دریافت
۱۲ MB
آیتالله محمدتقی پورمحمدی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: متاسفانه از فضای مجازی در سطح جامعه به درستی استفاده نمیشود و همین استفاده نادرست به اصلاح نیاز دارد.
وی با بیان اینکه امروزه هر کودک و نوجوانی یک گوشی در اختیار دارد، اضافه کرد: استفاده نادرست از فضای مجازی حتی میتواند روابط خانودگی را هم مختل کند زیرا اعضای خانواده گاهی در خانه به جای گفتوگو با یکدیگر، در فضای مجازی غرق میشوند.
وی ادامه داد: در گذشته اعضای خانواده به واسطه حضور در خانه، با همدیگر صحبت و درددل میکردند و همین موضوع یکی از عوامل صمیمیت بین آنان به شمار میرفت.
عضو مجلس خبرگان رهبری از حوزههای علمیه، دانشگاهها، آموزش و پرورش و رسانه ملی خواست تا برای مقابله با آسییبهای اجتماعی چارهاندیشی کنند و تاثیرگذار باشند.
آیتالله پورمحمدی این را هم بیان کرد: متاسفانه استفاده نادرست از فضای مجازی شبهههایی هم در مسایل دینی ایجاد کرده است و اگرچه عدهای برای پاسخگویی به این شبههها در تلاش هستند اما بهترین راهکار برنامهریزی برای ارتقای سطح آگاهی کاربران فضای مجازی است تا آسیبها به حداقل برسد.
وی تصریح کرد: سرنوشت جوانان و نوجوانان کشورمان در دستان والدین و آموزش و پرورش است و بر همین اساس این نهادهای اجتماعی باید در زمینه کاهش آسیبهای فضای مجازی اهتمام ویژه داشته باشد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا کنترل آسیبهای فضای مجازی نیازمند ارتقای سطح آگاهی، آموزش و استفاده از ابزارهای مناسب است و به ویژه نوجوانان و کودکان باید با خطرهای آن آشنا شوند.
کاهش آسیبهای فضای مجازی با آموزش سواد رسانهای میسر است
استفاده از نرمافزارهای فیلترکننده و کنترل والدین نیز میتواند به کنترل محتوای قابل دسترس برای کودکان و نوجوانان کمک کند و از همه مهمتر ایجاد فضایی برای گفتوگو با فرزندان در مورد فعالیتهای آنلاین آنان است.
آموزش کاربران در خصوص اهمیت حریم خصوصی و اینکه چگونه اطلاعات شخصی خود را محافظت کنند نیز از جمله نکات مهم است و تعیین زمان مشخص برای استفاده از اینترنت هم میتواند به جلوگیری از اعتیاد کودکان و نوجوانان به فضای مجازی کمک کند.
همچنین کاربران باید یاد بگیرند که چگونه منابع معتبر را از غیرمعتبر شناسایی کنند تا از گمراهی و اطلاعات نادرست جلوگیری شود.
گفتنی است آموزش و فرهنگسازی در خصوص استفاده مسئولانه از فضای مجازی یک راهکار جهانی برای کاهش آسیبهای آن به شمار میرود و علاوه بر آموزش و پرورش، والدین هم نقش مهمی در این زمینه دارند.