محمدعلی آخوندی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: با تلاش گروههای امدادی در ساعات اولیه بامداد امروز یک جسد دیگر از معدن خارج شد و تلاشها برای خروج دیگر افراد محبوس ادامه دارد.
وی تصریح کرد: حادثه معدن طبس تا این لحظه ۳۸ نفر فوتی داشته و هنوز ۱۱ کارگر دیگر در معدن محبوس ماندهاند که تلاشها برای خروج آنها ادامه دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با اشاره به خبری به نقل از برخی صفحات فضای مجازی گفت: این خبر که یکی از معدنچیان محبوس در معدن طبس، زنده از زیر آواز بیرون کشیده شده، کذب است و واقعیت ندارد.
وی بر لزوم پیگیری اخبار از مراجع رسمی در شرایط بحران تاکید کرد و افزود: ابتدای وقوع حادثه تعداد کارگران مشغول به کار در ۲ بلوک معدن طبس ۶۹ نفر اعلام شده بود که با بررسی دقیق، این آمار تغییر کرد و مجموع کارگران توسط شرکت معدنجو ۶۵ نفر اعلام شد.
آخوندی با اشاره به شرایط سخت تخلیه گاز متان و خروج کارگران فوتی تاکید کرد: باید آواربرداری انجام سپس گاز تخلیه شود تا عملیات جستجو برای بیرون کشیدن قربانیان ادامه یابد.
وی گفت: در جلسهای که با حضور نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت، استاندار و مقامات قضایی برگزار شد تصمیماتی در خصوص حادثه معدن طبس نهایی و مصوب شده است.
حادثه انفجار ۲ معدن شرکت معدنجو طبس حوالی ساعت ۲۱ شامگاه شنبه ۳۱ شهریور روی داد که تصاعد آنی گاز متان سبب شد کارگران در این معادن محبوس شوند.
با آغاز عملیات امدادی توسط تیمهای تخصصی HSE معدن، ابتدا مصدومان و جانباختگان در بلوک B خارج شدند و بنابر اعلام مسئولان از روز یکشنبه تمرکز گروه امداد و نجات بر بلوک C گذاشته شد که با توجه به غلظت گاز متان در تونلها عملیات امدادی برای سومین روز ادامه دارد.
هشت گروه پنج نفره HSE که در این زمینه آموزش دیده اند داخل معدن مشغول به کار هستند و طی روزهای اخیر وزیر کشور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، اعضای کمیسیون صنایع و معادن، رئیس جمعیت هلال احمر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در منطقه حادثه دیده حضور یافتهاند.
این حادثه ۱۶ مصدوم داشت که از این تعداد ۱۰ نفر در بیمارستان تحت درمان هستند.
طبس در ۲۷۰ کیلومتری غرب بیرجند است و بیشترین معادن زغال سنگ کشور را دارد.