به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، مولفههای شکست رژیم صهیونیستی از ابتدای عملیات طوفان الاقصی در روز ۷ اکتبر سال ۲۰۲۳ تا امروز که یک سال از این جنگ میگذرد، روز به روز بیشتر میشود. این مولفهها نه تنها خسارتهایی تاکتیکی به شمار میرود، بلکه شکستهای استراتژیک است که زیرساختهای موجودیتی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی را در ابعاد امنیتی و نظامی و ایدئولوژیک هدف قرار داده وبافت اجتماعی آن را با خطر اضمحلال مواجه کرده است.
طبعا بررسی موازنههای قدرت در جنگهای نامتقارن بر اساس روشهای سنتی مقایسه تعداد تلفات و زخمیها و مساحت اراضی اشغال شده صورت نمیگیرد، بلکه به اذعان تمامی کارشناسان نظامی مولفههای پیروزی در چنین جنگهایی، به میزان پذیرش مصیبتهای ناشی از جنگ در جوامع دو طرف و همبستگی سیاسی و همراهی اقتصادی بدنه جامعه است که می تواند اراده طرف مقابل را به چالش بکشاند.
مقاله مذکور تلاش دارد مولفههای شکست رژیم صهیونیستی در جنگ غزه را در ابعاد مختلف روانی، اجتماعی، سیاسی، نظامی، منطقهای، اقتصادی و هویتی صهیونیستها بررسی کند.
شکستهای استراتژیک صهیونیستها در سطح منطقهای و بینالمللی
۱- برخلاف آنچه که صهیونیستها انتظار داشتند، جنگ وحشیانه رژیم اشغالگر علیه نوار غزه، همه ملتهای منطقه و محور مقاومت را بیش از پیش به یکدیگر نزدیک کرد و حتی ملتهایی که حاکمان آنها دست دوستی و سازش به جنایتکاران صهیونیست دادهاند، علناً حمایت خود را از مقاومت اعلام میکنند.
همچنین در کشوری مانند لبنان که آمریکا و رژیم صهیونیستی طی دهههای گذشته همه تلاش خود را برای ضربه زدن به حزب الله از داخل خود لبنان و تحریک مردم این کشور علیه مقاومت به کار بستهاند، اما حتی جامعه اهل تسنن و مسیحیان و نیز اقلیتهایی مانند دروزیها و رهبران آنها، با وجود اختلافات سیاسی که با حزبالله دارند، اما حمایت قاطع خود را از آن در جنگ با دشمن صهیونیستی اعلام کردهاند.
حتی با وجود تهدیدات و فشارهای غرب و آمریکا علیه دولت لبنان، اما این دولت در همه موضعگیریهای خود در محافل عربی و بینالمللی بر حمایت از مقاومت مقابل تجاوزات اشغالگران صهیونیست تاکید کرده است.
۲- پروژه ائتلاف عربی- صهیونیستی در منطقه ضد ایران و مقاومت که سالها قبل توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی طراحی شده بود، در میان آوارهای غزه دفن شد؛ به طوری که علاوه بر فشار افکار عمومی بر رژیمهای عربی به دلیل جنایتهای وحشیانه صهیونیستها علیه مردم فلسطین، این کشورها متوجه شدند رژیم صهیونیستی حتی قادر به تامین امنیت جبهه داخلی خودش هم نیست، چه برسد به اینکه ضامن امنیت کشورهای عربی شود.
۳- در سطح بین المللی، رژیم صهیونیستی با یک انزوای بیسابقه مواجه شده و بعد از ارتکاب جنایات نسل کشی علیه غیرنظامیان بیدفاع، این رژیم در دادگاههای بین المللی به عنوان جنایتکار جنگی شناخته شده و در معرض مجازات قرار دارد.
۴- کمپین بزرگ تحریم رژیم صهیونیستی در سراسر جهان که از ماههای میانی جنگ غزه آغاز شد، روز به روز گسترش مییابد.
۵- بعد از جنگ غزه یک نظام منطقهای جدید در حال شکلگیری است که دیگر آمریکا نمیتواند در تصمیمات آن موثر باشد.
۶- رژیم موقت صهیونیستی با سیستم امنیتی که برای خود در منطقه ایجاد کرده بود، نتوانست خطرات عمیقی که پروژه صهیونیستی را در اراضی اشغالی فلسطین تهدید میکند، از بین ببرد. همچنین استراتژی واشنگتن طی دهههای گذشته برای تثبیت اشغالگری رژیم صهیونیستی و ادغام این رژیم جعلی در منطقه شکست خورد.
۷- طوفان الاقصی نشان داد که رژیم صهیونیستی عملاً هیچ استقلالی در هیچ زمینه به ویژه سطح نظامی ندارد و نمیتواند به خودش تکیه کند. این نبرد همچنین شکست هدف راهبردی آمریکا در آماده کردن رژیم صهیونیستی برای ادغام رسمی آن در نظام منطقهای و بینالمللی را ثابت کرد و نشان داد که این رژیم در واقع بدون آمریکا هیچ موجودیتی ندارد.
شکستهای استراتژیک در افکار عمومی جهان
۱- در شرایطی که رسانههای صهیونیستی، غربی و آمریکایی طی دهههای گذشته سرمایهگذاری زیادی انجام داده بودند تا یک چهره «دموکراتیک» و «صلح طلب» از رژیم تروریستی صهیونیستی به نمایش بگذارند و روایت این رژیم را به جهانیان تحمیل کند، اما نبرد طوفان الاقصی حقیقت آرمان و مقاومت فلسطین را به جهانیان نشان داد و همچنین ثابت کرد، رژیم صهیونیستی یک موجودیت وحشی و تروریستی است.
۲- ملتهای آمریکایی و غربی به ویژه نخبگان و روشنفکران واقعی در این کشورها بعد از گذشت نزدیک به ۱۱ ماه از جنگ غزه، لحظهای فعالیتها و جنبشهای اعتراضی خود را علیه جنایتهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه متوقف نکردهاند.
۳- امروز افکار عمومی جهان همگی یک صدا در برابر صهیونیسم ایستاده و از آرمان و ملت فلسطین دفاع میکنند؛ ضمن اینکه دروغ بودن روایت صهیونیستها در حق آنها برای اشغال فلسطین، اثبات شده است.
۴- یک جنبش فکری و سیاسی جدید در غرب و آمریکا در حال شکلگیری است که نخبگان و دانشجویان دانشگاههای معتبر اروپایی و آمریکایی را به سمت حمایت از آرمان فلسطین و مبارزه با صهیونیسم سوق میدهد.
۵- میلیونها نفر در سراسر جهان شروع به تحقیق درباره دین اسلام و آشنایی با قرآن کریم کردهاند تا بدانند دینی که فلسطینیها را این چنین به سمت صبر و ایمان سوق میدهد، چه ویژگیهایی دارد.
۶- فراخوانهای جهانی زیادی برای پایان دادن به موجودیت جنبش صهیونیسم که منجر به نسل کشی علیه ملت فلسطین میشود، صادر شده است.
۷- روایتهای دروغینی که با هزینههای میلیون دلاری غرب و کشورهای سازشکار عربی برای ایجاد فتنه مذهبی میان اهل تسنن و شیعیان و معرفی محور مقاومت به عنوان یک جنبش تروریستی در حال ترویج بود، کاملا شکست خورد و همه به دروغ بودن این روایتها پی بردند.
ادامه دارد…………….