به گزارش خبرنگار حوزه سلامت آباجان به نقل از ایرنا، محمود جباروند روز چهارشنبه در یک نشست خبری که در محل انجمن برگزار شد، افزود: دستاوردهای خوبی از لحاظ تجهیزات و امکانات اعمال جراحی چشم در کشور داریم و با وجود پزشکان مجرب در این رشته، هیچ بیماری برای درمان به خارج اعزام نمی شود و حتی بیماران زیادی به خصوص از عراق پذیرش داریم.
وی اظهار داشت: اکنون از سیستمهای هوشمند نیز در درمان چشم پزشکی استفاده میشود و با وجود ۲ هزار و ۵۰۰ چشم پزشک مشکلی از لحاظ کمبود نداریم و در شهرهای مختلف مردم به خدمات چشم پزشکی دسترسی دارند.
چشم پزشکی ایران قابل مقایسه با آمریکا و اروپاست
جباروند با بیان اینکه چشم پزشکی ایران قابل مقایسه با آمریکا و اروپاست، گفت: اکنون همه مردم دسترسی کامل و راحت به خدمات و درمان بیماریهای چشمی دارند و مانند مردم سایر کشورها هزینه های گرانی را با صف انتظار طولانی پرداخت نمی کنند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: با توجه به دستاوردهای ارزشمند در حوزه درمان بیماریهای چشمی، در یکسال اخیر برخی از ارگانها برای تهیه بافت در بانک چشم همکاری نمی کنند و بیماران دچار مشکل می شوند.
جباروند تصریح کرد: زمانی اعمال جراحی پیوند قرنیه در کشور به روز بود ولی به خاطر محدودیت های که ایجاد شده در زمینه بافت مورد نیاز بیماران، بانک چشم قادر به ارایه خدمات به موقع نیست.
وی ادامه داد: زمانی بانک چشم ایران افتخار جهان بود بهترین بافت ها را با قیمت ارزان در اختیار داشتیم، در حالیکه اکنون بیماران زیادی در نوبت پیوند قرنیه هستند.
تجهیزات چشم پزشکی ۵۰ درصد گران تر شد
وی افزود: عمده خدمات چشم پزشکی حدود ۷۰ درصد در بخش خصوصی و ۳۰ درصد در بخش دولتی و آموزشی ارایه می شود، با توجه به اینکه نرخ ارز نیمایی فرق کرده تجهیزات پزشکی چشم پزشکی ۵۰ درصد گران تر شده و از نظر اعمال جراحی مدرن با سختی مواجه شدیم.
جباروند گفت: انتظار داریم رئیس جمهور برای کاهش هزینه های درمانی از جیب مردم ارز نیمایی ۲۸ هزار تومان برای خرید تجهیزات پزشکی تشخیصی و جراحی به مردم تخصیص دهد در غیر اینصورت با ارز نیمایی ۴۴ هزار تومان امکان ارایه خدمات به بیماران نیست.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: اکنون برای لنز و سایر تجهیزات بیماران چشمی ارز نیمایی دولتی تعلق می گیرد ولی برای میکروسکوپ و دستگاهها که برای اعمال جراحی نیاز است، ارز نیمایی آزاد بوده و شرایط را برای پزشکان سخت تر کرده است.
آب سیاه و عیوب انکساری از شایعترین بیماریهای چشمی است
جباروند با بیان اینکه طیف بیماریهای شایع چشم پزشکی بسیار گسترده است، اظهار داشت: آب سیاه و عیوب انکساری از شایعترین بیماریهای چشمی است که با توجه به پیشرفتهای علم چشم پزشکی، این بیماری ها قابل درمان است.
وی با بیان اینکه تبلیغات فریبنده در فضای مجازی در زمینه درمان بیماریهای چشمی زیاد است، تصریح کرد: متاسفانه برخی از اپیتومتریست ها در فضای مجازی اقدام به تبلیغات در مورد درمان چشم از جمله لیزینگ با هزینه کمتر می کنند که این اقدام خلاف و دور از شأن پزشکی است، و باید نظام پزشکی برخورد شدید کند.
استفاده از موبایل و تبلت باعث خشکی چشم و نزدیک بینی می شود
وی همچنین به والدین توصیه کرد استفاده از موبایل و تبلت برای کودکان زیر ۲ سال ممنوع بوده و افراد زیر ۱۷ سال نیز باید روزانه ۲ ساعت بیشتر از این وسایل استفاده نکنند زیرا باعث خشکی چشم و نزدیک بینی می شود.
دبیر علمی سی و سومین کنگره چشم پزشکی ایران نیز به برگزاری این کنگره در هفت آبان اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین مباحث این کنگره کاربرد هوش مصنوعی در درمان بیماریهای چشمی است که توسط پزشکان بحث و تبادل نظر می شود.
نوید نیلفروشان تصریح کرد: هوش مصنوعی در تشخیص زود هنگام بیماریهای چشمی کمک کننده است و استفاده از این فناوری کمک زیادی به بیماران می کند.