دکتر هاوژین سادات هاشمی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم درباره سرطان پستان اظهار کرد: سرطان پستان شایعترین سرطان در میان زنان است و آگاهی از روشهای درمانی برای این بیماران حیاتی است.
این جراح پستان افزود: درمان سرطان پستان شامل جراحی، شیمیدرمانی، رادیوتراپی و هورموندرمانی است و جراحی به عنوان رکن اصلی درمان در این نوع سرطان شناخته میشود.
به گفته هاشمی، انتخاب نوع جراحی بستگی به مرحله بیماری و شرایط بیمار دارد.
اهمیت تشخیص زودهنگام سرطان پستان
هاشمی بیان کرد: سرطان پستان دارای چهار مرحله است که در مراحل اولیه، تشخیص زودهنگام میتواند نتایج بهتری به همراه داشته باشد. در مراحل پیشرفتهتر نیز جراحی همچنان جایگاه خود را حفظ میکند، مگر اینکه سرطان به ارگانهای دیگر متاستاز داده باشد.
وی با تاکید بر اهمیت مراجعه زودهنگام بیماران گفت: هر چه تومور کوچکتر باشد، جراحی دقیقتر و ایمنتری انجام میشود. حتی در مواردی که تومور بزرگ است، ما این امکان را داریم که ابتدا شیمیدرمانی انجام دهیم و سپس جراحی صورت بگیرد. در نتیجه، بالای ۹۰ درصد بیماران ما امکان جراحی را دارند.
انواع جراحی سرطان پستان
هاشمی به دو نوع جراحی که برای سرطان پستان انجام میشود اشاره و تصریح کرد: جراحی حفظ پستان و جراحی برداشتن کامل پستان از جمله جراحیهایی است که برای بیماران انجام میشود. در جراحی حفظ پستان، توده سرطانی با حاشیههای سالم برداشته میشود و در صورت لزوم بازسازی همزمان انجام میگیرد. بسیاری از بیماران نگران از دست دادن کامل پستان خود هستند، اما با استفاده از تکنیکهای پیشرفته، میتوان بافت پستان را در بسیاری از موارد حفظ کرد و حتی شکل ظاهری پستان را با استفاده از پروتز یا بافتهای بدن بیمار بازسازی کرد.
وی به بیمارانی که دارای سرطان التهابی هستند، اشاره کرد و گفت: در این بیماران به ناچار کل بافت پستان و پوست برداشته میشود، اما حتی در این موارد هم امکان بازسازی با پروتز یا بافتهای دیگر بدن وجود دارد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده سرطان معتمد به برخی از روشهای جراحی زیبایی که در همراهی با جراحی سرطان پستان انجام میشود نیز پرداخت و خاطرنشان کرد: در برخی موارد، مانند بیمارانی که پستانهای بزرگی دارند، امکان کاهش سایز پستان همزمان با جراحی وجود دارد. این کار نهتنها باعث بهبود ظاهر بیمار میشود، بلکه مشکلاتی نظیر فشار بر گردن و کمر که ناشی از وزن زیاد پستان است را کاهش میدهد.
نقش سبک زندگی در پیشگیری از سرطان پستان
هاشمی بر اهمیت سبک زندگی سالم در پیشگیری از سرطان پستان نیز تاکید و بیان کرد: عوامل مختلفی مانند چاقی، عدم فعالیت فیزیکی، رژیم غذایی ناسالم و مصرف دخانیات میتوانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند. متاسفانه، بسیاری از زنان جوان با اضافه وزن بالا به ما مراجعه میکنند و این امر خطر سرطان را افزایش میدهد.
او به زنان توصیه کرد که رژیم غذایی سالمتری را دنبال کنند، از مصرف زیاد شیرینی و چربی پرهیز کنند و فعالیت بدنی منظم داشته باشند.
وی با اشاره به خطرات مصرف سیگار و قلیان بر بروز سرطان پستان تاکید کرد: طنان باید این عادات ناسالم را کنار بگذارند.
نقش ژنتیک در بروز سرطان پستان
این جراح پستان درباره نقش ژنتیک بر بروز سرطان پستان بیان کرد: در خانوادههایی که سابقه سرطان پستان در سنین پایین و به صورت متعدد وجود دارد، ممکن است آزمایش ژنتیک برای تشخیص خطر ابتلا پیشنهاد شود. اگر نتیجه آزمایش مثبت باشد، بیماران میتوانند تصمیم بگیرند که تحت عمل جراحی پیشگیرانه قرار گیرند.
وی افزود: یکی از گزینههایی که به بیماران دارای ژن مثبت پیشنهاد میشود، جراحی پیشگیرانه برای برداشتن پستان و همزمان قرار دادن پروتز است تا خطر ابتلا به سرطان در آینده کاهش یابد.
اهمیت مراجعه به موقع به پزشک
عضو هیئت علمی پژوهشکده سرطان معتمد به بیماران توصیه کرد که برای دریافت اطلاعات صحیح و دقیق در مورد سرطان پستان و روشهای درمانی، حتماً به پزشکان متخصص مراجعه کنند و از کسب اطلاعات نادرست از اینترنت خودداری کنند.
وی بیان کرد: بیماران اغلب به منابع نادرست در اینترنت مراجعه میکنند و این باعث استرس بیشتر و حتی عدم مراجعه به موقع به پزشک میشود. بنابراین، توصیه میکنم که بیماران از مشاورههای تخصصی استفاده کنند.
انتهای پیام/