به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از اهواز، علی اکبر مرزبان در بازدید از مجتمع بندری امام خمینی (ره) که با حضور مدیرعامل و سایر اعضای هیئت عامل سازمان بنادر و دریانوردی صورت گرفت، اظهار کرد: یکی از محورهای برنامه توسعه دریامحور ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، ایجاد فرصتهای شغلی، سرمایهگذاری در بنادر، پسکرانه و نوار ساحلی کشور است و استان خوزستان و بندر امام خمینی (ره) از این حیث پتانسیل بالایی برای جذب سرمایهگذاریهای خصوصی در بخشهای مختلف دارد.
وی ادامه داد: این بندر یکی از سایتهای نفتی کشور به شمار که میتواند در بحثهای ترانزیت مواد نفتی از کشورهای همسایه و صادرات که در برنامه هفتم توسعه و توسعه دریامحور به آن اشاره شده، سهم به سزایی داشته باشد.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه استان خوزستان در تربیت دریانوردان نقش به سزایی در کشور ایفا میکند و چیزی حدود ۲۲ هزار دریانورد و ۹ مرکز آموزشی و دانشگاهی در این استان داریم، عنوان کرد: این استان با بیش از ۳۰ درصد تجارت دریایی کشور بعد از بندرعباس در رده دوم قرار دارد و در بحث سوانح هم در محوطه بندر امام خمینی (ره) و پالایشگاهها، شاهد هیچ سانحهای در پنج سال گذشته نبودهایم. در حالی که شاهد بیش از ۵ هزار تردد دریایی در شناورهای مختلف و در حوزههای مختلف در استان خوزستان بوده ایم.
وی خاطر نشان کرد: ابلاغ این سیاستها، بسیار نویدبخش خواهد بود و روند هم مخصوصا در حوزه صنعت بانکرینگ مطلوب است که در برنامه هفتم و توسعه دریامحور بر آن تاکید شده و باید در پایان این برنامه، ظرفیت به بالای ۵ میلون تن در سال برسد؛ ظرفیت در حال حاضر چیزی حدود ۱٫۵ میلیون تن است و میتوانیم در یک تا دو سال آینده، این ظرفیت جاری را به بالای ۵ میلیون تن برسانیم.
ظرفیت انبارش و نگهداری کالاهای نفتی بندر امام خمینی(ره) به یک میلیون تن میرسد
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی نیز در بازدید از مجتمع بندری امام خمینی (ره) که با حضور مدیرعامل و سایر اعضای هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی صورت گرفت، درخصوص تشویق بخش خصوصی به سرمایهگذاری در بنادر استان خوزستان از جمله مجتمع بندری امام خمینی (ره)، بیان کرد: سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان سازمان حاکمیت دریایی و همچنین سازمانی که توسعه بنادر را مدیریت میکند در کنار بخش خصوصی، برنامههای راهبردی گستردهای را در خصوص اقتصاد دریامحور، توسعه حوزههای دریایی و بندری، زیرساختهایی که به موضوع حمل و نقل و لجستیک و مخصوصا ترانزیت که در برنامه پنج ساله هفتم توسعه و سایر برنامه راهبردی به آن اشاره شده، در دستور کار قرار داده است.
وی با بیان اینکه در بندر امام در حوزه پایانههای معدنی، نفتی، غلات، سیلوهای غلات، در قالب پایانههای استاندارد تخلیه و بارگیری ظرفیتسازی خیلی خوبی را داریم، تاکید کرد: ظرفیت انبارش و نگهداری کالاهای نفتی بندر امام (ره) به یک میلیون تن خواهید رسید و ظرفیت حوزه غلات پایانههای غلات نیز احتمالا به حدود ۱۳ میلیون تن افزایش پیدا خواهد کرد.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: نکته اول اینکه مدل مشارکت مناسبی را در قالب سرمایهگذاری بخش خصوصی در حال پیادهسازی داریم که خوشبختانه با تقاضا و حضور بخش خصوصی روز به روز توسعه پیدا میکند و نکته دوم استفاده از ظرفیتهای مالی و وجوه اداره شده است که آمادگی کمک به سرمایهگذاران در تسریع و توسعه ظرفیتها را داریم. مخصوصا در حوزه بندر امام با توجه به ظرفیتهای بارزی که گذر در حوزه نفت، غلات و موضوعات ترانزیت دارد، این استقبال و آمادگی وجود دارد که کمک کنیم بخش خصوصی پروژههای جاری امسال را تمام بکند.
اسلامی با بیان اینکه در حوزه پایانههای معدنی، نفتی، غلات، سیلوهای غلات، در قالب پایانههای استاندارد تخلیه و بارگیری، ظرفیتسازی خیلی خوبی را داریم، تاکید کرد: ظرفیت انبارش و نگهداری کالاهای نفتی بندر امام (ره) به یک میلیون تن خواهید رسید. در حوزه غلات پایانههای غلات احتمالا به حدود ۱۳ میلیون تن افزایش پیدا خواهد کرد و همینطور در ارتباط با پایانههای معدنی و سایر کالاها.
وی خاطر نشان کرد: همکاری بسیار خوب و ارزشمندی بین سازمان بنادر و دریانوردی، دولت و بخش خصوصی شکل گرفته است که تشکر میکنیم. امروز هم بازدید داشتیم که اکثر پروژه ها در شرایط مناسب و خوبی هستند و در زمان خودشان به ظرفیت بهرهبرداری خواهند رسید.
انتهای پیام/