به گزارش آباجان به نقل از ایرنابازار از روابطعمومی بانک صادرات ایران به نقل از «اقتصاد گردان»، این بانک تا پایان تیرماه سال جاری بیش از ۱۳ هزار و ۹۸۳ میلیارد تومان برای اجرای قانون جهش تولید مسکن پرداخت کرده که از این میان ۵۸۰ میلیارد تومان به تسهیلات ساخت خود مالکی، ۹ میلیارد تومان به مشارکت نهضت ملی مسکن، ۵۸۹ میلیارد تومان به تسهیلات مسکن شهری، ۷۳۳۸ میلیارد تومان به مسکن روستایی، ۴۸۵۹ میلیارد تومان به ودیعه مسکن و ۱۱۹۶ میلیارد تومان به حوادث غیرمترقبه پرداخت و اختصاص یافته است
این بانک با ۱۳ هزار و ۹۸۳ میلیارد تومان تسهیلات، سهم ۶.۲ درصدی از کل تسهیلات بانکها در قانون جهش تولید مسکن داشته و نقش قابل توجهی از نظر سهم از تسهیلات جهش تولید مسکن به خود اختصاص داده است. آمارها نشان میدهد که سهم بانک صادرات ایران از ۵.۸۶ درصد در پایان فروردین ۱۴۰۳ به ۶.۲ درصد در تیرماه افزایش داشته و در سه ماه اردیبهشت و خرداد و تیرماه، تسهیلات بیشتری را نسبت به قبل در جهت جهش تولید مسکن پرداخت کرده است.
سهم ۹۵ درصدی هشت بانک بزرگ در تسهیلات مسکن
بانکهای کشور بیش از ۲۲۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای جهش تولید مسکن از سال ۱۴۰۰ تا پایان تیر ۱۴۰۳ پرداخت کردند. عملکرد جزء (۱۰) بند (الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن (از ابتدای اجرای قانون تا پایان تیرماه ۱۴۰۳) نشان میدهد که ۲۲۵ هزار و ۲۶۵ میلیارد تومان تسهیلات بانکهای کشور در اجرای قانون جهش تولید مسکن، شامل تسهیلات ساخت خود مالکی، مشارکت نهضت ملی مسکن، تسهیلات مسکن شهری، مسکن روستایی، ودیعه مسکن و حوادث غیرمترقبه، بوده که از ابتدای اجرای قانون تا پایان تیر ۱۴۰۳ داشته است.
آمارهای بانکی بانک مرکزی نشان میدهد که تا پایان تیر ۱۴۰۳، بانکهای کشور رقم قابل توجهی از تسهیلات خود را برای جهش تولید مسکن به شکل های مختلف صرف کردهاند.
به گزارش آمارهای اقتصادی بانک مرکزی، عملکرد جزء ۱۰ بند الف تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن شامل تسهیلات ساخت خود مالکی، مشارکت نهضت ملی مسکن، تسهیلات مسکن شهری، مسکن روستایی، ودیعه مسکن و حوادث غیرمترقبه از ابتدای اجرای قانون تا پایان تیر ماه ۱۴۰۳ نشان می دهد که بانک های کشور در مجموع ۲۲۵ هزار و ۲۶۵ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده اند.
از ۲۲۵ هزار و ۲۶۵ میلیارد تومان تسهیلات بانک های کشور در اجرای قانون جهش تولید مسکن رقم تسهیلات ساخت خود مالکی ۴۷۶۹۹، مشارکت نهضت ملی مسکن ۷۴۸۷۲، تسهیلات مسکن شهری ۱۲۲۵۷۰، مسکن روستایی ۵۱۵۱۵، ودیعه مسکن ۴۳۸۸۸ و حوادث غیرمترقبه ۷۲۹۱ میلیارد تومان بوده که از ابتدای اجرای قانون تا پایان تیر ۱۴۰۳ پرداخت شده است.
هشت بانک بزرگ کشور شامل ملت، صادرات ایران، سپه، تجارت، مسکن، ملی ایران، رفاه کارگران و کشاورزی، در پرداخت تسهیلات جهش تولید مسکن، وامهای مختلفی را به شکلهای مختلف به شهرها و روستاهای مختلف کشور پرداخت کردهاند.
نقش بانک در حمایت از برنامههای تامین مسکن
بانک صادرات ایران به عنوان یک بانک تجاری حاضر در بازار سرمایه، علاوه بر حمایت از تامین مالی زیرساختهای متنوع اقتصادی، صنعتی، بازرگانی و خدماتی کشور، حضور مهمی در تامین مالی و تسهیل خرید، بهسازی و نوسازی بخش مسکن در کشور داشته است.
بانک صادرات ایران بر اساس اعلام رسمی بانک مرکزی در بین ۲۶ بانک کشور در سالهای قبل، رتبه ششم و رتبه سوم را در بین بانکهای خصوصی کشور در پرداخت تسهیلات مسکن به خود اختصاص داد.
این بانک در راستای عمل به سیاستهای کلان کشور در بخش تولید مسکن، نقش ویژهای در حمایت از سیاستهای کلان دولت از ابتدای قانون جهش تولید مسکن داشته به نحوی که بر اساس آمارهای موجود بر سایت بانک مرکزی، بانک صادرات ایران در بین ۲۶ بانک تخصصی، دولتی و خصوصی، از نظر کل پرداخت تسهیلات به بخش مسکن از جمله «تسهیلات ساخت خود مالکی»، «مشارکت در نهضت ملی مسکن»، «تسهیلات مسکن شهری»، «مسکن روستایی»، «ودیعه مسکن» و «حوادث غیر مترقبه بخش مسکن»، در جایگاه ششم و همچنین در بین بانکهای خصوصی حاضر در بازار سرمایه در رتبه سوم ایستاده است.
علاوه بر این، این بانک از محل منابع عادی در قالب تسهیلات نهضت ملی مسکن، ودیعه مسکن و اقدام ملی مسکن، ساخت و خرید مسکن ایثارگران، بهسازی و نوسازی مسکن روستایی تسهیلات قابل توجهی پرداخت کرده و نقش این بانک، در روند حمایت از سیاستهای کلان کشور در بخش مسکن و عمل به مسئولیتهای اجتماعی همچنان ادامه دارد.
اجرای ۳۵۴ پروژه عمرانی توسط خیرین بانک صادرات ایران در چهار دهه
همچنین کارنامه درخشان بانک صادرات ایران در حمایت از مردم آسیبدیده از حوادث غیرمترقبه کشور در سالهای گذشته کارنامه قابل توجهی است به نحوی که مجمع خیرین مدرسهساز بانک صادرات ایران در چهار دهه فعالیت، در احداث، بازسازی و مرمت بالغ بر ۳۵۴ پروژه مدرسهسازی، مسجد، اماکن فرهنگی، خانه بهداشت و طرحهای عمرانی در مناطق محروم و حادثهدیده مشارکت کرد.
مجمع خیرین مدرسهساز این بانک از سال ۱۳۶۰ تاکنون با احداث و تکمیل ۳۵۴ پروژه عمرانی شامل مدرسه، کمک به ساخت و بازسازی عتبات عالیات، گلزار شهدا، منازل مسکونی (مناطق زلزلهزده)، کانون فرهنگی، توانبخشی و خوابگاه، سالن ورزشی و اجتماعات، مدرسه علمیه، خانه بهداشت، کتابخانه، مسجد، فاضلاب و آبرسانی در مناطق کمتر برخوردار، زلزلهزده و سیلزده کشور، سهم برجستهای در کمک به مردم و کاهش مشکلات آسیبدیدگان از سیل و زلزله و… داشته است.
احداث و بازسازی ۵۲ مدرسه، کمک به بازسازی و مرمت ۲۷ پروژه عتبات عالیات و گلزار شهدا، ساخت و مرمت ۲۵۲ واحد مسکونی در مناطق زلزلهزده، احداث پنج کانون فرهنگی، توانبخشی و خوابگاه، چهار سالن ورزشی و اجتماعات، یک مدرسه علمیه، هشت خانه بهداشت، سه کتابخانه، ۲ مسجد و مشارکت در احداث و تکمیل دو پروژه فاضلاب و آبرسانی در منطقه زلزلهزده غرب کشور و استانهای سیلزده در سالهای اخیر، از جمله مهمترین اقدامات این مجمع بوده که با مشارکت کارکنان این بانک و از محل کمکهای مردمی تامین مالی شده است.