به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، حسین آهنی در حاشیه جلسه تعیین سطح زیر کشت برنج در استانهای شمالی کشور به روش تلفیقی سنجش از دور و دادههای مکانی (سامکا) افزود: طرح مشترکی را با همراهی روسای سازمان جهاد کشاورزی سه استان شمالی گیلان، مازندران و گلستان و همچنین مجری طرح غلات و موسسه تحقیقات برنج کشور با استفاده از تصاویر ماهوارهای و دادههای مکانی زمینی آغاز کردهایم.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهادکشاورزی گفت: امسال موفق شدیم ۲ لایه برای برنج در نظر بگیریم و در این لایهها سطح زیر کشت استانها به تفکیک شهرستان برآورد شده و در لایه دوم هم ارقام از نظر پرمحصول و محلی تعیین وضعیت شده است.
وی، دلیل این طبقهبندی را برآورد و تنظیم بازار بر اساس واقعیت زمین و سطح زیر کشت موجود عنوان کرد و اظهارداشت: بر این اساس میتوانیم واردات این محصول را نیز مدیریت کنیم.
سامانه اطلاعات مکانی تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی توسط دفتر ساماندهی مراکز جهاد کشاورزی و شبکه ترویج در راستای توسعه کاربرد اطلاعات مکانی در اجرای فعالیتهای آموزشی و ترویجی بخش کشاورزی راه اندازی شده است.
در این سامانه سازههای ترویجی شامل سایت های الگویی، واحدهای نمایشی، کانونهای یادگیری، هنرستانهای کشاورزی، مزارع نوآوری، مراکز جهادکشاورزی دهستان، مراکز خدمات کشاورزی و منابع طبیعی غیردولتی در این سامانه بارگذاری و علاوه بر نمایش موقعیت مکانی، اطلاعات توصیفی مرتبط نیز در اختیار قرار دارد.
سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، ایران سالیانه حدود ۱.۲ میلیون تن برنج تولید می کند و چهاردهمین تولیدکننده بزرگ این محصول در قاره آسیا است.
همچنین طبق آمار وزارت جهادکشاورزی، اکنون به طور متوسط در ۱۹ استان برنج کشت می شود اما بیش از ۷۰ درصد کشت برنج در سه استان شمالی کشور است به طوری که سطح زیر کشت برنج ۶۵۰ هزار هکتار برآورد می شود؛ استان گیلان با ۲۳۰ هزار هکتار در رتبه نخست قرار داد و استان های مازندران و گلستان در رده های بعدی قرار دارند.