کمک ۲۰۲ میلیون دلاری آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا به دولت موقت بنگلادش

کمک ۲۰۲ میلیون دلاری آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا به دولت موقت بنگلادش

به گزارش روز دوشنبه آباجان به نقل از ایرنا از روزنامه دیلی استار بنگلادش، بر اساس بیانیه مطبوعاتی وزارت امور خارجه بنگلادش، شهاب الدین، دبیر بخش روابط اقتصادی و رید جی اشلیمن، مدیر امور مالی آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا در بنگلادش، ششمین متمم را از طرف دولت های متبوع خود روز گذشته در مهمانسرای دولتی پادما در داکا امضا کردند.

این توافق همکاری که در ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۱ امضا شد و برای پوشش دوره ۲۰۲۱-۲۰۲۶ طراحی شده، با تعهد کلی ۹۵۴ میلیون دلار از سوی آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا به ثبت رسیده است.

آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا از طریق پنج متمم اصلاحیه اول ۴۲۵ میلیون دلار فراهم کرده است. بر اساس اصلاحیه ششم، این آژانس ۲۰۲ میلیون دلار دیگر با تمرکز بر سه حوزه کلیدی شامل حکومت‌داری خوب، فرصت های اجتماعی و اقتصادی و تاب آوری به دولت موقت داکا اعطا خواهد کرد.

آمریکا از سال ۱۹۷۲ شریک توسعه ای دیرینه بنگلادش بوده است؛ از طریق موافقت‌نامه کمک های اقتصادی، فنی و مرتبط در سال ۱۹۷۴، آمریکا بیش از هشت میلیارد دلار در بخش های مختلف از جمله دموکراسی و حکومت، امنیت غذایی، بهداشت و آموزش و پرورش کمک کرده است.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، این کمک در شرایطی به دولت موقت بنگلادش اعطا می شود که شیخ حسینا نخست وزیر مستعفی این کشور مدتی بعد از گریختن به هند در پیامی به یکی از نزدیکانش که به دست یکی از رسانه‌ها رسید، آمریکا را عامل سقوط دولت خود معرفی کرد.

وی در این پیام تاکید کرده بود: من استعفا کردم تا مجبور به دیدن صفوف اجساد (مردم) نباشم. آنها می‌خواستند با اجساد دانشجویان بر سر قدرت بیایند اما من اجازه ندادم و از نخست وزیری استعفا کردم.

وی همچنین نوشته بود: اگر حاکمیت جزیره سنت مارتین را تسلیم کرده بودم و به آمریکا اجازه تاثیرگذاری بر خلیج بنگال را می‌دادم، می‌توانستم در قدرت باقی بمانم. من از مردم سرزمینم خواهش می‌کنم، از افراطی‌ها تاثیر نگیرند.

جزیره سنت مارتین در خلیج بنگال، یکی از مناطق دریایی با اهیت راهبردی و سرشار از منابع انرژی است. شرکت آمریکایی کونوکو فیلیپس بیش از یک دهه پیش با امضای قراردادی، اکتشاف انرژی در این منطقه را کلید زد اما سه سال بعد به دلیل درخواست برای گسترش مناطق اکتشافی، بنگلادش با آن مخالفت کرد.

همچنین خلیج بنگال منطقه‌ای است که آمریکا به همراه متحدان خود از جمله ژاپن و هند رزمایش‌های دریایی برگزار می‌کند.

حتما ببینید

میانمار همچنان بزرگ‌ترین منبع تولید خشخاش و هروئین در جهان است

میانمار همچنان بزرگ‌ترین منبع تولید خشخاش و هروئین در جهان است

به گزارش عصر یکشنبه آباجان به نقل از ایرنا از خبرگزاری ایندیا تودی، بر اساس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *