مهدی شکاری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا به مناسبت هفدهم مهر «روز جهانی تخم مرغ» اظهار کرد: از مجموع این میزان تولید ۳۰۸ تن آن از واحد های صنعتی و یکهزار و ۱۹۲ تن مربوط به واحد های سنتی بوده است.
وی افزود: سال گذشته سه هزار و ۱۰۱ تن تخم مرغ در استان تولید شد که واحدهای صنعتی شهرستان فاروج و واحدهای سنتی شهرستان بجنورد بیشترین مقدار تولید را به خود اختصاص داده اند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: میزان تولید تخم مرغ پیش بینی شده در سال جاری نیز سه هزار و ۲۰۰ تن است که درصورت تحقق این مقدار بالغ بر۲۲ درصد نیاز استان تامین خواهد شد و مابقی از استانهای همجوار تامین می شود.
وی تصریح کرد: تخم مرغ نه تنها یک وعده غذایی خوشمزه و کامل و یک عنصر لاینفک برای تولید بسیاری از غذاها محسوب می شود.
شکاری گفت: یک عدد تخممرغ متوسط ۷۶ کالری انرژی دارد و مصرف روزانه یک عدد تخممرغ حدود سه درصد نیاز انرژی یک فرد را تامین میکند.
وی افزود: سرانه مصرف تخم مرغ در استان در سال ۱۴۰۲ مقدار ۱۴ کیلو گرم برای هر نفر بود.
شکاری اظهار کرد: اکنون سه واحد پرورش مرغ تخمگذار صنعتی در استان با ظرفیت یک میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه در دوره وجود دارد که ۲ واحد به ظرفیت ۱۰۰ هزار قطعه فعال و یک واحد به ظرفیت ۳۰ هزار قطعه غیر فعال است.
وی برنامه های سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان شمالی جهت افزایش ظرفیت تولید تخم مرغ درراستای تامین کسری نیاز استان را توسعه و افزایش واحد ۱۰۰ هزار قطعه ای مرغ تخمگذار شهرستان فاروج به ۳۰۰ هزار قطعه،
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، احیا و توسعه واحد غیرفعال مرغ تخمگذار ۳۰ هزار قطعه ای شهرستان شیروان، احیا و تغییر شاخص پرورش واحد مرغ تخمگذار ۴۰ هزار قطعه ای شهرستان بجنورد، بهسازی و نوسازی واحد ۱۰ هزار قطعه ای مرغ تخمگذار شهرستان اسفراین، پیگیری ایجاد واحد مرغ تخمگذار شهرستان گرمه به ظرفیت ۳۶۰ هزار قطعه و پیگیری ایجاد یک واحد مرغ مادر تخمگذار در سه سال آینده در شهرستان گرمه عنوان کرد.