به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، مهرداد کریمی دانشیار طب ایرانی در ششمین نشست ماهانه مرکز تحقیقات و گروه آموزشی سالمندی با موضوع طب سنتی و مکمل با اشاره به وضعیت کشورمان در بحث طب مکمل در دنیا گفت: ایران بهلحاظ رتبه تولید علم طب سنتی در جایگاه چهارم دنیاست.
وی با اشاره به تقسیمبندی دورههای سنی در طب سنتی، افزود: در طب سنتی ۳۰ تا ۴۰ سالگی سن جوانی بهشمار میرود، از ۴۰ تا ۶۰ سالگی میانسالی است که در طب سنتی تحت عنوان وقوف یا کهولت شناخته میشود، شیخوخیت یا پیری نیز از ۶۰سالگی آغاز میشود.
عضو هیئت علمی گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: برای سلامت در سالمندی باید درمان طب سنتی را از میانسالی شروع کرد. مزاج سالمندی سردی و تری است و باید مراقب بود که این سردی و تری بر بدن غلبه نکند، حفظ رطوبت بدن و جلوگیری از خشکی آن برای حفظ سلامت بسیار مهم است.
وی ادامه داد: شبکاری و نور آبی موبایل و دستگاههای ارتباطی باعث خشکی بدن و بیخوابی میشوند.
سونای خشک برای سالمندان مفید نیست
کریمی با تأکید بر نقش ورزش بهویژه در میانسالی گفت: پیادهروی و شنا در دوره میانسالی مهم هستند، ۹ هزار قدم در روز با پیادهروی موجب کاهش ریسک آلزایمر در سالمندی میشود.
عضو هیئت علمی گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: بدن انسان برای پیادهروی سریع خلق شده است. سالمندان توجه داشته باشند که سونای خشک برایشان مفید نیست و باید مدت زمان کمتری از آن استفاده کنند.
فستفود و سوسیس و کالباس نخورید
کریمی به سالمندان توصیه کرد از غذاهای لطیف و غذاهایی که سریع جذب بدن میشوند مثل آش و سوپ استفاده کنند و تأکید کرد: سالمندان و میانسالان از سوسیس و کالباس و فستفود استفاده نکنند، همچنین ماکارونی، پاستا، الویه و غذاهای فرآوریشده نباید استفاده شوند.
وی ادامه داد: آشهای رقیق برای سالمندان مناسبتر است، شیربرنج و سوپ غذاهای مناسبی هستند، آش شلهقلمکار برای سالمندان غذای مناسبی نیست، شلهزرد بهشرط اینکه از مقدار مناسبی زعفران استفاده شود، مفید است.
این متخصص طب ایرانی بیان کرد: در دوران میانسالی و سالمندی تأکید بر حفظ رطوبت بدن است. ادویههای تند باعث از بین رفتن رطوبت بدن و خشکی آن میشوند، فلفل سیاه با رعایت تعادل برای هضم غذا مفید است، اما فلفل قرمز را باید کمتر مصرف کرد.
عضو هیئت علمی گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ترکیب آب سیب و زعفران یک نوشیدنی مناسب برای میانسالان و سالمندان است.
سیر و پیاز خام مصرف نکنید
کریمی تصریح کرد: در دوران میانسالی به بعد سرکه و ترشی مناسب نیستند و میتوان از آب نارنج استفاده کرد. بهتر است در میانسالی به بعد سیر و پیاز خام مصرف نشود، بهترین خرما برای آنها پیارم است. گلقند آفتابی برای سالمندان توصیه میشود چون برای معده و مغز آنان مفید است.
وی در ادامه راجع به عرقهای گیاهی ابراز کرد: عرقهای گیاهی در ترکیبات خود حاوی متانول هستند و متانول باعث خشکی بدن میشود، عرق کاسنی بیشترین میزان متانول و بیدمشک کمترین میزان را دارد.
این متخصص طب ایرانی ادامه داد: بهلیمو، بیدمشک و بادرنجبویه برای دوران میانسالی به بعد مناسب هستند. بادرنجبویه باعث تقویت ذهن و معده میشود. گلگاوزبان برای استفاده حتماً دم شود، همچنین شربت گلاب زعفران بیدمشک برای دوران میانسالی و سالمندی را توصیه میکنم، همچنین ترکیب شیربادام همراه با زعفران برای سالمندان مفید است.
عضو هیئت علمی گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران با توجه به توصیههای ابنسینا، گفت: هر حرکتی که گردش داشته باشد برای بدن مناسب است و روی مخچه و تعادل بدن تأثیر دارد، بر این اساس سالمندان و میانسالان تابسواری کنند.
کریمی افزود: آبوهوای بهاری بهدلیل متعادل بودن برای سالمندان مناسب است و باید محیط منزل را بهصورت بهاری تنظیم کرد.
انتهای پیام/+