به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از روابط عمومی دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی، عاطفی رئیس همایش ملی فناوریهای نوظهور و آینده اطلاعات گفت: اجتماعات انسانی در مسیر تحول و تکامل تاریخی، همواره با پدیدهها و پیشرانهای مقارن با مقاطع زمانی خود، تأثیر و تأثر متقابل دارند و بنای زیست اجتماعی، سیاسی و فرهنگی براساس این تعاملات شکل گرفته است.
وی ادامه داد: صرف نظر از تبارنگاری و دیرینهشناسی این مقوله، در مقطع کنونی، فناوری بهعنوان یکی از پدیدههای فراگیر، چنین نقشی را در جوامع محلی و جهانی ایفا میکند. فناوریهای نوظهور در اشکال نرم، سخت و ترکیبی، متغیری اثرگذار بر ارکان و شئون قلمروهای حکمرانی هستند و در تاروپود و لایههای زیرین جوامع نفوذ و رسوخ کردهاند.
رئیس همایش فناوریهای نوظهور و آینده اطلاعات با بیان اینکه این فناوریها با روندی افزایشی و شتابان، ضمن ادعای مالکانه در بسیاری از عرصهها و گرهخوردن گذران بشری به پویشهای آن، تصور جهانی عاری از فناوری و بهرهبرداری از مصادیق آن را تصورناپذیر نمودهاند تصریح کرد: این وضعیت بهنوبهخود موجد چالشها، فرصتها، تهدیدات و شگفتیهای ناشناخته شده است و حاکمیتها نمیتوانند به اثرگذاری آن بیاعتنا باشند. از جمله حوزههای این اثر، امنیت در سطوح ملی و محلیِ واحدهای سیاسی است که سازمانهای اطلاعاتی در تحقق این مهم نقشی نهادین دارند.
وی یادآور شد: براینمبنا، دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی، باتوجه به رسالت علمی و نظر به مأموریتهای نظامهای اطلاعاتی در تأمین امنیت کلان و با هدف مطالعه و واکاوی آثار پدیدههای فناورانه نوظهور بر امنیت ملی، حکمرانی، نقشآفرینی اجزای مختلف اجتماعی، این همایش را با همکاری دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی کشور در آذرماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد می کند.
عاطفی با برشماری محورهای این همایش گفت: این همایش در چهار محور اصلی تأثیرپذیری اطلاعات از فناوریهای نوظهور، شامل تحول در مفاهیم، کارکردهای اطلاعات، حکمرانی و ارتباط با مردم و سیاست و نیز ۲۰ محور فرعی، علاقهمند به مشارکت و اجماعسازی حداکثری در فعالشدن توانمندیهای فکری جامعه نخبگانی کشور است.
عاطفی با دعوت از نخبگان علمی کشور گفت: علاقمندان می توانند مقالات خودشان را تا پایان مهرماه ۱۴۰۳ از طریق نشانی اینترنتی conf.uins.ac.ir ارسال کنید.