نگاه عاشورایی سیدحسن نصرالله در ماهنامه «خیمه»

نگاه عاشورایی سیدحسن نصرالله در ماهنامه «خیمه»

به گزارش خبرنگار فرهنگی آباجان به نقل از ایرنا، صد و هفتاد و یکمین شماره مجله خیمه در مهر ماه ۱۴۰۳ به نگاه عاشورایی سیدحسن نصرالله اختصاص یافته و مطالب آن شامل «موضوعات نصری از آن خدا» به قلم محمدرضا زائری، «بررسی کتاب لبیک یا حسین(ع) و نگاه عاشورایی سیدحسن نصرالله»، «درک روح عاشورایی حرکت مقاومت» به روایت زنده‌یاد غضنفر رکن‌آبادی، «چرا مطالعه این کتاب ضروری‌ست؟ برای کسانی که لبنان نبوده‌اند» و یادداشتی از عبدالله صفی‌الدین، نماینده حزب الله در ایران است.

یادبود استاد محمود حکیمی، معلم پیشکسوت، نویسنده و خادم فرهنگ عاشورا که در نخستین روز مهر پر کشید، چهره ماه خیمه شده است. در این پرونده سال «زندگی با نوشتن ۱۵۰ جلد کتاب»، «از تولد مادر در کربلا تا نخستین اثر درباره امام حسین(ع)»، «تاریخ شفاهی زندگی استاد حکیمی و دو کلید شخصیتش»، «از کلاس نویسندگی باهنر تا جلسات نقد بهشتی»، «ساختار معلمی و نظم فکری استاد حکیمی»، «بازنشر گفت‌وگوی قدیمی با استاد درباره عاشوراپژوهی و تحریف‌ ستیزی»، «مروری بر مهمترین آثار محمود حکیمی»؛ «از نهضت جاویدان تا پیشگامان آزادی» و «یادداشت‌های ۱۴ نویسنده و چهره فرهنگی در یادبود استاد» مطرح شده است.

نگاه عاشورایی سیدحسن نصرالله در ماهنامه «خیمه»

نگاه ویژه خیمه به تحلیل و بررسی حرکت ۱۳ ساله تولیدات نوشت افزار ایرانی-اسلامی پرداخته شده است. عناوین این بخش شامل مطالبی همچون «از نوستالژی‌های دهه ۶۰ تا ورود تصاویر دینی و انقلابی به بازار نوشت افزار»، «داستان تولید نوشت افزار داخلی و فرهنگ‌سازی دینی و ملی»، «اسطوره‌سازی دینی و شخصیت‌پردازی با چهره‌های عاشورایی»، «الگوسازی برای کودکان و نوجوانان از قهرمانان کربلا تا پهلوانان ملی ما»، «مافیا و جنگی که نمی‌بینیم در تولیدات نوشت افزار داخلی»، «بررسی حرکت این ۱۳ سال در گفت‌وگو با تولیدکنندگان نوشت افزار» است.

در قسمت تاریخ، خیمه به سراغ هیات نوباوگان قنات‌آباد تهران رفته و پای روایت هیات‌داران نشسته است. مطالبی که در این عنوان از نظر می‌گذرانید، ماجرای شکل‌گیری هیات نوباگان قنات‌آباد، روایتی از یادگاری‌های حاج ناظم در این محله، زمانه و زمینه‌های حاج ناظم از هیات نوباوگان تا مراسم چهارپایه‌خوانی، روایت امیرحسین مدرس از خسرو شکیبایی و اکبر ناظم و سپس خاطرات حاج قاسم قنات‌آبادی مداح پیشکسوت است.

راویان خیمه در این ماه به گفت‌وگویی با مصطفی گوهری فخرآباد، نویسنده کتاب دوجلدی تازه‌ای با عنوان «عاشورا به روایت اسماعیلیه و عاشورا به روایت زیدیه»، بررسی روایت جامعه‌شناسی تاریخی مرحوم داوود فیرحی در آخرین کتابش با عنوان «عاشورا، فساد و اصلاح»، چالش‌های جایگاه روحانیت و مبلغان دینی با پدیده هوش مصنوعی، آخرین قسمت از یادداشت‌های عاشورایی مرحوم عماد افروغ اختصاص داده شده است.

آن‌چه در شهریور ماه گذشت با عنوان رخدادهای خیمه‌ای به موضوع های گزارشی از زندگی و آثار جرج شکور، ادیب و نویسنده مسیحی لبنانی؛ بررسی پنجمین دوره از سوگواره ملی روضه‌های داستانی؛ گزارشی از نشست اثر آیت‌الله سیدعلی قاضی طباطبایی درباره اولین اربعین سیدالشهدا(ع)، نقد و بررسی روایتی متفاوت از زمانه شیخ احمد کافی و ماجرای کتاب «خیمه مهتابی» که با یک پویش ملی به چاپ دوم رسید، پرداخته شده است.

حتما ببینید

اعضای حقیقی شورای عالی ایرنا منصوب شدند

اعضای حقیقی شورای عالی ایرنا منصوب شدند

به گزارش خبرنگار فرهنگی آباجان به نقل از ایرنا، سیدضیاء هاشمی پژوهشگر و استاد دانشگاه، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *