جلسه توجیهی سخنگوی استارمر با خبرنگاران خارجی و اعلام بازنگری تحریم‌ها علیه اسرائیل + فیلم

جلسه توجیهی سخنگوی استارمر با خبرنگاران خارجی و اعلام بازنگری تحریم‌ها علیه اسرائیل + فیلم


دریافت
۶۴ MB

به گزارش بامداد شنبه خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، اولین جلسه توجیهی دفتر نخست وزیر انگلیس با حضور نمایندگان رسانه‌های بین‌المللی بعد از گذشت سه ماه از استقرار دولت جدید حزب کارگر به رهبری کی‌یر استارمر در لندن برگزار شد.

آخرین جلسه توجیهی دفتر نخست وزیر انگلیس با خبرنگاران خارجی، زمانی که ریشی سوناک سکان دولت انگلیس را در دست داشت در ماه آوریل گذشته یعنی حدود ۶ ماه پیش برگزار شد و همین فاصله طولانی سبب شده بود تا این جلسه پر پرسش و به ویژه به‌ دلیل تحولات منطقه، ملتهب برگزار شود.

بخش عمده‌ای از پرسش‌ها در ارتباط با سیاست‌های دولت جدید انگلیس نسبت به جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان بود؛ خبرنگارها با توجه به ترور (شهادت) «یحیی سنوار» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس از سوی رژیم صهیونیستی، کسی که رسانه‌های انگلیس به‌ عنوان مغز متفکر عملیات طوفان‌الاقصی توصیف می‌کنند، عموما به دنبال سرنخی بودند که لندن به‌ عنوان یکی از متحدان نزدیک رژیم صهیونیستی چه گام‌های ملموسی را برای توقف ماشین جنگی این رژیم برخواهد داشت.

دولت استارمر ماه پیش برای کاهش فشار افکار عمومی در انگلیس، بخشی از مجوزهای فروش سلاح به رژیم صهیونیستی را به حالت تعلیق درآورد. البته اینطور که کارشناسان نظامی و در ادامه خود رژیم صهیونیستی اعلام کردند، این مجوزها تاثیر چندانی در توان نظامی این رژیم نگذاشت. به همین خاطر بخش قابل توجهی از نمایندگان مجلس، نهادهای حقوق بشری، فعالان جنگ، اساتید دانشگاه، هنرمندان و اقشار مختلف مردم انگلیس خواهان توقف کامل فروش سلاح به رژیم صهیونیستی هستند.

دولت انگلیس تاکنون در برابر فشارها مقاومت و این ادعا را مطرح کرد که سرگرم بررسی طرح تحریم وزرای دارایی و امنیت داخلی کابینه رژیم صهیونیستی است. نخست وزیر انگلیس هفته پیش در مجلس اعلام کرد که اظهارات این دو وزیر کابینه بنیامین نتانیاهو درباره مردم غزه مشمئز کننده و نفرت‌انگیز است؛ اما هیچ اشاره‌ای به جزئیات و زمان اجرای این طرح نکرد.

سخنگوی استارمر در جلسه توجیهی هم حاضر به ارائه جزئیات بیشتری درباره این طرح نشد. هنگامی که خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا پرسید که آیا انگلیس برای تشدید فشارها علیه رژیم اسرائیل در جهت پایان دادن به جنگ در غزه و لبنان برنامه‌ای دارد، ادعا کرد که این کشور بر راه‌ حل دیپلماتیک که به صلح طولانی و پایدار منجر شود متعهد است. او همچنین به جلسه چهارجانبه رهبران انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا در برلین به عنوان یکی از بسترهای دیپلماتیک برای پیگیری اتش‌بس فوری اشاره کرد؛ اما همچنان توضیح بیشتری در این زمینه ارائه نداد.

این پرسش به کرات و با ادبیات مختلف از سوی خبرنگاران متعددی که در جلسه حضور داشتند، مطرح شد اما سخنگوی استارمر از ارائه پاسخ روشن امتناع کرد و گفت: شما صحبت‌های نخست وزیر را در مجلس شنیدید که گفت تمام تحریم‌ها به طور دائم بررسی می‌شوند. من نکته تازه‌ای در این زمینه ندارم.

از برآیند پرسش‌ها و پاسخ‌های مطرح شده در جلسه می‌توان اینطور نتیجه گرفت که اگر نخست وزیر رژیم صهیونیستی بخواهد بعد از ترور سنوار به مسیر جنگ ادامه دهد، دولت استارمر زمان زیادی برای به تاخیر انداختن تحریم رژیم صهیونیستی و انجام اقدامات معنادار و ملموس برای مهار این رژیم ندارد.

در انگلیس فضا به‌گونه‌ای است که بیشتر رسانه‌های جریان اصلی که تا چند روز پیش جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان را توجیه می‌کردند، این خط خبری را در پیش گرفته‌اند که حذف چهره‌ای مانند یحیی سنوار باید به‌ عنوان پایان جنگ تلقی و کشتار مردم بی‌گناه فلسطین متوقف شود.

این درحالیست که نخست وزیر رژیم صهیونیستی بر ادامه عملیات نسل کشی تاکید و اینطور ادعا کرده است که ترور رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس پایان جنگ در غزه نیست. به همین خاطر اگر استارمر بخواهد مماشات بیشتری نسبت به اشتهای سیری ناپذیر نتانیاهو برای ادامه جنگ به‌ خرج دهد، ناگزیر باید هزینه بسیار سنگینی را نزد افکار عمومی این کشور بپردازد.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، یحیی سنوار مرداد سال جاری و بعد از شهادت اسماعیل هنیه رئیس شهید دفتر سیاسی جنبش مقاومت حماس، به عنوان جایگزین وی، پرچم این گروه مقاومت را به‌دست گرفت.

عصر پنجشنبه ۲۶ مهر رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای رسمی ادعا کرد که در بمباران منطقه‌ای از غزه، یحیی سنوار را به شهادت رسانده است. روز جمعه ۲۷ مهر ماه خبر شهادت سنوار از سوی حماس رسما اعلام شد.

خلیل الحیه معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس عصر جمعه اعلام کرد که یحیی سنوار در اقدام تروریستی روز گذشته رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده است.

یحیی سنوار، (متولد ۱۹۶۲، در اردوگاه خان یونس) مجاهد، مبارز، نویسنده، رمان‌نویس و مترجم فلسطینی طی ۲۲ سال اسارت در زندان‌های رژیم صهیونیستی، رمان خار و میخک را به زبان عبری (منتشر شده در سال ۲۰۰۴) و رمان شکوه (منتشر شده در سال ۲۰۱۰) را نوشت و ۵ کتاب را از عبری و انگلیسی به عربی ترجمه کرد.

او که فارغ التحصیل دانشگاه اسلامی غزه در رشته مطالعات عربی بود، از سال ۱۹۸۲ (۱۳۶۱ خورشیدی) چند بار توسط رژیم صهیونیستی دستگیر شد و از فرصتی که در زندان داشت برای یادگرفتن زبان عبری، همچنین ترجمه به این زبان و از این زبان و شناخت بیشتر توده صهیونیست‌ها استفاده کرد.

حتما ببینید

اولویت اقتصاد بر اختلافات سیاسی/لندن به‌دنبال ترمیم روابط با پکن

اولویت اقتصاد بر اختلافات سیاسی/لندن به‌دنبال ترمیم روابط با پکن

به گزارش روز شنبه آباجان به نقل از ایرنا، ریوز در آستانه این سفر اعلام …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *