به گزارش روز شنبه گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، مهدی الیاسی در حاشیه بازدید از پاویون شرکتهای نو موسوم به استارتاپهای فعال کشورهای مختلف از جمله کره جنوبی، هند و ایران در چهل و چهارمین دوره نمایشگاه جیتکس گفت: جریان هوش مصنوعی بر تغییر نسل و ضرورت توجه به فناوریهای جدید تاکید و کاربردیسازی فناوریهای موجود به ویژه هوش مصنوعی در مسیر پیشرفت و نوآوری امروزی هم اهمیت کلیدی دارد که غفلت از فناوریهای موجود، میتواند مانع بهرهوری کامل از ظرفیتها و دستاوردهای فعلی شود.
وی کاربردیسازی حداکثری تکنولوژیهای موجود را نقطه تمرکز کشورهای همتراز ایران خواند و گفت: شرکتهای نوآفرین خارجی حاضر در این نمایشگاه، تکنولوژیهای موجود در ایران را که اغلب در شتابدهندهها و مراکز سرمایهگذاری ما که از آنها به عنوان تکنولوژی منسوخ یاد میشوند، به نمایش گذاشتهاند و این امر نشان میدهد با رویکردی نوآورانه میتوان از ظرفیتهای تکنولوژیهای موجود، بهرهوری بالایی بهدست آورد و آنها را به ابزاری برای تحول و پیشرفت تبدیل کرد.
معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور ادامه داد: در این نمایشگاه، سرویس پارکینگ هوشمند به نمایش گذاشته شده است؛ فناوری ساخت این سرویس در اختیار متخصصان کشور ما نیز قرار دارد، اما متأسفانه در کشور بهخوبی از ظرفیتهای آن بهرهبرداری نشده است.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه خدمات دیگری در حوزه تصویر، صدا و تعلیق فضا به نمایش گذاشته شده که فناوری آنها در ایران نیز در دسترس است.
الیاسی بر استفاده از فناوریهای موجود در زندگی روزمره تاکید و بیان کرد: استفاده از فناوریهای موجود در زندگی روزمره، نه تنها یک مزیت بلکه یک ضرورت است. تا امروز شرکتهای ما به خوبی در تجاریسازی فناوریها به ویژه هوش مصنوعی نقش ایفا کردند؛ ما باید با قدرت فناوریهای موجود را به کار گیریم تا از این طریق، بهرهوری بیشتر، دسترسی سریعتر به اطلاعات و ایجاد سبک زندگی هوشمندتر را هموار کنیم.
به گفته او، این تفکر که با ظهور نسلهای جدید هوش مصنوعی در کشورهای در حال پیشرفت از فناوریهای موجود غفلت و تصور کنیم که دیگر کاربردی ندارند، اشتباهی بزرگ است؛ چرا که هر فناوری میتواند نقشی کلیدی در نوآوری و توسعه داشته باشد، به شرط آنکه بهدرستی از آن بهرهبرداری شود.
وی این را هم گفت که بخش مهمی از فعالیتهای هوش مصنوعی، بهرهوری و نفوذ این فناوری در تمامی ابعاد زندگی از کشاورزی و صنعت گرفته تا حمل و نقل و خدمات، متمرکز شده است.
جیتکس (GITEX) یکی از بزرگترین و معتبرترین نمایشگاههای تکنولوژی در خاورمیانه و جهان است که هر ساله به میزبانی امارات متحده عربی برگزار میشود. این نمایشگاه اولین بار در سال ۱۹۸۱ به عنوان یک نمایشگاه محلی برای معرفی فناوریهای جدید برگزار شد. امروزه جیتکس به عنوان یک سکو مهم برای نمایش نوآوریها، تبادل ایدهها و ایجاد ارتباطات تجاری میان شرکتها و متخصصان صنعت تکنولوژی شناخته میشود. جیتکس به عنوان یک نماد از پیشرفت و نوآوری در دنیای فناوری، به شرکتها و افراد این امکان را میدهد که در دنیای پر سرعت تکنولوژی بهروز بمانند و از فرصتهای جدید بهرهبرداری کنند.
پاویون جمهوری اسلامی ایران هم با مجوز سازمان توسعه تجارت ایران و همکاری وزارت امور خارجه برای دومین سال متوالی با حضور ۱۲ شرکت ایرانی به منظور ارتقای صدور خدمات فنی و مهندسی و تبادل فنی در سطع منطقه و جهان مبنی بر توسعه دیپلماسی صادرات محور در این نمایشگاه حضور یافت.
نمایشگاه جیتکس امسال از ۱۳ تا ۱۸ اکتبر (۲۲ تا ۲۷ مهرماه) در شهر دبی برگزار شد.