به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیسجمهور و رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری از خانه اندیشهورزان بازدید کرد که در این بازدید برگزاری مرحله نهایی جایزه ملی سیاستگذاری نیز صورت گرفت.
محمد جواد ظریف در این بازدید به عنوان داور افتخاری دومین دوره «جایزه ملی سیاستگذاری» حضور یافت.
محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیسجمهور در جریان این بازدید با اشاره به مسئولیتهای جدید خود گفت: من از همان ابتدا انتخاب کردم که در معاونت راهبردی فعالیت کنم و از معاونت سیاسی فاصله بگیرم تا نقش وزیر خارجه تحت شعاع قرار نگیرد؛ اکنون نیز با توجه به تجربیاتم در حوزه سیاست خارجی، همچنان به صورت غیررسمی به وزارت امور خارجه کمک میکنم، اما تمرکز اصلیام بر مسائل راهبردی و توسعه انسانی خواهد بود.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری با اشاره به چالشهای کشور در حوزه سیاست خارجی و داخلی بیان کرد: سیاست خارجی یکی از مسائل اصلی کشور است که باید به آن توجه جدی شود. ما در روابط با همسایگان با مشکلاتی مواجه هستیم که وزارت خارجه بهتنهایی نمیتواند آنها را حل کند. نیاز به همکاری و هماهنگی بینبخشی داریم تا بتوانیم این مسائل را مدیریت کنیم. همچنین، وزارتخانههای ما باید بهجای راهحلمحوری، مسئلهمحور باشند و از تحلیل دقیق مشکلات به راهحل برسند.
وی افزود: یکی از مشکلات اساسی ما این است که سازمان برنامه و بودجه به جای برنامهمحوری به بودجهمحوری تبدیل شده است و مدیران بیشتر وقت خود را صرف حل بحرانهای مالی میکنند و به مشکلات توسعهای کمتر توجه میشود؛ ما باید بتوانیم گفتمان توسعه را بهطور جدیتر دنبال کنیم و برنامهریزی را در محور قرار دهیم.
معاون راهبردی رئیس جمهور به نقش مهم نهادهای مدنی و نخبگان اشاره کرد و گفت: یکی از وظایف معاونت راهبردی، حفظ ارتباط بین دولت و نخبگان است؛ ارتباط مؤثر با انجمنهای علمی، دانشگاهها و اندیشکدهها میتواند به دولت در تصمیمگیریها کمک کند، این تعاملات باعث میشود تا سیاستگذاریها با دقت و بر اساس نظرات نخبگان علمی پیش برود.
ظریف در پایان با اشاره بر لزوم ساماندهی اندیشکدههای دولتی و غیردولتی عنوان کرد: ما نیاز به ایجاد هماهنگی بین اندیشکدههای دولتی و غیردولتی داریم تا از ظرفیتهای آنها بهطور مؤثر استفاده کنیم؛ باید این نهادها شفاف باشند و نگرشهای فکری خود را اعلام کنند، چرا که بیان واضح بنیانهای فکری میتواند به ارتقاء سیاستگذاریها کمک کند.
انتهای پیام/