به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول سهشنبه در حاشیه این جشنواره گفت: سازمان خواروبار کشاورزی (فائو)، شعار “حق همه مردم رسیدن به غذای سالم و کافی است” را در روز جهانی غذا مطرح کرده است.
میترا جودکیان اظهارکرد: باتوجه به اینکه نان یکی از اجزای اصلی سفره و قوت غالب مردم است این جشنواره برگزار شده و انواع نانهای سالمی که با آرد سبوسدار تهیه شده و مردم برای حفظ سلامت خود باید مصرف کنند در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است تا دچار دیابت، فشار خون و دیگر بیماریها نشوند.
وی گفت: انواع نانهایی که میتوان برای گروههای مختلف تهیه کرد در این جشنواره تهیه شده و بانوان همه مراحل از گندم، آسیاب تا طبخ را انجام میدهند و با فروش نام بخشی از معیشت خود را تامین میکنند.
آرد کامل سبوس گیری نمیشود
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول تصریح کرد: در این نمایشگاه غرفه مسابقه نقاشی با موضوع غذا همراه با ارائه آموزشهای لازم برای تهیه نان کامل نیز تدارک دیده شده است.
جودکیان افزود: بیش از ۱۵۰ نفر در این نمایشگاه شرکت کردند که در پایان نانهایی که فقط سبوس و دانه های مغزدار مانند کنجد داشتند برتر شناخته شدند.
وی خاطرنشان کرد: نان تیری، نان تافتون، باگت حاوی سبوس، نانهای مغذی حاوی لبنیات و سایر نانها در این نمایشگاه عرضه شده است ضمن اینکه یک غرفه نیز به نانهای ناسالم اختصاص یافته تا بازدیدکنندگان تفاوت این نانها را احساس کنند.
وی تاکید کرد: انواع کیکهایی که با آرد فاقد سبوس تهیه شدهاند و ارزش غذایی ندارند هنوز در برخی خانوادهها به وفور استفاده میشود که تهدیدی علیه سلامت محسوب می شوند؛ نان باگتی که با آرد سفید تهیه شده نیز ارزش غذایی ندارد.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به دیگر برنامههای سالهای گذشته گفت: طی سالهای گذشته، وبینار و جشنوارههای غذایی در مدارس دزفول برگزار شده است و لقمه سالم ویژه دانشآموزان برای بازدیدکنندگان به نمایش درآمد.
وی بر ضرورت مصرف غذا و نان سالم تاکید کرد و افزود: غذای ما داروی ما است، اگر غذا به درستی مصرف شود نیازی به مصرف دارو نخواهیم داشت.
جودکیان با بیان اینکه در صورت حمایت مالی جشنوارههای بیشتری برگزار میشود، گفت: توسعه کشت سبزی در منزل و حتی آپارتمانها از دیگر برنامههای پیش رو است زیرا همه اعضای خانواده باید فرهنگ تولید محصول سالمی که خود تولید میکنند را سرلوحه زندگی خود قرار دهند.
این جشنواره به همت گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت دزفول تدارک دیده شد و در پایان جوایزی به شرکتکنندگان برتر اهدا شد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، پایین بودن کیفیت نان موجب اعتراض فراوان شهروندان شده که نیاز است اقدامات اساسی در جهت بهبود کیفیت نان انجام شود.