به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، در سایه تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی به بیمارستانها و مراکز بهداشتی غزه و محاصره بیمارستانهای شمال این باریکه، دکتر «منیر البرش» مدیر کل وزارت بهداشت فلسطین در غزه درباره وضعیت بهداشتی این منطقه طی سخنانی اعلام کرد: در سایه ادامه جنگ نسل کشی رژیم اشغالگر از ۷ اکتبر، وضعیت بهداشتی غزه در سختترین مراحل خود قرار دارد و حملات دشمن به بیمارستانها و تخریب آنها هنوز هم متوقف نشده است.
البرش که ریاست کمیته فوریتهای بهداشتی در شمال غزه را هم بر عهده دارد، گفت: رژیم اشغالگر از ابتدای جنگ وحشیانه خود علیه نوار غزه متمرکز بر هدف قرار دادن بیمارستانها، مراکز بهداشتی و پرسنل پزشکی و بهداشتی بوده است و آمار صادر شده از سوی وزارت بهداشت درباره آسیبی که دشمن به سیستم بهداشتی غزه زده، بسیار وحشتناک است.
از کار افتادن بیمارستانها و مراکز بهداشتی غزه
این مسئول دولتی در غزه اظهار داشت: از ۳۶ بیمارستان در نوار غزه ۱۹ بیمارستان به طور کامل تعطیل شده و ۱۷ بیمارستان باقیمانده هم بسیار جزئی میتوانند کار کنند و به مجروحان و بیماران خدمات ارائه دهند. همچنین از بین ۹ بیمارستان صحرایی هم ۴ بیمارستان به طور کامل از کار افتاده و ۵ بیمارستان، به شکل جزئی فعالیت دارند. از میان مراکز اولیه خدمات درمانی هم، تنها ۳۷ درصد آنها که وابسته به آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) هستند، توانستهاند فعال بمانند و از ۲۷ مرکز وابسته به این آژانس تنها ۱۰ مرکز فعالیت میکنند.
وی تاکید کرد: ۳۸ درصد بیمارستانها قادر به ارائه خدمات زایمان نیستند و ۳۱ درصد بیمارستانها هم در ارائه خدمات اورژانسی و انجام عمل، با مشکلات زیادی مواجهند. در حال حاضر ۲۵ درصد از بیمارستانهایی که توانستهاند فعال بمانند و مراقبتهای ویژه ارائه دهد، در سایه تداوم تجاوزات وحشیانه دشمن، با چالشهای زیادی مواجهند.
شهادت هزار پزشک و پرسنل بهداشتی غزه
این مقام پزشکی غزه خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد بیماران با توجه به توقف خدمات اولیه مانند کانتریزاسیون قلبی، نمیتوانند به داروهای مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند و قطع خدمات به بیماران دیالیزی هم منجر به مرگ ۲۵ درصد از این بیماران شده است. این در حالی است که طی یک سال گذشته تعداد زیادی از افراد به دلیل سکته مغزی و بیماریهای مزمن در سایه نبود امکانات کافی جان خود را از دست دادهاند.
البرش تاکید کرد: سیستم بهداشتی و درمانی غزه به دلیل تجاوزات وحشیانه دشمن و شهادت نزدیک به هزار پزشک، پرستار و پرسنل بخش پزشکی، آسیب شدیدی دیده و ۳۱۰ نفر از کارکنان بخش پزشکی و بهداشت توسط دشمن بازداشت شده و در زندان هستند. در حال حاضر تعداد پرسنل پزشکی در شمال نوار غزه بسیار کم است که همین مسئله بار سیستم پزشکی را در این منطقه به شدت افزایش میدهد.
مدیر کل وزارت بهداشت غزه خاطرنشان کرد: بیمارستانهای شمال نوار غزه بعد از تخریب کامل توسط دشمن اشغالگر، از کمبود بسیاری از دستگاههای پزشکی به ویژه دستگاههای ام آر آی و دستگاههای تخصصی رنج میبرند. همچنین آزمایشگاه مرکزی نوار غزه که وظیفه بررسی وضعیت آب، غذا و دارو را بر عهده داشت، به طور کامل تخریب شد. نبود دستگاههای تخصصی و امکانات لازم پزشکی در اتاق عملها نیز منجر به بروز عوارض جدی برای بیماران میشود.
وی تصریح کرد که از زمان بسته شدن گذرگاه رفح در ۷ مه ۲۰۲۴ بیش از ۲۵۰۰۰ بیمار برای معالجه نیاز دارند که از غزه خارج شوند، اما این امکان اکنون وجود ندارد. اما با وجود همه چالشهای سختی که پیش روی ماست، پرسنل پزشکی و بهداشتی همچنان در نوار غزه نهایت توان خود را برای خدمت به بیماران و مجروحان به کار گرفتهاند.
وضعیت غمانگیز کارکنان بخش بهداشت غزه
دکتر البرش خاطرنشان کرد:اعضای کادر پزشکی در بدترین شرایط به سر میبرند و بار زیادی بر دوش آنهاست و اینکه میتوانند باز هم به مجروحان و بیماران خدمات ارائه دهند، مانند یک معجزه است. امسال، سالی پر از درد و مصیبت برای سیستم بهداشتی غزه بود و ما تعداد زیادی از کارکنان بخش بهداشت را از دست دادیم.
مدیر کل وزارت بهداشت غزه گفت: ما امسال وضعیت آخرالزمانی داشتیم و صحنههای بسیار وحشتناکی را با چشم خود دیدیم. ما شاهد قتل عام مردم خود و دفن آنها در گورهای دسته جمعی بودیم و هر کدام دهها تن از عزیزانمان را با دستان خودمان دفن کردیم. مصیبتی که ما امسال تحمل کردیم، با هیچ واژهای قابل توصیف نیست، اما با همه این وجود با ارادهای قوی ادامه میدهیم و مطمئنیم که خداوند این دردهای بزرگ را برای ما جبران خواهد کرد.
محاصره شدید بیمارستان کمال عدوان
این درحالی است که از چند روز قبل ارتش رژیم اشغالگر دستور تخلیه بیمارستانهای شمال غزه که مملو از بیماران و آوارگان است را صادر کرده است. در این میان بیمارستان کمال عدوان در حال حاضر برای چندمین روز متوالی از سوی ارتش رژیم صهیونیستی محاصره و بمبهای دودزا در دروازه آن منفجر شده است. همچنین دهها حمله به ساختمانهای مجاور انجام شده است.
همچنین تنها جادهای که آمبولانسها برای انتقال دهها بیمار از بیمارستان کمال عدوان به بیمارستان المعمدانی استفاده میکردند، درپی بمباران یک ساختمان مجاور ازسوی رژیم صهیونیستی قطع شده است. بهدنبال این حمله، نیروهای اشغالگر محاصره بیمارستان را تشدید و راه آمبولانسها و سایر روشهای انتقال قربانیان را مسدود کردند.
انتهای پیام/