پیشنهادات کمیسیون صنایع مجلس درباره تامین ارز واحدهای تولیدی

پیشنهادات کمیسیون صنایع مجلس درباره تامین ارز واحدهای تولیدی

– اخبار سیاسی –

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، زهرا سعیدی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز قوه مقننه گزارش کمیسیون متبوعش درباره بررسی عملکرد دستگاه‌های مسئول در تأمین و تخصیص نیازهای ارزی واحدهای صنعتی و تولیدی کشور(مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز) را در راستای ماده ۱۰۷ آیین‌نامه داخلی مجلس، قرائت کرد.

تامین نیازهای ارزی واحدهای صنعتی و تولیدی در دستورکار مجلس

 

سخنگوی کمیسیون صنایع با بیان اینکه بر اساس آمار واصله از وزارت صنعت، معدن و تجارت تا زمان تهیه این گزارش، تعداد ۴۶۷۲ واحد تولیدی، نیاز‌های ارزی خود را به تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت رسانده و برای تحقق این برنامه ۳۸ میلیارد دلار در سامانه جامع تجارت ثبت کرده‌اند و تعداد ۲۰۵۳ واحد دیگر نیز که در مجموع ۶۷۲۵ واحد تولیدی، به حدود ۴۲ میلیارد دلار ارز نیاز دارند. گفت که در سال گذشته ۲۷٫۸ میلیارد دلار ارز برای ۹هزار واحد تولیدی، تامین شده است.

سعیدی بیان کرد: برآوردهای انجام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد که برای واردات بخشی از مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی و نیز کالاهای واسطه‌ای و محصولات نهایی که تولید داخلی آنها کفاف نیاز کشور را نمی‌دهد، حدود ۹٫۵ میلیارد دلار واردات توسط بازرگانان اجتناب ناپذیر است. ضمن اینکه در سال گذشته ۱۴٫۵ میلیارد دلار ارز برای حدود ۱۵۰۰۰ واحد بازرگانی تامین شده است که واردات انواع خودرو به شکل CBU نیز در این رقم منظور شده است.

وی در ادامه با اشاره به عدم رعایت دو اصل در استفاده از کنترل های ارزی که موجب تحمیل اصطکاک های مضاعف بر سر راه فرآیند صادرات و واردات و به تبع آن در فرآیند تولید شده است، عنوان کرد: این دو عامل شامل عدم اعمال همزمان کنترل‌ها به صورت مقداری و قیمتی و همچنین تسهیل تدریجی کنترل‌ها در طی زمان است.

سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس مبارکه اظهار کر: متأسفانه، سیاست تعیین دستوری نرخ ارز بدون هیچ پشتوانه قانونی در سامانه نیما، موجب تشدید این ناترازی شده و همچنین کشور را ناگزیر کرده تا افزایش ارزهای حاصل از افزایش صادرات نفتی را به جای سرمایه گذاری در تولید و زیرساخت صرف پوشش این ناترازی ایجاد شده نماید.

سعیدی با اشاره به پیشنهادات این کمیسیون برای حل مشکلات جهت تامین ارز مورد نیاز واحدهای تولیدی گفت: رویکرد و اصلاح و ایجاد یک بازار رسمی ارز با مدیریت بانک مرکزی؛ شکل دهی بازار سهمیه واردات، جهت از بین بردن پدیده صف، رانت و امضای طلایی؛ افزایش سرعت تعدیل نرخ سامانه نیما و حداکثر استفاده از سهم ارز اشخاص در تأمین ارز از جمله راهکارهای این کمیسیون برای حل مشکلات این حوزه است.

متن کامل گزارش کمیسیون صنایع و معادن را در ادامه بخوانید

انتهای‌پیام/

Check Also

بازدید پزشکیان از سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی

بازدید پزشکیان از سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی

– اخبار سیاسی – به گزارش حوزه دولت خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، مسعود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *