به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، تلسکوپ فضایی اقلیدس آژانس فضایی اروپا (ESA) که با هدف رمزگشایی از اسرار ماده تاریک به فضا پرتاب شده بود، اولین نگاه به اطلس کیهانی عظیمی که در حال ساخت آن است را منتشر کرد. این تصویر موزاییکی، حاصل بیش از ۲۶۰ مشاهده در طول دو هفته از ماههای مارس و آوریل امسال است و بیش از ۲۰۸ گیگاپیکسل را پوشش میدهد.
این تصاویر خیرهکننده که بخش کوچکی از یک نقشه بزرگتر است، بیش از ۱۴ میلیون کهکشان دوردست و دهها میلیون ستاره در کهکشان راه شیری را به تصویر میکشد. دانشمندان امیدوارند با مطالعه دقیق این دادهها، بتوانند به درک بهتری از ماده تاریک و انرژی تاریک که بخش اعظم جهان را تشکیل میدهند، دست پیدا کنند.
.
تصاویر منتشر شده توسط اقلیدس، جزئیات شگفتانگیزی از کیهان را به نمایش میگذارند. از کهکشانهای مارپیچی زیبا و خوشههای کهکشانی عظیم گرفته تا کهکشانهای کوتوله کمنور، همه و همه در این تصاویر به وضوح قابل مشاهده هستند.
این تصویر که توسط تلسکوپ فضایی اقلیدس آژانس فضایی اروپا (ESA) در ۱۵ اکتبر ۲۰۲۴ منتشر شده، بخش کوچکی از یک موزاییک بسیار بزرگ را نشان میدهد. این منطقه به اندازه ۳۶ برابر بزرگتر از اندازه اصلی آن در موزاییک کلی نمایش داده شده است. در مرکز این تصویر، هسته خوشه کهکشانی ابل ۳۳۸۱ قرار دارد که حدود ۶۷۸ میلیون سال نوری با ما فاصله دارد. این خوشه کهکشانی، همراه با طیف گستردهای از کهکشانها با شکلها و اندازههای مختلف، از کهکشانهای بیضوی غولپیکر تا کهکشانهای مارپیچی متوسط و کهکشانهای کوتوله کوچک و کمنور، در این تصویر به تصویر کشیده شده است. این تصویر توسط تلسکوپ فضایی اقلیدس، با همکاری آژانس فضایی اروپا (ESA)، ناسا و سایر موسسات تحقیقاتی، تهیه شده است.
این تصاویر تنها آغاز راه است. دانشمندان انتظار دارند در سالهای آینده با ادامه فعالیت اقلیدس به اطلاعات بسیار دقیقتری از ساختار و تکامل کیهان دست پیدا کنند. همچنین، تصاویر عمیقتری از مناطق خاص کیهان، به آنها امکان میدهد تا به مطالعه دقیقتر کهکشانها و اجرام آسمانی بپردازند.
این دستاورد بزرگ، گامی مهم در جهت درک بهتر از جهان هستی است. با مطالعه دقیق این دادهها، دانشمندان میتوانند به سوالات اساسی در مورد ماهیت ماده تاریک، انرژی تاریک و تکامل کیهان پاسخ دهند.
انتهای پیام/