سعید رحمتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا اظهارکرد: طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز برای ۵۲ روستای استان است و ۱۵ روستا به عنوان پایلوت انتخاب شد.
وی تصریح کرد: انتخاب این تعداد روستا با اولویت گستردگی، جمعیت جوان و فعال، همکاری خوب مردم و منطقه با منابع طبیعی است.
وی افزود: کار آموزش و توانمندسازی جوامع محلی برای پنج هزار نفر ساعت در روستاهای پایلوت انجام و سه صندوق خرد توسعه روستایی تشکیل و دوره گلیم و قالیبافی با همکاری سایر نهادها از جمله فنی و حرفه ای در راستای افزایش سطح درآمد ساکنان و کاهش وابستگی به منابع طبیعی برگزار شده است.
رییس اداره کنترل سیلاب و آبخوان داری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی اضافه کرد: همچنین ۴۸ جلسه بین سازمانی بین اعضای کارگروه آبخیزداری، آبخوان داری و مدیریت منابع آب برگزار شده است.
وی ادامه داد: ۲ حوزه آبخیز مدیریت جامع در استان در دست اجرا و حوزه آبخیز اترک میانی( شهرستان های مانه و رازوجرگلان) به مساحت ۴۵۸ هزار هکتار که مطالعات و تدوین سند راهبردی آن از سال ۱۴۰۱ آغاز و اکنون اتمام کار است.
رحمتی تاکید کرد: حوزه آبخیز سد شیرین دره به مساحت ۱۶۱ هزار هکتار که طرح مدیریت جامع در ادامه طرح بین المللی منارید از سال ۱۴۰۰ آغاز و اکنون در دست اجرا است.
وی بیان کرد: تمامی اقدامات منابع طبیعی باید در قالب مدیریت جامع حوزه آبخیز انجام شود، آبخیزداری یکی از زیربناییترین اقدامات منابع طبیعی است که در برگیرنده اقدامات مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیک است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۴۳۰ هزار هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.