فضای مجازی تهدیدی نوین در مسیر سرنوشت کودکان

فضای مجازی تهدیدی نوین در مسیر سرنوشت کودکان

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ‌فرزندان و کودکان امروزی با حرص و ولع به این پدیده نوظهور روی می آورند وچنان درآن غرق می شوند که گاهی از خود والدین بهتر بر مطالب آن اشراف یافته و تلاش می کنند زندگی خود را با آن همراه کنند.

محتواهای گوناگون فضای مجازی و آغشته بودن بسیاری از آنها به ضد ارزش ها، انواع فیلم ها و برنامه ها کودک هشت ساله را از دل خانواده بیرون کشیده و برای همیشه درخود جای می دهد.

دیدن کودکانی که ساعت ها در موبایل دور می زنند و دو چشم خود را بر روی صفحه بسیار کوچک موبایل خیره می کنند، این روزها به تصویری عادی در زندگی همه ما تبدیل شده است؛ بسیاری از این کودکان کم سن و سال، چنان بر برنامه های گوشی تلفن همراه و ریز و بم آنها مسلط هستند که در بسیاری موارد، حتی پدر و مادر و اعضای دیگر خانواده به چنین تسلطی نرسیده اند؛ حس کنجکاوی و دانستن آنها را چنان به فضای گوشی موبایل مسلط کرده که بیشتر از هرکسی می دانند وقتی مشکلی در برنامه ها پیش آمد، چه کار کنند و مهم‌تر از همه خوب یاد گرفته اند که چه طور وارد فضای مجازی شوند، فیلم بینند و بازی های مختلف را به چه روشی پیش ببرند.

علاقه این نسل به گوشی تلفن همراه، چنان آنها را به سمت وابستگی سوق داده که برای رسیدن پدر و مادر به منزل ثانیه شماری می کنند و به هر بهانه ای گوشی را از دست آنها گرفته و به دنیای خیالیشان وارد می شوند.

حضور گوشی تلفن همراه و یا در مواردی تبلت در زندگی بسیاری از کودکان و نوجوانان به حدی اثرگذار بوده که جدا شدن از آن برایشان بسیار سخت است چنان که بازی با گوشی را بر غذا خوردن و حتی میهمانی رفتن ترجیح می دهند.

این مشکل زمانی عمق بیشتری پیدا می کند که کودکان در خانه های بسیاری از ما، بازی یا استفاده از برنامه های گوشی تلفن همراه را حتی به درس خواندن نیز ترجیح می دهند و مطالعه و درس خواندن زیر سایه سنگین گوشی های موبایل باقی می مانند و این امر، بحث و جدل های بسیاری را بین والدین و فرزندان در خانه ها ایجاد می کند.

اما آنچه بیشتر از همه بر اعتیاد کودک به فضای مجازی می افزاید، بی تفاوتی والدین نسبت به آنهاست؛ والدین توجهی نمی کنند چرا کودکشان ساعت ها از وقت خود را صرف گذراندن در گوشی موبایل می کند و آیا ورود او به فضای مجازی و دیدن برخی برنامه ها تبعات ناخوشایندی برای کودکشان رقم نخواهد زد؟

فضای مجازی تهدیدی نوین در مسیر سرنوشت کودکان

در این خصوص معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران به مناسبت هفته کودک در خصوص اقدامات لازم برای جلوگیری از مشکلات جسمی، روحی و روانی کودکان استان توضیح داد.

رضا صفری عربی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا با اشاره به اینکه از چهاردهم مهرماه بمدت هفت روز “هفته ملی کودک” نامگذاری شده است، افزود: کودکان از جمله اقشار ارزشمند در جامعه به شمار می روند که آینده هر کشور در گرو توجه و پرورش این قشر است و در همین راستا می بایست به سلامت کودکان چه سلامت جسمی چه سلامت روانی و چه سلامت اجتماعی توجه ویژه ای شود.

وی ادامه داد: برای این منظور از سوی وزارت بهداشت مراقبت های متنوعی پیش بینی شده است که براساس گرو های سنی مختلف این مراقبت ها از قبیل واکسیناسیون و مراقبت های تکاملی ارائه می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران اظهار داشت: در این بین با توجه به شرایط و عصر حاضر تکامل روحی و روانی کودکان می بایست بیشتر مورد توجه قرار گیرد به طوریکه این امر باعث شده تا از اختلالات غیر قابل درمان که در گذشته وجود داشته با اجرای غربالگری، تشخیص زودرس و درمان های بموقع قابل درمان شود و این افراد به جامعه برگردند.

وی یکی از عوامل بروز اختلالات کودکان درعصر حاضر را آسیب های اجتماعی برشمرد و گفت: شرایط این روزهای دنیا به سمتی است که کودکان با آسیب های اجتماعی مواجه هستند و دراین بین نقش مربیان بهداشت و مدارس و والدین در دور نگه داشتن کودکان از این آسیب های حائز اهمیت است.

صفری عربی اظهار کرد: در اختیار قرار دادن دستگاه های الکترونیک و مواجه با فضای مجازی از این دست آسیب های اجتماعی است که باید دقت لازم در این زمینه انجام شود.

حتما ببینید

فیلم | ۲۰ طرح آموزشی نوساخت مازندران در دهه فجر امسال افتتاح می‌شود

فیلم | ۲۰ طرح آموزشی نوساخت مازندران در دهه فجر امسال افتتاح می‌شود

دریافت ۶۴ MB

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *