پاشینیان: ایروان پیشنهاد امضای صلح می‌دهد اما باکو رد می‌کند

پاشینیان: ایروان پیشنهاد امضای صلح می‌دهد اما باکو رد می‌کند

– اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، ایروان و باکو همچنان بر سر امضای پیمان صلح اختلاف نظر اساسی دارند. جمهوری آذربایجان پیشنهاد ایروان برای امضای سند ۱۳ ماده‌ای توافق شده و ۳ ماده‌ای نیمه توافق شده را غیرقابل قبول دانسته و قاطعانه رد می‌کند، در حالی که نخست‌وزیر ارمنستان بار دیگر بر این پیشنهاد تأکید کرده است.

علاوه بر این، نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان امروز با افشای یک نکته جدید، مدعی شد که یک ماده توافق نشده در این پیش‌نویس ماه‌ها پیش توسط باکو پیشنهاد شده است، اما از ذکر محتوای این ماده خودداری کرد.

وی در این باره گفت: ادعا می‌شود تا زمانی که همه مواد توافق نشود، پیمان صلح امضا نخواهد شد. اما سؤال اینجاست که این پیمان قرار است چند ماده داشته باشد؟ برای مثال، یک ماده وجود دارد که توافق نشده و تنها چند ماه پیش توسط آذربایجان پیشنهاد شده است.

پیشنهاد پاشینیان بار دیگر توسط باکو رد شد

دیروز یک بار دیگر مقامات باکو پیشنهاد اخیر نیکول پاشینیان را رد کردند. علاوه بر این، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان، مذاکره‌کنندگان ارمنی را به انتشار «اظهارات متناقض» در مورد توافقنامه صلح متهم کرد.

آیخان حاجی‌زاده در این خصوص اظهار داشت: طبق روال، تا زمانی که تمام بندهای یک سند به طور کامل توافق نشود، آن سند توافق شده تلقی نمی‌شود.

پاشینیان به این اتهامات پاسخ مستقیم نداد، اما از موضع باکو و برخی اظهارات در فضای سیاسی داخلی ارمنستان مبنی بر لزوم توافق بر روی همه مواد پیمان قبل از امضا، ابراز تعجب کرد.

به‌ویژه اینکه پیش از این پیشنهاد طرف ارمنی، همین هم‌تیمی‌های او بودند که بر اهمیت توافق بر روی همه مواد تأکید می‌کردند.

آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان، پیش‌تر گفته بود: تا زمانی که همه چیز توافق نشود، هیچ چیز به طور قطعی توافق نشده است. یعنی وقتی می‌گوییم توافق شده، منظورمان این است که کار ادامه دارد و بقیه موارد نیز توافق خواهد شد.

نخست‌وزیر ارمنستان اظهار داشت که حتی اگر همه این مواد توافق شوند، هیچ تضمینی وجود ندارد که فردا یکی از طرفین پیشنهاد افزودن ماده جدیدی به پیش‌نویس نکند.

به نظر نیکول پاشینیان، امضای سندی با مواد توافق شده، امکان دستیابی به توافق در مورد مواد باقی‌مانده را در آینده تسهیل خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: هیچ کجا نوشته نشده که پیمان صلح باید ۲۵ ماده داشته باشد و نمی‌تواند ۱۷، ۱۵ یا ۱۴ ماده داشته باشد. مسئله اصلی، اراده سیاسی است. پس از امضا، فضای بحث و گفتگو در مورد این مواد تغییر خواهد کرد و اگر بدون پیمان صلح، توافق بر روی این مواد دشوار باشد، پس از تعیین اصول صلح، قطعاً توافق آسان‌تر خواهد بود.

محتوای توافقنامه فاش نشده است، اما به هر حال یکی از مسائل کلیدی یعنی مسئله رفع محاصره، با توافق طرفین از سند مذاکره حذف شده است. مقامات پیش‌تر اعلام کرده بودند که در این سند هیچ ماده‌ای در مورد بازگشت ارمنی‌های قره‌باغ و خروج نیروهای آذربایجانی از آن مناطق وجود ندارد و همچنین مسئله بازگشت اسرای جنگی ارمنی نیز در این سند منعکس نشده است. به نظر نیکول پاشینیان، این مسئله آخر پس از امضای پیمان صلح حل خواهد شد.

وی گفت: آیا این مسئله باید در پیمان صلح ذکر شود تا حل شود؟ به نظر من، پیمان صلح است که باید این مسئله را حل کند، صرف‌نظر از اینکه این موضوع به طور صریح در آن ذکر شده باشد یا نه، زیرا پیمان صلح به معنای فضای جدید و روابط جدید است.

در حالی که اختلافات بر سر امضای سند بین مقامات ارمنی و آذربایجانی همچنان ادامه دارد، باکو بار دیگر بر لزوم اصلاح قانون اساسی ارمنستان تأکید کرده است.

روز گذشته، حکمت حاجی‌اف، دستیار رئیس‌جمهور آذربایجان، در جریان سفر به قره‌باغ همراه با دیپلمات‌های خارجی، مجدداً بر این نکته تأکید کرد که برای امضای توافقنامه، قانون اساسی ارمنستان باید از طریق همه‌پرسی اصلاح شود.

وی تأکید کرد: مردم ارمنستان باید به آرزوهای خیالی خود برای اتحاد قره‌باغ و ارمنستان پایان دهند و تمایل خود را برای زندگی مسالمت‌آمیز با آذربایجان به‌صورت قانونی ثبت کنند.

نیکول پاشینیان در پاسخ به این ادعا که در مقدمه قانون اساسی ارمنستان به اعلامیه استقلال اشاره شده و در آن به اتحاد ارمنستان و قره‌باغ اشاره شده است، گفت که این به معنای انعکاس این موضوع در متن قانون اساسی نیست.

وی افزود: آنچه در قانون اساسی آمده، همان چیزی است که به طور دقیق و تحت‌اللفظی در اعلامیه استقلال آمده است. برعکس، اگر به قانون اساسی آذربایجان نگاه کنیم، ادعاهای ارضی علیه ارمنستان را مشاهده می‌کنیم.

پاشینیان معتقد است که این مسئله مشکلی ایجاد نمی‌کند، زیرا توافقنامه امضا شده و تصویب شده بر قانون داخلی اولویت دارد.

نگاهی به چشم‌انداز صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان
اپوزیسیون: پاشینیان هر چیزی را فدای صلح با آذربایجان می‌کند

انتهای پیام/

Check Also

دوره ترامپ برای ترکیه در سوریه چگونه خواهد بود؟

دوره ترامپ برای ترکیه در سوریه چگونه خواهد بود؟

– اخبار بین الملل – به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آباجان به نقل از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *