برابر با دیماه ۱۴۰۲ به این گروه پیوستند. به گفته برخی مقامات روس، عربستان با وجود دعوت به این گروه، همچنان در حال تصمیم گیری در این زمینه است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، اجلاس شانزدهم سران بریکس، نخستین نشست رهبران این گروه است که با حضور رسمی ایران به عنوان عضو تمام عیار برگزار میشود.
کشور روسیه به عنوان رئیس دورهای گروه بریکس در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۵۰ رویداد را در این چارچوب برنامه ریزی کرده است. مهمترین رویداد، اجلاس سران گروه بریکس است که اول تا سوم آبان ۱۴۰۳ در کازان روسیه برگزار میشود.
به گفته دستیار رئیسجمهور روسیه، نمایندگان ۳۶ کشور به رویداد بریکس در کازان خواهند آمد که از این تعداد، ریاست هیأتهای ۲۲ کشور را رهبران این کشورها برعهده خواهند داشت. علاوه بر این، رؤسای ۶ سازمان بینالمللی نیز در این اجلاس شرکت خواهند کرد.