به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، رشته بدنسازی و پرورش اندام امروزه یکی از رشتههای مورد علاقه و پر طرفدار به ویژه در میان جوانان است به گونهای که می توان گفت در چند دهه اخیر گرایش جوانان به سمت این رشته ورزشی روندی صعودی داشته است. گواه این ادعا وجود باشگاههای بدنسازی متعدد در نقاط مختلف شهرهای کوچک و بزرگ مازندران و دیگر مناطق کشور است.
داشتن “استیل” بدنی مناسب و خوش فرم بودن در نسل جوان امروز از اهمیت بسیاری برخوردار است به گونهای که بیشتر نوجوانان و جوانان به امید داشتن هیکلی خوش فرم و متناسب به این رشته ورزشی پرطرفدار روی میآورند و مایلند در کوتاهترین زمان ممکن به اندام مورد علاقه خود دست یابند. اما بلند پروازی جوانان برای رسیدن به اندامی شبیه قهرمانان رشته پرورش اندام باعث شده عدهای سودجو اقدام به عرضه مکملهای غذایی و دارویی غیرمجاز به جوانان کنند.
مصرف خودسرانه بسیاری از این مکملها در سال های اخیر منجر به بیماریهای مختلف و حتی مرگ ورزشکاران شده است و نمی توان کتمان کرد که یکی از محلهای فروش داروهای نیروزای غیرمجاز خود باشگاههای پرورش اندام هستند که شاید یکی از دلایل آن نداشتن نظارتی قوی در این حوزه است.
در این پیوند صمد محمدپرست کارشناس حوزه بدنسازی و پرورش اندام و قهرمان پاورلیفتینگ که این روزها در مازندران حضور دارد، در این خصوص در گفتوگویی با خبرنگاران، گفت: مکملهای ورزشی، یکی از حوزههای نابسامان در عرصه مکملهای غذایی و رژیمی است که درخواست میکنیم وزارت بهداشت، نظارت بیشتری بر عرضه این قبیل مکمل ها داشته باشد.
وی با عنوان این مطلب که مکملهای ورزشی به صورت نامطمئن در اختیار ورزشکاران قرار میگیرد، نسبت به اضافه کردن ترکیبات شیمیایی به این قبیل مکملها هشدار داد و افزود: بیشترین مصرف کنندگان مکملهای ورزشی، افراد جوان و نوجوان جامعه هستند که در سن رشد قرار دارند. از همین رو، میبایست مراقب بود که مکملهای غیرمجاز در اختیار آنها قرار نگیرد.
محمدپرست با اظهار نگرانی از شیوع مصرف داروهای انرژیزا، قرصها و آمپولهای هورمونی در میان جوانان و نوجوانان خاطرنشان کرد: این داروها متاسفانه در بین جوانان و نوجوانان شیوع پیدا کردهاند و به روشی نادرست و خطرناک به آنها کمک میکنند در کمترین زمان به هیکل مورد علاقه خود دست یابند.
وی خواستار نظارتی قویتر در این حوزه شد و از ادارات ورزش و جوانان خواست که مراکزی برای تهیه داروهای مجاز و مورد نیاز ورزشکاران ایجاد شود تا والدین با آسودگی خیال بیشتری جوانان خود را به این رشته ورزشی پرطرفدار بفرستند.
محمدپرست گفت: متاسفانه اغلب جوانانی که به این رشته ورزشی گرایش پیدا میکنند می خواهند یک شبه ره صد ساله را بپیمایند و برای همین فریب تبلیغات فروشندگان داروهای غیرمجاز که بیشتر آنها در باشگاه های بدنسازی پاتوق دارند، را می خورند.
وی افزود: این افراد حاضرند در قبال پرداخت پول زیادی به هیکلی که آرزو دارند برسند اما بیشتر دچار مشکلات جسمی میشوند و حتی بیشتر آنان دچار رشد ناهماهنگ عضلات نیز میشوند.
وی با اشاره به مفید بودن مکملهای مجاز و تاثیر آنها بر روند عضله سازی برای بدنسازان خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل افزایش فروش داروهای غیرمجاز این تفکر برای همه ایجاد شده که مکملهای مجاز هم برای ورزشکاران مضر است در حالیکه اینگونه نیست.
این ورزشکار افزود: باید مقررات قویتری برای عرضه مکمل های غیرمجاز از سوی مسئولان ایجاد شود تا ورزشکاران با خیال آسوده تری بتوانند مکمل های مجاز را تهیه کنند.
محمدپرست بیان کرد: متأسفانه عرضه مکملها توسط افرادی که صلاحیت ندارند افزایش یافته که لازم است دستورالعملهای جدی در راستای عرضه آنها تدوین شود.