اطلاعیه ترویجی پنج راهکار مقابله با آفت رایج باغ مرکبات مازندران

اطلاعیه ترویجی پنج راهکار مقابله با آفت رایج باغ مرکبات مازندران

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران روز یکشنبه با صدور اطلاعیه ای اهمیت مقابله به موقع با آفت مگس میوه مدیترانه‌ای را مورد تاکید قرار داد و اعلام کرد برای پیشگیری از خسارت آفت فوق اجرای کامل دستورالعمل مبارزه به‌شرح زیر در کانون‌های آلوده استان بویژه باغات مختلط و نارنگی انشو پیش رس الزامی است.

مدیریت بهداشت کف باغ با حذف علف‌های هرز و جمع آوری هرگونه میوه‌های ریخته شده پای درختان و دفن آنها در عمق ۵۰ سانتی‌متری خاک در کاهش جمعیت آفت ضروری است.

تسریع در برداشت تمامی میوه‌هایی که از نظر فیزیولوژیکی رسیده باشند نظیر سیب، گلابی، انجیر، نارنگی انشو پیش‌رس به‌عنوان روش موثر مبارزه و فرار از خسارت احتمالی آفت مورد تاکید است.

شکار انبوه آفت با استفاده از تله های جلب کننده فرمونی (تری مدلور و بیولور) به تعداد ۲۵ الی ۳۰ تله در هکتار یا تله‌های جلب‌کننده غذایی حاوی یکی از مواد تغذیه‌ای مانند سراتراپ، سراتینکس، سراتی تب و یا طعمه مسموم تهیه شده از (پروتئین هیدرولیزات +آب+ سم)، به‌تعداد ۳۰ تله در تراکم پائین آفت، ۵۰ تله در تراکم متوسط و ۸۰ تله در هکتار با تراکم بالای مگس، با نظر و مشاوره گرفتن از کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاه پزشکی تاکید می‌شود.

طعمه پاشی براساس دستورالعمل کمیته پیش آگاهی (در صورت شکار ۲ الی ۳ عدد مگس میوه در هرتله در روز) در باغ هایی که میزبان های حساس نظیر نارنگی پیش‌رس وجود دارد ۲۰ روز قبل از رسیدن و برداشت میوه، طعمه پاشی هر پنج تا هفت روز با در نظر گرفتن آمار شکار مگس در تله ردیابی توصیه می شود. در صورت بارش کمتر از ۲۴ ساعت پس از عملیات طعمه پاشی، تکرار آن پیشنهاد می‌شود.

مبارزه شیمیایی به‌منظور کنترل آفت مگس مدیترانه‌ای استفاده از روش مبارزه شیمیایی (کاور اسپری) به عنوان آخرین روش عملیاتی (در صورت شکار بیش از ۳الی ۵ عدد مگس در تله های جلب کننده در روز)، بصورت مه پاشی با استفاده ازیکی ازحشره‌کش های مالاتیون یا دیپترکس (تری کلروفن) برابر دستورالعمل مربوطه با نظر کارشناسان حفظ‌نباتات وکلینیک‌های گیاه پزشکی، حداکثرتا ۱۰ روز قبل از برداشت میوه توصیه می‌شود.

اطلاعیه ترویجی پنج راهکار مقابله با آفت رایج باغ مرکبات مازندران

حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد، درصورت مشاهده کانون‌های آلوده به آفات شامل سپردار قرمز، سپردار قهوه‌ ای ، کنه قرمز و کنه زنگ، ضمن مشاوره با کارشناسان ذی‌ربط، در اسرع وقت نسبت به کانون کوبی درختان آلوده با حشره‌کش و کنه‌کش‌های مجاز اقدام شود.

زمان مناسب مبارزه شیمیایی نوبت دوم علیه آفت غالب باغات (بالشک مرکبات) از تاریخ بیست و پنجم شهریور به‌ مدت سه هفته تعیین شده است.

تاکید می‌شود با توجه به وجود عوامل تاثیرگذار مختلف در وضعیت رشدی و بیولوژی آفت، باغداران محترم قبل از اقدام به مبارزه شیمیایی، به‌منظور تعیین تاریخ مناسب و دقیق سمپاشی باغ خود، با ارائه نمونه‌های گیاهی‌ حاوی آفت، پس از اخذ نسخه گیاهپزشکی توسط کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی، نسبت به تهیه سموم توصیه شده با اخذ فاکتور از فروشگاه‌های مجاز اقدام نمایند.

روغن‌های تابستانه (با درجه سولفوناسیون بالای ۹۵%)به میزان ۱۰ لیتر درهزار لیتر آب و یا روغن امولسیون شونده معمولی (ولک) با درجه سولفوناسیون۹۲% به میزان سه تا پنج لیتر در هزار لیتر آب به همراه سموم مصرفی توصیه می شود. در صورت افزایش دمای هوا به بیش از ۳۳ درجه سانتیگراد، از مصرف روغن امولسیون شونده خودداری شود.

نظر به فعالیت دشمنان طبیعی آفات در این مقطع زمانی مبارزه با آفات در صورت مدیریت وکنترل آفت مگس مدیترانه ای، ترجیحاً به صورت موضعی و لکه گیری ‌توصیه شده و از سمپاشی درختان بدون آفت خودداری شود.

با توجه به گرمای هوا و به‌منظور پیشگیری از تنش‌های محیطی، آبیاری درختان حداقل ۴۸ ساعت قبل از مبارزه شیمیایی توصیه می‌گردد. درصورت درجه بالای املاح و سختی آب مورد استفاده در عملیات سمپاشی استفاده از ترکیبات کاهش دهنده و کنترل کننده مجاز پیشنهاد می‌شود.

برای پیشگیری از اثرات سوء احتمالی تاکید می‌گردد از مصرف سموم و روغن امولسیون شونده فاقد مشخصات، تاریخ انقضاء و توصیه نشده خودداری و از اختلاط حشره‌کش‌ها با کودهای شیمیایی همراه سمپاشی اجتناب شود.

حشره‌کش‌های توصیه شده شامل آدمیرال پنج و هفت دهم در هزار، آپلاود، اتیون استامی پراید نیم در هزار و مالاتیون ۲ درهزار است. به‌منظور جلوگیری از مقاومت آفات به یک گروه از آفت‌کش ها نسبت به تغییر نوع سموم استفاده شده در هردوره مبارزه با مشاوره و نظرکارشناسان حفظ نباتات اقدام شود.

رعایت نکات ایمنی از قبیل استفاده از ماسک، عینک، دستکش، کلاه، عدم خوردن و آشامیدن و استعمال دخانیات هنگام سمپاشی و نیز شستشو دست و صورت پس از اتمام کار با آب و صابون و استحمام ضروری است.

حتما ببینید

معاون وزیر میراث فرهنگی: توجه به هویت، رمز تجاری‌سازی صنایع دستی است

معاون وزیر میراث فرهنگی: توجه به هویت، رمز تجاری‌سازی صنایع دستی است

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، مریم جلالی امروز -جمعه- در نشست بررسی چالش‌ها …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *