مروری بر پیش‌نشست‌های تخصصی ششمین همایش سواد فضای مجازی  

مروری بر پیش‌نشست‌های تخصصی ششمین همایش سواد فضای مجازی  

همکاری گسترده دانشگاه‌ها، پژوهشگران، فعالان فضای مجازی و دانشمندان خارج از کشور با پنج همایش ملی سواد رسانه‌ای که توسط مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی برگزار شد، نشان دهنده اهمیت و جایگاه این همایش است که توانسته بخشی از خلاء تولید ادبیات تخصصی مورد نیاز مدیریت فرهنگی کشور را برطرف کرده و در این زمینه پیشگام باشد.

علاوه بر آن، ارائه یافته‌های جدید و موضوعات چالشی مانند هوش مصنوعی یا مسائل مربوط به خانواده‌ها و جوانان سبب شده تا خروجی های این همایش در مسیر بهبود کیفیِ زندگی شهروندان قرار گیرد.

یکی از ذی‌نفعان مهم همایش ششم، سازمان‌های سیاست‌گذار و مدیریت فرهنگی هستند که برای اتخاذ تصمیمات مهم به دانش و اطلاعات روزآمد نیاز دارند.این دانش‌ها رابطه مستقیمی با فناوری‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی و فضای مجازی دارند که به طور بالقوه می‌تواند تهدیدها و منافعی را برای شهروندان به همراه بیاورند.

این درحالی است که در دومین پیش‌نشست همایش ششم، کارشناسان بر تاثیر شگرف فناوری‌ها بر زندگی و باورهای مردم و تغییر الگوهای کلانِ مدیریت جامعه تاکید کردند.در همان روز، رهبر معظم انقلاب نیز در اولین دیدارشان با هیات دولت چهاردهم، چنین توصیه کردند که: «اگر به لایه‌های زیرساختی هوش مصنوعی نرسیم، ممکن است در دنیا آژانسی برای هوش مصنوعی مثل انرژی اتمی تشکیل دهند و مانع پیشرفت کشور شوند». همین نکته را سال‌ها پیش درباره فناروی نانو هم توصیه کردند.

همایش ششم سواد رسانه‌ای نیز با تغییر نام به همایش سواد فضای مجازی، حوزه بررسی‌های علمی خود را وسیع‌تر کرده تا خروجی‌های آن بتواند دانش‌های جدید و تجربیات روزآمد را به متولیان فرهنگ کشور معرفی کند. با توجه به این اهمیت و با عنایت به زمان‌‍‎بر بودن مراحلِ آماده‌سازی و انتشار تولیدات علمی همایش‌ها، مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی، منتخبی از دانش‌ها و اطلاعات پژوهشی ارسالی به دبیرخانه همایش را در اولین فرصت ممکن و به محض تولید، از طریق پیش‌نشست‌های تخصصی در اختیار سازمان‌های بهره‌بردار قرار می‌دهد.

در این پیش‌نشست‌ها علاوه بر طرح موضوعات جدید، مناظره علمی بین کارشناسان درمی‌گیرد تا نتایج حاصل از تضارب دیدگاه‌های تخصصی به پیشرفت این فضا کمک کند، ضمن آنکه انتشار این گونه اطلاعات می‌تواند انگیزه‌بخش پژوهشگرانی باشد که در این حوزه کار می‌کنند و بازتولید تحقیقات آنها موجب گسترش و فربهیِ ادبیات حوزه سواد رسانه ای و سواد فضای مجازی می‌شود تا گردش علمی مرتبط افزایش یابد.

نکته دیگری که درخصوص این پیش‌نشست‌ها اهمیت دارد، استفاده از بهترین متخصصان و فعالان سواد رسانه‌ای کشور است که با مشارکت حداکثری، در کمیته علمی همایش حضور دارند و پُر توان ظاهر شدند. تصمیم مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی جهت برگزاری پیش‌نشست‌ها در خبرگزاری‌های جریان اصلی کشور، این ظرفیت را فراهم می‌کند تا سخن گفتن از رسانه‌ در خانه رسانه و با مشورت اهالی رسانه صورت پذیرد تا این همکاری موجب هم‌افزایی و هم‌آفرینی و در نتیجه، پیشرفت امور مرتبط با فرهنگ در فضای مجازی شود.

در برنامه برگزاری پیش‌نشست‌های ششمین همایش سواد فضای مجازی، محورهای: «چیستی و چرایی سواد فضای مجازی، راهبردهای ملی توسعه سواد فضای مجازی و عملکرد آن در کشورهای جهان، ظرفیت‌های گسترش فرهنگ و هنر ایرانی در فضای مجازی، تجربیات کشورهای جهان در تدوین سیاست‌های توسعه کسب و کار مبتنی بر هوش مصنوعی، پژوهش‌های کاربردی برای مواجهه با جنگ‌های ترکیبی، تکنیک‌ها و ساختار آموزش سواد فضای مجازی و هوش مصنوعی» در دستور کار قرار گرفته و خبرگزاری‌های اصلی کشور، از: فارس، ایکنا، آباجان به نقل از ایرنا، ایسنا و آنا به عنوان میزبان این نشست‌ها معرفی شده است.

امید است که این رویداد، روشنی بخش مسیر کمک به مدیریت اجرایی کشور و مجالی برای تمرکز دانشمندان، متخصصان و فعالان فضای مجازی بر موضوعات چالشی جامعه باشد و زمینه‌های توسعه بیش از پیش فرهنگ و هنر در فضای مجازی را فراهم کند.

Check Also

کارگردان پیشکسوت: سینمای طنز ما اثر فاخری ندارد

کارگردان پیشکسوت: سینمای طنز ما اثر فاخری ندارد

علی شوقیان کارگردان مجموعه‌هایی چون گرگ‌ها (۱۳۶۶ کارگردانی مشترک با سیدداودمیرباقری) در گفت وگو با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *