به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وبدا، ۱۰ اکتبر از سوی فدراسیون جهانی بهداشت روان (WFMH) به عنوان “روز جهـانی سلامت روان ” نامگذاری شده است. این فدراسیون برای این روز در هر سال، یک شعار خاص را انتخاب می کند. در ایران (۱۸لغایت۲۴ مهر) به نام هفته سلامت روان نامگذاری شده است و عمده ترین هدف در این هفته ارتقا و افزایش آگاهی و تغییر و اصلاح نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان است. در این هفته با تعیین شعار و روز شمار مرتبط در این مسیر گام برمی داریم.
چهارشنبه ۱۸ مهرماه، انگیزش و امید و بهره وری در محیط های کاری، پنجشنبه ۱۹ مهرماه، تنظیم هیجان و نقش آن در تعاملات سالم در محیط کار، جمعه ۲۰ مهرماه، سلامت روان در محیط کار زمینه ساز سلامت روان اعضای خانواده، شنبه ۲۱ مهرماه، زمینه سازی مداخلات اجتماع محور سلامت روان در محیط کار، یکشنبه ۲۲ مهرماه، تشخیص و مداخله زودهنگام اختلالات روان در محیط کار و افزایش بهره وری، دوشنبه ۲۳ مهرماه، تحقق مسوولیت اجتماعی کلان پروژه های صنعتی با پیوست سلامت روان و سه شنبه ۲۴ مهرماه، سازگاری با بازنشستگی و سلامت روان عناوین هفته سلامت روان نامگذاری شده است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، بر اساس مطالعات انجام شده در سال ۱۳۷۸، شیوع اختلالهای روانی در زنان حدود ۲۵ درصد و ۱۴ درصد در مردان و این نشان میدهد که زنان با توجه به نقشهای مهمی که در جامعه دارند، نیازمند رسیدگی و توجه بیشتری هستند. از نظر شیوع اختلال روانی بر اساس محل سکونت نیز روستاها آمار بیشتری دارند که شامل ۲۱ درصد در روستا و ۲۰ درصد در شهرها است.
بر اساس این مطالعات، در سنین بین ۲۵ تا ۴۴ سال که سن فعالیت اجتماعی و اقتصادی افراد است، میزان شیوع اختلال روانی بیشتر و بعد از آن نیز محدوده ۱۵ تا ۲۴ سال که سنین فعال در تحصیلات و ورود به جامعه است، میزان شیوع بیشتر مشاهده میشود.