به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، خبرگزاری «تاس» در این باره گزارش داد: ولادیمیر پوتین در نشستی با مقامهای ارشد امنیتی کشورهای عضو «بریکس» شرکت کرد. همچنین امکان گفتوگوهای دوجانبه رئیسجمهوری روسیه با برخی از نمایندگان بریکس وجود دارد.
کاخ کرملین نیز به در این زمینه به نقل از رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد: پوتین با بیان اینکه ما نمیتوانیم علاقه فزاینده بسیاری از کشورها به بریکس را نادیده بگیریم اعلام کرده است که امروز ۳۴ کشور، تمایل خود را برای پیوستن به فعالیت های بریکس به هر شکلی ابراز کرده اند.
وی ادامه داد: در میان نتایج خاص کار مشترک کشورهای بریکس، میخواهم به ایجاد یک سازوکار ویژه الکترونیکی برای تبادل دادهها در مورد حملات و حوادث رایانهای اشاره کنم. توافق بر سر ایجاد شورای مقابله با تروریسم مالی و پولشویی در بریکس در مرحله نهایی است.
وی اظهار داشت: در ماه جولای، نهمین جلسه عمومی کارگروه مبارزه با تروریسم کشورهای بریکس در مسکو برگزار شد که نتایج خوبی داشت.
بر اساس این گزارش، به پیشنهاد طرف روسی، رویکردهای مشترک کشورهای عضو این انجمن در مبارزه با رشوه خواری و بازگرداندن دارایی ها و درآمدهای دریافتی از فعالیت های مجرمانه غیرقانونی تصویب شد. همچنین تعامل کشورهای عضو بریکس در مبارزه با جرایم مواد مخدر نیز با انگیزه بیشتری دنبال خواهد شد.
چهاردهمین نشست دو روزه نمایندگان بریکس روز گذشته (چهارشنبه) به ریاست سرگئی شویگو دبیر شورای امنیت روسیه آغاز شد. مسکو از آغاز امسال ریاست دورهای این گروه را بر عهده دارد.
بر اساس این گزارش، آینده نظم جهانی، غلبه بر نظم قانونمحور تحمیلی از سوی غرب، توسعه چندقطبی و هماهنگی اقدامها در صورت رویارویی احتمالی و تحولات غیرقابل پیشبینی در امور بینالمللی، از جمله موضوعات نشست جاری بریکس است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، نشست مقامات عالی رتبه امنیتی کشورهای عضو بریکس روز چهارشنبه با حضور دکتر علی اکبر احمدیان نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در سنپترزبورگ روسیه برگزار شد.
علاوه بر ایران، مقامهای برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، امارات متحده عربی و اتیوپی به عنوان اعضای گروه بریکس در این نشست سهروزه شرکت کردهاند.
کشور روسیه به عنوان رئیس دوره ای گروه بریکس در سال ۲۰۲۴، حدود ۲۵۰ رویداد را در این چارچوب برنامه ریزی کرده است.