به گزارش گروه عبری خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، روزنامه یدیعوت آحارانوت در گزارشی در این رابطه اعلام کرد، اقتصاد اسرائیل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا به امروز زیانهای شدیدی را متحمل شده است، این زیانها با گسترش جنگ به جنوب لبنان تشدید شده و حملات موشکی ایران علیه اسرائیل نیز برای اقتصاد اسرائیل زیان بودند.
در این گزارش به زیانهای وارد شد به بخشهای حیاتی اسرائیل اشاره کرده و تاکید میکند سال گذشته کسری بودجه به ۸٫۳ درصد رسید این در حالی است که سال قبل از آن یعنی سال قبل از جنگ این رقم فقط ۱٫۳ درصد بود.
به نوشته این رسانه همین امر باعث شد تا شاهد آن باشم شرکتهای اعتبار سنجی جهانی اقتصاد اسرائیل را چند رتبه تنزل بخشیده و پیش بینیهای منفی در رابطه با آن اعلام کنند.
همچنین این زیانها به شاخص بورس هم سرایت کرده و مانیتورهای بورس تلآویو به شکل واضحی بیانگر نتیجه بحران اقتصادی اسرائیل است، بحرانی که تبعات اصلی آن در افزایش میانگین تورم نمایان شده است و هرچه جنگ بیشتر توسعه پیدا کرده و خطر وقوع جنگ چند جبههای افزایش مییابد، این تورم هم سیر صعودی بیشتری به خود میگیرد.
این رسانه عبری زبان در این رابطه خبر داد، طی این مدت ما شاهد سقوط آزاد ارزش سهام شرکت “البت سسیتمز” شرکت فنآوری نظامی اسرائیلی بودیم که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به بعد ۲٫۸ درصد از ارزش خود را از دست داده است، این در حالی است که این شرکت بزرگترین شرکت نظامی اسرائیلی سازنده سلاح و جنگ افزار نظامی محسوب شده و ارزش آن ۳۴ میلیارد شیکل ۹٫۱۴ میلیارد دلار اعلام شده بود.
با این حال بزرگترین زیان را در بورس تلآویو شرکت اشتراوس به ثبت رساند، این غول فعال در زمینه مواد غذایی از ۷ اکتبر تا به امروز ۲۷٫۳ درصد از ارزش خود را از دست داده است، شرکتهای دیگری همچون ICL و شرکت مهندس شاپیر نیز به ترتیب ۲۳٫۸ و ۱۹٫۹ درصد از ارزش خود را از دست دادند.
یدیعوت آحارانوت در بخش دیگری از گزارش خود تاکید کرد، اقتصاد اسرائیل تحت فشارهای سنگینی قرار گرفته است که در مقدمه آنها کاهش سرمایه گذاری در شرکتهای فنآوری در اسرائیل به ویژه طی ماههای اخیر است، این در حالی است که این شرکتها پیشران اصلی صادرات و رشد در اسرائیل محسوب میشوند.
بحران اقتصادی در اسرائیل همچنین باعث شد تا وزارت دارایی (این رژیم) مجبور به صدور هر چه بیشتر اوراق قرضه کند تا بتواند مخارق ضروری را پوشش دهد.
به نحوی که میزان داد و ستد اوراق قرضه رسمی به حدود ۳٫۵ میلیارد از زمان آغاز جنگ شده است که بیانگر ۳۰ درصد افزایش در مقایسه با دوازده ماه قبل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ است.
یدیعوت آحارانوت همچنین با اشاره به تاثیرات عملیات وعده صادق ۲ بر اقتصاد رژیم صهیونیستی هم نوشت: ارزش شیکل به ویژه بعد از حمله اخیر ایران به اسرائیل به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و در حال حاضر در حدود ۳٫۷۲ شیکل برای هر دلار معامله میشود.
انتهای پیام/