بورل: اسرائیل از خط قرمز عبور کرده است/کم‌بودن دورنمای رسیدن به راه‌حل سیاسی

بورل: اسرائیل از خط قرمز عبور کرده است/کم‌بودن دورنمای رسیدن به راه‌حل سیاسی

به گزارش روز دوشنبه آباجان به نقل از ایرنا، جوسپ بورل با انتشار یادداشتی که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد، نوشت: چرخه جدیدی از خشونت، نفرت و انتقام به طور فزاینده‌ای کل خاورمیانه را فراگرفته و منطقه را به آستانه یک جنگ فراگیر رسانده است.

وی با اشاره به موضع حمایتی اتحادیه اروپا از حق ادعایی رژیم صهیونیستی برای دفاع از خود، تصریح کرد که این حق محدودیت‌هایی دارد. این مقام اروپایی یادآور شد: بیش از ۴۰ هزار فلسطینی در جریان اقدامات تلافی‌جویانه (رژیم) اسرائیل کشته شده اند. نزدیک به ۱۰۰ هزار فلسطینی مجروح شده اند و ۶۰ درصد ساختمان های این منطقه تخریب شده است.

بورل ادامه داد: کامالا هریس (معاون رئیس جمهوری آمریکا) به تازگی اعلام کرده که طی ۲ هفته گذشته، هیچ غذایی وارد شمال غزه نشده است. تقریباً کل جمعیت غزه آواره و دچار سوءتغذیه هستند، دسترسی بشردوستانه به پایین ترین حد خود رسیده، قحطی و بیماری در حال گسترش و تقریباً تمام ساختارهای جامعه، به آوار تبدیل شده است.

وی افزود: اکنون به طور فزاینده‌ای شاهد تکرار این جنگ از سوی اسرائیل در کرانه باختری و لبنان هستیم. در کرانه باختری که تحت اشغال غیرقانونی اسرائیل است و شهرک نشینان با مصونیت کامل، وحشت را در میان جوامع محلی گسترش می دهند، اکنون شاهد حملات هوایی اسرائیل و تخریب زیرساخت های غیرنظامی هستیم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه نسبت به بحران انسانی در غزه ابراز نگرانی کرد و گفت: آنروا (امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی) تنها آژانس سازمان ملل است که می تواند خدمات ضروری را به میلیون ها فلسطینی در غزه در مقیاس مورد نیاز ارائه کند. از این رو، پیش نویس لایحه ممنوعیت فعالیت آنروا که در حال حاضر در پارلمان اسرائیل مورد بحث قرار گرفته، بسیار نگران کننده است.

وی هشدار داد: ممنوعیت سازمانی که آموزش و مراقبت‌های بهداشتی با کیفیت پناهندگان فلسطینی را تامین می‌کنند، تنها وضعیت تنش‌آمیز را بدتر می‌کند و نه تنها برای فلسطینی‌ها، بلکه برای اسرائیل و در نهایت اروپا پیامدهای منفی در پی خواهد داشت.

بورل بر همین اساس تصریح کرد:«آنچه ما به فوریت نیاز داریم، آتش بس و بازگشت یک روند سیاسی در غزه و همچنین در لبنان است.» او با بیان اینکه اقدام نظامی، امنیت مردم منطقه را تامین نمی‌کند افزود: با این حال دورنمای راه حل سیاسی در مناقشه اسرائیل و فلسطین بسیار کم است.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه به وضعیت لبنان اشاره کرد و گفت: تهاجم اسرائیل تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ لبنانی را کشته و ۲۰ درصد از جمعیت این کشور – در مجموع ۱.۲ میلیون نفر – را آواره کرده و این درحالیست که لبنان تهدید شده است که “به غزه دوم تبدیل خواهد شد”.

بورل همچنین حملات رژیم صهیونیستی به صلح‌بانان سازمان ملل متحد در جنوب لبنان را محکوم و تصریح کرد: ارتش اسرائیل از خط قرمز عبور کرده است و همه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا آن را محکوم کرده اند.

او با بیان اینکه «درگیری‌های ریشه‌دار در خاورمیانه راه حل نظامی ندارند» مدعی شد که باید به صلح فرصت داده شود.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که بر اثر آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار، بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شده‌اند.

این رژیم پس از تبدیل نوار غزه به یک ویرانه، حملات گسترده‌ای را علیه مناطق مختلف جنوب لبنان و نیروهای حافظ صلح‌ سازمان ملل متحد آغاز کرده که با محکومیت جهانی مواجه شده است.

تل آویو با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری درباره ضرورت جلوگیری از نسل کشی و بهبود وضعیت فاجعه بار انسانی در غزه همچنان به جنایات خود در این منطقه ادامه می‌دهد.

حتما ببینید

حزب «استارمر» در بحران/ سایه «ایلان ماسک» بر سیاست سنتی انگلیس

حزب «استارمر» در بحران/ سایه «ایلان ماسک» بر سیاست سنتی انگلیس

به گزارش روز سه‌شنبه آباجان به نقل از ایرنا، سال ۲۰۲۴ برای کی‌یر استارمر و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *