به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، علینقی طاهری سهشنبه در حاشیه این جشن که در سینما ساحل اهواز برگزار شد، اظهار داشت: این کتاب روایت خوزستان در سینمای ایران است.
وی افزود: برای تالیف این کتاب ۱۸۰ فیلم سینمایی را که مرتبط با فرهنگ خوزستان بوده یا در خوزستان ساخته شده است بررسی کردم و توانستم آثار را در سه دسته سفید، سیاه و خاکستری تقسیم بندی کنم، از این رو نام کتاب را نیز به همین عنوان انتخاب کردم.
ایننویسنده ادامه داد: دسته فیلمهای سیاه، فیلمهایی هستند که قبل از انقلاب ساخته شدهاند و اغلب خوزستان را جایی نامناسب و بد نشان میدادند.
وی بیانکرد: دسته فیلمهای سفید متعلق به دوران دفاع مقدس است که شامل قهرمانیها بود و دسته خاکستری مربوط به فیلمهای پس از دوره سفید است.
طاهری تاکید کرد: تلاش کردم در این کتاب فرهنگ خوزستان را تعریف کنم و معتقدم اگر کسی بخواهد در خوزستان فیلم بسازد میتواند از این کتاب پژوهشی بهره ببرد.
وی با اشاره به رونق سینمای خوزستان، گفت: روزگاری این استان سالن سینمایی زیادی داشت و در این سینما تقواییها و نادریها بروز و ظهور کردند.
این منتقد سینمایی با بیان اینکه بسیاری از فیلمها بدون توجه به گویشها در خوزستان ساخته میشود، خاطرنشان کرد: باید فرهنگ بخشهای مختلف را پیش از ساخت فیلم در آن خطه بررسی کنیم تا مخاطب، فیلم ساخته شده را باور کند.
وی یادآور شد: در کتاب پژوهشی “سفید، سیاه، خاکستری” تلاش کردیم پژوهش مورد نیاز فیلمسازان را درباره خوزستان انجام دهیم و امیدواریم از آن بهرهبرداری لازم شود.