تدوین طرح جامع هوشمندسازی دستگاه‌های اجرایی کشور

تدوین طرح جامع هوشمندسازی دستگاه‌های اجرایی کشور

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، هوشمندسازی دستگاه‌های اجرایی یکی از مهمترین اهداف برنامه هفتم توسعه کشور به ویژه در ماده ۱۰۷ آن است. با توجه به پیچیدگی‌های موجود در این حوزه و ضرورت داشتن یک رویکرد جامع و علمی، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات پروژهای پژوهشی در این زمینه تعریف کرده است.

در همین زمینه «احسان آریانیان» رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به انگیزه و هدف از اجرای این فعالیت پژوهشی، گفت: موضوع هوشمندسازی و استفاده از ظرفیت های فناوری هوش‌ مصنوعی یکی از راهبردهای اساسی کشور در برنامه هفتم توسعه کشور است.

وی بیان‌داشت: در این راستا و بر اساس بند الف و پ ماده ۱۰۷ این قانون، دستگاه های اجرایی مکلفند تا همزمان با اتصال مراکز داده اصلی و پشتیبان خود به زیرساخت یکپارچه ابری دولت هوشمند، برنامه عملیاتی استقرار و پیاده‌کردن چرخه هوشمند سازی، اصلاح فرآیندها و استقرار نظام حکمرانی داده مبنا را در مدت یک سال از لازم‌الاجرا شدن قانون تهیه کرده و به مرحله اجرا درآورند.

آریانیان همچنین تصریح‌کرد: بر اساس بند الحاقیه ماده مذکور، به منظور ارتقای بهره و افزایش سهم اقتصاد رقومی (دیجیتال)، همه وزارتخانه‌ها با رعایت قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی مکلفند تا پایان سال نخست اجرای برنامه نسبت به تهیه برنامه تحول رقومی (دیجیتال) بخش خود و طرح (پروژه)‌های پیشران به همراه سازوکارهای تامین مالی آن منطبق با پیشنهادها و توانمندیهای اجرائی بخش غیردولتی اقدام کرده و آنها را به تصویب هیأت وزیران برسانند.

وی در ادامه با اشاره به جایگاه آیین‌نامه و طرح جامع هوشمندسازی دستگاه‌های اجرایی کشور، افزود: هوشمندسازی دستگاه‌های اجرایی، علاوه بر افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها، به بهبود کیفیت خدمات‌رسانی به مردم، شفافیت در امور اداری و کاهش فساد اداری کمک شایانی خواهد کرد. همچنین، هوشمندسازی می‌تواند به ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی کشور نیز کمک کند.

رئیس پژوهشکدهفناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه‌داد: پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان یکی از مراکز علمی و پژوهشی پیشرو در این حوزه، اقدام به انجام پژوهشی جامع و علمی در خصوص هوشمندسازی دستگاه‌های اجرایی کرده است تا ضمن تبیین مفهوم هوشمندسازی در یک چارچوب علمی و متناسب با نیاز کشور، ابعاد مختلف هوشمندسازی در قالب آیین‌نامه و یک طرح در طول برنامه هفتم توسعه کشور تهیه و عملیاتی شود؛ هدف از این پژوهش، تبیین مفهوم هوشمندسازی متناسب با شرایط و نیازهای کشور، ارائه طرح هوشمندسازی دستگاه‌های اجرایی و تدوین چارچوب آیین‌نامه‌ای جامع برای تحقق آن است.

وی در ارتباطات با جزئیات این پروژه نیز گفت: این آیین‌نامه، چارچوب کلی هوشمندسازی دستگاه‌های اجرایی را مشخص خواهد کرد و به عنوان یک سند راهبردی برای دستگاه‌های مختلف قابل استفاده خواهد بود. همچنین طرح مستخرج از این پروژه، مسیر حرکت دستگاه‌های اجرایی به سمت هوشمندسازی را مشخص می‌کند و شامل برنامه‌های اجرایی کوتاه‌مدت و بلندمدت نیز می باشد.

آریانیان در ادامه خاطرنشان‌کرد: در این پروژه به بررسی ابعاد مختلف هوشمندسازی از جمله فناوری‌های مورد نیاز، چالش‌ها و فرصت‌ها پرداخته خواهد شد و با اجرای طرح مستخرج از این پروژه، انتظار داریم شاهد تحولات شگرفی در حوزه هوشمندسازی دستگاه‌های اجرایی کشور باشیم و گامی بلند در جهت تحقق دولت هوشمند برداشته شود.

وی در پایان تاکید کرد: پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با انجام این پژوهش نشان خواهد داد که در راستای تحقق اهداف توسعه کشور و ارتقای سطح خدمت ‌رسانی به مردم نقش فعالی ایفا می‌کند.

حتما ببینید

وزارت ارتباطات به اینترنت طبقاتی اعتقادی ندارد

وزارت ارتباطات به اینترنت طبقاتی اعتقادی ندارد

به گزارش خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، امروز (سه شنبه) خبری به نقل از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *