به گزارش خبرگزاری تسنیم، مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای آسیا ۲۰۲۴ در یزد با قهرمانی تیم فولاد سیرجان به پایان رسید. شاگردان بهروز عطایی در تکرار فینال لیگ برتر فصل گذشته، با نتیجه ۳ بر صفر شهداب یزد را شکست دادند و برای دومین بار، قهرمان آسیا شدند.
شهر یزد و باشگاه شهداب اگرچه به هدف خود برای قهرمانی در آسیا دست پیدا نکردند اما میزبان شایسته برای مسابقات باشگاههای آسیا بودند به طوری که ناظر فدراسیون جهانی والیبال گفت: میزبانی یزد از مسابقات والیبال جام باشگاههای آسیا، عالی و فراتر از استانداردهای این قاره بود. همه آسیا متوجه این مسابقات شدند تا سرنوشت قهرمان باشگاههای خود و تیمهای صعود کننده به مسابقات قهرمانی باشگاههای جهان را بشناسند.
مسابقات باشگاههای آسیا برای تیمهای ایرانی بر خلاف ژاپن، کره و چین، همیشه اهمیت ویژهای داشته و چون فرصت برای قهرمانی تیمهای ایرانی مهیا بوده، همواره مورد استقبال فدراسیون والیبال ایران و تیمها قرار گرفته است. به این قضیه از طرف دیگر هم باید نگاه کرد؛ یعنی هرگز نمیتوان تصور کرد که اگر تیمهای ایرانی نبودند، مسابقات باشگاههای آسیا به چه سرنوشتی دچار میشد؟!
تیمهای ایرانی در تاریخ برگزاری مسابقات باشگاههای آسیا ۲۶ بار روی سکو رفتهاند که ۱۷ بار آن به کسب مدال طلا منجر شده است. پرافتخارترین کشور پس از ایران، کره جنوبی با تنها ۲ قهرمانی است! نمایندگان چین و ژاپن هم هر کدام یک بار قهرمان شدهاند. مقایسه همین ارقام، تفاوت میزان اهمیت رقابتهای باشگاههای آسیا برای ایران و سایر کشورها را نشان میدهد.
تیمهای ایرانی در سایر رقابتهای بینالمللی نیز برای قاره آسیا، آبروداری کردهاند. تیم نوجوانان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا، ۱۱ بار روی سکو رفته که ۷ دوره با کسب مدال طلا همراه بوده است. پرافتخارترین کشور آسیایی پس از ایران، ژاپن با ۳ قهرمانی نوجوانان آسیاست. نوجوانان ایرانی با ۲ قهرمانی جهان در رده زیر ۱۹ سال، ۳ نایب قهرمانی و ۳ مدال برنز، فاصله معنیداری با سایر کشورهای آسیایی دارند.
تیم جوانان زیر ۲۰ سال ایران هم با ۱۳ مدال قارهای شامل ۸ طلا، ۳ نقره و ۲ برنز علاوه بر صدرنشینی آماری در آسیا در مسابقات زیر ۲۱ سال جهان هم طلایهدار قاره کهن است. تیم زیر ۲۱ سال ایران در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۳ در مسابقاتی که در بحرین برگزار شد، جام قهرمانی جهان را بالای سر برده است.
اهمیتی که مسابقات سطوح مختلف برای ایران داشته و در واقع سرمایه و وقتی که از طرف تیمهای ایرانی برای شرکت در رقابتهای آسیایی و جهانی مصرف شده میتواند در تاریخ ثبت شود. با توجه به این پیشینه، میتوان انتظار داشت که ریاست کنفدراسیون والیبال آسیا و پستهای کلیدی در قاره کهن حداقل برای یک دوره به یک ایرانی برسد چون والیبال آسیا مدیون ایران است.
انتهای پیام/