به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، در پی حمله تروریستی سایبری رژیم صهیونیستی به لبنان که با انفجار دستگاههای ارتباطی طی روزهای سهشنبه و چهارشنبه همراه بود و دهها شهید و هزاران زخمی بر جای گذاشت، «تسوی بارئیل» تحلیلگر امور عربی در روزنامه عبری هاآرتص اعلام کرد: حمله سایبری پیچیدهای که اسرائیل انجام داده، یک استراتژی واقعی نیست؛ بلکه ممکن است مفهوم «وحدت میادین» را در میان دشمنان اسرائیل تقویت کند.
حمله سایبری به لبنان مفهوم وحدت میادین را در میان دشمنان اسرائیل تقویت میکند
این تحلیلگر صهیونیست افزود: این حمله سایبری میتواند موجب تقویت مفهوم وحدت میادین و استراتژی یحیی السنوار، رئیس دفتر سیاسی حماس شود. استراتژی السنوار در چهارچوب همین وحدت میادین علیه اسرائیل قرار دارد.
بارئیل در تحلیلی با عنوان «حمله روی پشت بام جایگزین استراتژی نمیشود»، تاکید کرد که خسارات این حمله سایبری یادآور فاجعه انفجار بندر بیروت در سال ۲۰۲۰ است؛ حتی اگر ابعاد آن کوچکتر باشد. کسی که این حمله را برنامهریزی کرده، نمیتواند ادعا کند که کار دقیقی انجام داده است؛ زیرا این حمله صرفاً فعالان و نیروها و حامیان حزب الله را هدف قرار نداد، بلکه به تعداد زیادی از غیرنظامیان لبنانی آسیب زد.
وی درباره پاسخ حزب الله به جنایت تروریستی سایبری رژیم صهیونیستی اظهار داشت: حزب الله، اسرائیل را متهم به انجام این حمله کرده و قول انتقام داده است؛ اما هیچ تعریفی از پاسخ خود ارائه نداده و در حال برنامهریزی برای یک عملیات حساب شده است. اگر اسرائیل تصور میکند که با این حمله سایبری و با نشان دادن توانایی خود در نفوذ به سیستمهای ارتباطی، اعتماد حزب الله را نسبت به قدرت خودش برای به کار انداختن همه سیستمها به ویژه سیستمهای ارتباطی متزلزل میکند، در اشتباه است.
اسرائیل همچنان در محاصره گروههای مقاومت است
تحلیلگر مذکور صهیونیست تصریح کرد: حزب الله دارای زرادخانه بزرگی از انواع موشکها، پهپادها و سایر تسلیحات است و باید توجه داشته باشیم که سیستمهای ارتباطی جایگزینی نیز در اختیار این حزب قرار دارد. همچنین اسرائیل این مسئله را فراموش کرده که اگر این حمله منجر به گسترش جنگ شود، به خودی خود مفهوم وحدت میادین در میان دشمنان اسرائیل، بیش از پیش تقویت خواهد شد و همه گروههای مقاومت در این جنگ مشارکت میکنند.
این تحلیلگر روزنامه هاآرتص در پایان نتیجهگیری کرد که حمله سایبری اسرائیل به لبنان، سناریوی محاصره اسرائیل توسط گروههای مقاومت را تغییر نمیدهد و ممکن است منجر به جنگی گسترده شود که تلفات اقتصادی و انسانی بیسابقه و نامعلومی برای اسرائیل خواهد داشت. همچنین در چنین جنگی مشخص نیست که اسرائیل به هدف خود در بازگرداندن ساکنان شهرکهای شمالی به این شهرکها موفق شود. همه اینها در حالی است که وضعیت در غزه نیز بلاتکلیف مانده و هیچ معاملهای برای پایان دادن به جنگ در این جبهه و تبادل اسرا انجام نشده است.
محاسبات غلط اسرائیل در تروریسم سایبری در لبنان
از طرف دیگر «آوی یسخاروف» نویسنده و کارشناس صهیونیست در روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت در این زمینه با ابراز نگرانی درباره واکنش حزب الله به حمله تروریستی سایبری اسرائیل گفت که آسیب رساندن به هزاران نفر در لبنان، به معنای اعلان جنگ بوده و نمیتوان پاسخ حزب الله را در این زمینه مهار کرد.
وی با اشاره به تهدیدات حزب الله علیه رژیم صهیونیستی در پی این حمله تروریستی سایبری گفت: جنگ همه جانبه با لبنان بسیار دشوار است؛ زیرا حزب الله زرادخانهای از حدود ۱۵۰ هزار موشک دقیق و انواع سلاحهای مرگبار دیگر دارد. واقعیت آن است که جنگ گسترده با حزب الله، تلفات جانی و مالی زیادی را در تمام مناطق اسرائیل (فلسطین اشغالی) به همراه خواهد داشت و این جنگ دیگر محدود به مرزهای شمالی نمیشود؛ بلکه به همه جبههها کشیده خواهد شد.
این نویسنده صهیونیست تصریح کرد: چنین جنگی پیامدهای اقتصادی بزرگی خواهد داشت و به سایر ابعاد زندگی اسرائیلیها از جمله در سطح بهداشت و آموزش نیز آسیب زیادی میزند. سوالی که ما از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر داریم، این است که واقعاً هدف از آغاز چنین جنگی چیست؟
به گفته این کارشناس صهیونیست، این اقدام اسرائیل نه تنها حزب الله را به توقف عملیاتهای خود علیه شهرکهای شمالی سوق نمیدهد؛ بلکه منجر به تشدید این عملیاتها نیز خواهد شد. حزب الله تحت هیچ شرایطی قصد عقب نشینی ندارد و بنابراین شاید بتوانیم بگوییم که باید منتظر تشدید قابل توجه تنشها باشیم. ممکن است که پاسخ حزبالله به تاخیر بیفتد، زیرا ابتدا میخواهد حقیقت اتفاقات رخ داده را بفهمد اما این پاسخ، ناگزیر در راه است و انجام خواهد شد.
حمله سایبری اسرائیل به لبنان ارزش راهبردی ندارد
«آموس هرئیل» تحلیلگر نظامی برجسته صهیونیست در روزنامه عبری هاآرتص نیز در ارزیابی خود از حمله تروریستی سایبری رژیم اشغالگر به لبنان گفت: این حمله شاید یک دستاورد تاکتیکی باشد؛ اما به هیچ وجه ارزش راهبردی ندارد. نتانیاهو به دنبال بهرهبرداری از این تحول برای رسیدن به دستاوردهای سیاسی در سایه تنشهای داخلی اسرائیل است.
وی اظهار داشت: همچنین مشخص نیست که آیا این عملیات سایبری منجر به دستیابی ا سرائیل به اهداف تعیین شده در چهارچوب جنگ با حزب الله خواهد شد یا نه. اگر حزبالله تصمیم به پاسخ قاطع و گسترده علیه اسرائیل بگیرد، ممکن است تنشها به سمت یک جنگ فراگیر قریب الوقوع حرکت کند.
ایران خطرناکترین تهدید علیه اسرائیل است
«ران ادلیست» تحلیلگر سیاسی روزنامه معاریو هم به نوبه خود در این زمینه اعلام کرد: در حالی که جبهه شمالی اسرائیل در آتش میسوزد و جبهه غزه هم همچنان سوزان است و علاوه بر آن شاهد باز شدن جبهه سوم در کرانه باختری هستیم، بخش مرکزی اسرائیل (فلسطین اشغالی) هم در معرض آتش قرار گرفته و هر روز شاهد تلفاتی در این مناطق هستیم.
وی خطرناکترین جبهه علیه اسرائیل را جبهه ایران دانسته و تاکید کرد که ایران همچنان مستقیمترین و خطرناکترین تهدید علیه اسرائیل است. سیاستهایی که نتانیاهو اتخاذ کرده، بسیار خطرناک است و علاوه بر ارتش اسرائیل، کل جبهه داخلی را وارد جنگ ویرانگر کرده است. این در حالی است که خود نتانیاهو به فکر منافع سیاسی خود بوده و درگیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست.
این کارشناس صهیونیست با انتقاد تند از نتانیاهو گفت: نتانیاهو یک مرد احمق است که خود را در امور آمریکا متخصص میداند؛ در حالی که طی همه این سالها نتوانسته از اهرمهای آمریکا استفاده کند. تنها بازوی نتانیاهو در ایالات متحده، انجیلیها و دوستان اسرائیلیها هستند و سیاستهایی که او اکنون در پیش گرفته و شرطبندی روی بازگشت دونالد ترامپف نامزد حزب جمهوریخواه آمریکا به کاخ سفید، به معنای قمار کردن روی سرنوشت اسرائیل و جان نظامیان و شهرک نشینان اسرائیلی است.
وی در پایان تاکید کرد: ادامه تشدید تنشها در همه جبههها، خون جامعه اسرائیلی را تا حدی میکِشد که موجودیت اسرائیل تضعیف شود.
انتهای پیام/