به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، الهام پارسا؛ پزشک و متخصص طب ایرانی با تأکید بر اهمیت تغذیه سالم برای دانشآموزان اظهار کرد: برای جلوگیری از تمایل کودکان به مصرف خوراکیهای ناسالم در مدرسه، بهتر است خوراکیهایی همراه آنها قرار دهیم که سالم و مغذی باشد.
وی افزود: بسیاری از والدین از ما میپرسند که چه مواد غذایی به کودکان خود بدهند تا سیستم ایمنی آنها قوی شود و در فصل پاییز دچار سرماخوردگی نشوند. توصیه میشود از ۶ دسته غذایی استفاده شود؛ یعنی مصرف میوهها، سبزیجات، لبنیات، گوشت، دانههای روغنی و غلات بهمیزان مناسب در برنامه غذایی دانشآموزان گنجانده شود.
پارسا تصریح کرد: باید مراقب باشیم تا حد امکان قند، شکر، چربیها و نمک را از مواد غذایی کودکان حذف کنیم یا به حداقل برسانیم. خوراکیهایی مانند شیرکاکائو، آبمیوههای صنعتی، کیکهای صنعتی و خوراکیهایی که نمک زیاد دارند مثل سیبزمینی سرخکرده، بهویژه اگر در مدارس عرضه شوند، برای کودکان مضر هستند.
وی ادامه داد: خوراکیهایی مانند چیپس و پفک که طبق قانون نباید در بوفههای مدارس موجود باشند، گاهی همچنان به فروش میرسند و مصرف آنها بهعنوان میانوعده برای کودکان توصیه نمیشود، بهجای این موارد، میتوان از میوههای خشک یا کشکهای ورقهای بهعنوان جایگزینهای سالم استفاده کرد.
عضو انجمن علمی طب سنتی ایران یادآور شد: بچهها در وعدههای میانوعده و زمان استراحت نباید از ساندویچهای سنگین مثل ساندویچ ماکارونی استفاده کنند، زیرا این غذاهای سنگین میتوانند باعث اختلال در هضم و خوابآلودگی دانشآموزان در کلاس شوند.
وی تصریح کرد: مدارسی که دانشآموزان در آنها از صبح تا بعدازظهر حضور دارند و ناهار نیز در مدرسه صرف میشود، باید به این نکته توجه کنند که پس از صرف ناهار، فعالیتهای ورزشی سنگین انجام نشود، زیرا این کار باعث بازگشت خون از دستگاه گوارش بهسمت سیستم عضلانی و در نتیجه اختلال در هضم غذا میشود که میتواند منجر به مشکلاتی مانند یبوست، نفخ، سوزش معده و رفلاکس شود.
پارسا بیان کرد: با توجه به علاقه دانشآموزان به چیپس و پفک، بهتر است از چیپسهای خانگی یا میوههای خشک مانند سیب و انار استفاده کنند، همچنین استفاده از انواع میوههای تازه مثل سیب، انار، گلابی، انگور، هویج و کرفس بهعنوان میانوعده سالم توصیه میشود.
وی توصیه کرد: مصرف پورههای میوه مانند پوره سیب و کدوحلوایی نیز برای کودکان مفید است. این پورهها میتوانند با افزودن مواد طبیعی مانند گلاب، زعفران و هل، طعم بهتری به خود بگیرند و به تقویت سیستم ایمنی کودکان کمک کنند.
عضو انجمن علمی طب سنتی ایران تأکید کرد: نوشیدنیهایی مانند آب سیب تازه و شیربادام نیز از دیگر گزینههای سالم برای تغذیه کودکان در مدرسه هستند.
وی اضافه کرد: مصرف بادام، مویز، گردو، فندق و سایر مغزها بهویژه برای کودکانی که دچار مشکلات گوارشی نیستند، توصیه میشود. بادام و شیربادام نیز بهعنوان یکی از مواد غذایی تقویتکننده حافظه و سیستم ایمنی دانشآموزان پیشنهاد میشود، البته در صورت داشتن یبوست پوست بادام باید گرفته شود.
وی گفت: با استفاده از مواد غذایی سالم و متنوع و توجه به نیازهای تغذیهای دانشآموزان، میتوان به بهبود سلامت جسمی و روحی و تقویت حافظه و افزایش یادگیری آنها کمک کرد و از مشکلاتی مانند بیماریهای گوارشی و ضعف سیستم ایمنی جلوگیری نمود.
انتهای پیام/+