به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از روابط عمومی سازمان حفاظت محیطزیست، شینا انصاری در یادداشتی افزود: امروز مصادف است با سالروز میلاد پیامبر رحمت و مهربانی، حضرت محمد (ص) و امام جعفر صادق (ع)، این عید و هفته وحدت را به همکارانم و مردم ایران تبریک میگویم. این روزها که شاهد جنایات رژیم اسراییل هستیم بار دیگر اهمیت وحدت میان مسلمانان آشکار میشود. در سالروز آغاز هفته دفاع مقدس یاد شهیدان جنگ تحمیلی و شهدای حافظ محیط زیست را گرامی میدارم.
وی اظهارداشت: در جلسه روز یکشنبه گذشته هیات دولت گزارشی از سفر رئیس جمهور و هیئت همراه به کشور عراق مطرح شد. من درباره کانونهای گردوغبار کشور عراق که استانهای غرب و جنوب غرب کشورمان را تحت تاثیر قرار میدهد، صحبت کردم. آقای عراقچی، وزیر امورخارجه، هم تاکید کرد یکی از محورهای مهم که قرار است پس از این سفر در قالب هیئتهای دوجانبه مورد بررسی قرار گیرد موضوعات محیط زیستی و پیگیری توافقهای پیشین دو کشور در این باره است.
انصاری ادامه داد: هفته گذشته کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا هم برگزار شد. دو دهه در سطوح مختلف کارشناسی و مدیریتی عضو این کارگروه بودهام. حالا که پس از وقفهای چندساله به این کارگروه بازگشتهام، بعضی موضوعات در روند اجرایی کارگروه قابل تأمل بود.
وی تاکید کرد: سطح شرکتکنندگان در جلسه (البته بهجز دو دستگاه که در سطح معاون حضور داشتند) و گزارشهای ارائه شده برای اجرای تکالیف پیشبینی شده در قانون هوای پاک بیانگر این واقعیت است که پس از گذشت هفت سال از ابلاغ قانون هوای پاک، اگر رویکرد یازده دستگاه اصلی (در موضوع آلودگی هوا ۲۳ دستگاه موثرند؛ ولی ۱۱ دستگاه بهعنوان دستگاه متولی اصلی محسوب میشوند) مثل همیشه بر توجیه اقدامات و مسئولیتپذیر نبودن استوار است. باید بدانیم با ادامه این رویکرد در بر همان پاشنه خواهد چرخید و بهجای حرکت اثرگذار در مسیر اجرای قانون و آییننامههای اجرایی قانون، همچنان کارهای کوتاهمدت و ناپایدار ضربالاجلی برای مواجهه با آلودگی هوا در روزهای ناسالم کیفیت هوا و شرایط اضطرار خواهد بود.
انصاری گفت: تلاش میکنم در روزهای آینده با رایزنی با وزرای دستگاههای اصلی دخیل در آلودگی هوا حضور موثر و همکاری جدی ایشان را در جلسات کارگروه مطالبه کنم. با نگاه واقعبینانه به موانع پیش رو در اجرای قانون بهخصوص ناترازی انرژی، میتوان در هفت محور، برای کاهش آلودگی هوا اقداماتی را در چارچوب برنامه پیش برد که منجر به کاهش روزهای ناسالم در کلانشهرها شود. البته باید اعتراف کنیم مسأله آلودگی هوا پیچیده و چندوجهی است و نمیتوان در کوتاهمدت آن را حل کرد. اگر همه مسئولان این پیچیدگی را قبول کنند آنوقت میتوانیم با توافق بر مسئله و راهحلهایش و جلب کمک مردم برنامههایی را در میانمدت برای بهبود کیفیت هوا انجام دهیم. به اتفاق همکارانم برای جلب این توافق و همکاری موثر تلاش میکنیم.
وی درباره انتخاب مدیران کل استانی گفت: سهشنبه هفته گذشته مهلت ارسال رزومه داوطلبان برای مدیریت ادارههای کل استانها پایان یافت. در مجموع ۲۸۰ رزومه به دست همکارانم در سازمان رسیده. از میان داوطلبان مدیرکلی استانها ۲۷ نفر زن و بقیه مرد هستند.
رییس سازمان حفاظت محیطزیست اظهارداشت: مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استانهایی مثل کردستان، البرز، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه و فارس بیشترین داوطلب را داشته و در مقابل استانهایی مثل خراسان شمالی، اصفهان، قم، سمنان و لرستان کمترین متقاضی مدیریت را داشتهاند. همکارانم در کمیته بررسی سوابق در دو بخش شاخصهای عمومی (مانند پاکدستی، حسن شهرت، توانایی جلب مشارکت مردمی و…) و شاخصهای تخصصی (تجربههای حرفهای، درک دقیق از مسایل استان، تحصیلات مرتبط، دستاوردهای علمی و اجرایی و…) با دقت مدارک و سوابق رسیده را بررسی میکنند و بر اساس شاخصهای تعیین شده به صورت جداگانه به نامزدها نمره میدهند. در مرحله بعد از نامزدهای نهایی هر استان به صورت حضوری مصاحبه میگیریم.
وی افزود: در میان نامزدها افرادی هم هستند که ممکن است برای مدیرکلی استان انتخاب نشوند اما بر اساس تخصصشان از ظرفیت آنها در مسئولیتهای دیگر استفاده کنیم. درباره این روند باز هم اطلاع رسانی میکنیم.
انصاری گفت: همانطور که قابل پیشبینی بود در روزهای گذشته افراد مختلفی با تماس و پیام تلاش کردهاند افرادی را برای مدیریت استانها توصیه کنند. من و همکارانم نظرهای دلسوزانه همه را میشنویم اما در مواردی که برخی افراد سعی میکنند با رایزنی از کانالهای مختلف کسانی را به عنوان مدیرکل یا مدیر ارشد به سازمان معرفی کنند؛ ملاک تصمیمگیری ما رجوع به شاخصهای عمومی و تخصصی است.