به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در جمع خبرنگاران اعلام کرد سامانه دفاع ضد موشکی پیشرفته تاد که چند روز قبل با سرعت به اسرائیل ارسال شده بوده، هم اکنون مستقر شده و آماده به کار است.
وی از پاسخ به اینکه آیا این سیستم عملیاتی شده، خودداری کرد اما افزود: ما می توانیم این سیستم را به سرعت عملیاتی کنیم و در مسیر انتظارات خود هستیم.
سیستم موشکی تاد، بخش مهمی از سیستم های دفاع هوایی لایهای ارتش آمریکا است که در حال حاضر به ناوگان دفاع ضدموشکی رژیم صهیونیستی اضافه شده است.
هفته گذشته لوید آستین به دستور جو بایدن مجوز استقرار سامانه تاد و خدمه مرتبط با پرسنل نظامی آمریکا برای اسرائیل را داده است.
ارتش آمریکا مدعی است که این اقدام در راستای کمک به تقویت دفاع هوایی تل آویو به دنبال حملات بی سابقه ایران علیه اسرائیل در ۱۳ آوریل و دوباره در ۱ اکتبر است.
سامانه تاد یک سامانه دفاع ضدموشکی ساخت کارخانه لاکهید مارتین است که در سال ۲۰۰۸ رسماً وارد خدمت در ارتش آمریکا شد. این سامانه از چهار جزء اصلی شامل رادار TPY-2، مرکز فرماندهی و کنترل، پرتابگرها و موشک رهگیر تشکیل شده است.
رادار این سامانه قادر است از فاصله ۱۰۰۰کیلومتری اهداف را کشف کند و برد موشک این سامانه نیز ۲۰۰ کیلومتر است و از یک موتور راکتی سوخت جامد با نازل متحرک بهره میبرد که سرعت این موشک را به حدود ۸ ماخ میرساند.
این در حالی است که حدود ۱۲ روز پیشتر موشکهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جریان عملیات و عده صادق۲ بهخوبی از سد سامانههای پدافند موشکی اسرائیل عبور کردند و بر اساس برآوردهای انجامشده خسارات قابلتوجهی به پایگاههای هوایی و رادارهای ارتش رژیم صهیونیستی وارد کردند.
حال بهنظر میرسد بر اثر این عملیات، خسارات قابلتوجهی به شبکه راداری و پدافندی رژیم صهیونیستی وارد شده است که برای تقویت شبکه پدافند هوایی مقابل موشکهای ایرانی دست به دامان آمریکاییها شده است، اما این تقویت فایده چندانی برای اسرائیلیها ندارد چون آمریکاییها هم سامانه پدافندی برای مقابله با موشکهای بالستیک هایپرسونیک در اختیار ندارند.
آستین همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نوع حمله احتمالی اسرائیل به ایران، محتاطانه گفت: بسیار سخت است که بتوان دقیقا گفت که این حمله اسرائیل چگونه خواهد بود. این موضوع به تصمیم مقامات اسرائیلی بستگی دارد و در هر حال اسرائیل معتقد است که این کار متناسب است و اینکه ایرانی ها چگونه آن را درک می کنند، منظورم این است که این دو موضوع متفاوت است.
وی تصریح کرد ما هر کاری را که بتوانیم انجام می دهیم تا تنش ها کاهش یابد و امیدواریم هر دو طرف روند تنش زدایی را آغاز کنند. بنابراین خواهیم دید که چه اتفاقی می افتد.
انتهای پیام/