نتایج انتخابات جمهوری آذربایجان و دوقطبی در جریان‌های سیاسی

نتایج انتخابات جمهوری آذربایجان و دوقطبی در جریان‌های سیاسی

– اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، احزاب سیاسی اپوزیسیون دولت جمهوری آذربایجان می‌گویند که نتایج رسمی اعلام‌شده انتخابات فوق‌العاده پارلمانی که در اول سپتامبر برگزار شد، واقعیت را منعکس نمی‌کند.

این احزاب سیاسی ادعا می‌کنند که رأی‌گیری در شرایط نقض قانون و جعل کامل برگزار شد. در عین حال، نمایندگان دولت آذربایجان می‌گویند که انتخابات مطابق قانون برگزار شده و نتایج واقعی بوده است.

شورای ملی: نتایج انتخابات جعلی منعکس‌کننده اراده مردم آذربایجان نیست

شورای ملی نیروهای دموکراتیک آذربایجان در مورد انتخابات پارلمانی فوق‌العاده این کشور که در اول سپتامبر برگزار شد، از جامعه جهانی درخواست کرد که نتایج انتخابات را به رسمیت نشناسند.

شورای ملی آذربایجان در بیانیه خود خاطرنشان می‌کند که تعیین انتخابات زودهنگام پارلمانی در اول سپتامبر یک اقدام خلاف قانون اساسی بود.

در این بیانیه آمده است: شورای ملی با در نظر گرفتن همه مشکلات در آغاز مبارزات انتخاباتی خواستار دموکراتیک شدن فضای انتخابات و ایجاد فرصت‌های رقابتی شد. اما دولت الهام علی‌اف این خواسته‌ها را نادیده گرفت و به سنت طولانی کردن عمر خود با جعل انتخابات پایبند بود و در نتیجه شورای ملی مجبور شد تصمیم به تحریم انتخابات جعلی بگیرد. متأسفانه هیچ گامی برای تغییر قوانین انتخاباتی منطبق با منافع رژیم حاکم و ایجاد فضای انتخاباتی منصفانه و رقابتی برداشته نشد و هیچ یک از پیشنهادات ارائه شده توسط کمیسیون ونیز در مورد بهبود دموکراسی انتخاباتی برای سالیان متمادی مورد پذیرش قرار نگرفت.

شورای ملی آذربایجان معتقد است: ۳۰۳ زندانی سیاسی وجود دارد در حالی که ۱۲۵ حوزه در کشور وجود دارد. مقامات بدون استثنا این بار به شورای اروپا که ناظر همه انتخابات آذربایجان بود اجازه نظارت بر انتخابات را ندادند و ۷۶ نماینده شورای اروپا را از ورود به آذربایجان منع کردند.

شورای ملی آذربایجان می‌گوید که هیچ توجه عمومی به مبارزات انتخاباتی که در شرایط غیررقابتی و بدون حضور مخالفان واقعی انجام شده بود، صورت نگرفت و جامعه به هیچ وجه در این روند مشارکت نداشت.

این شورا در بیانیه خود به محدودیت‌های اعمال‌شده برای خبرنگاران مستقل در جریان انتخابات نیز اشاره کرده است و گفت: برخی از خبرنگاران و ناظران به دلیل فشارهای اداری و تهدید از حوزه‌ها حذف شدند. خبرنگاران Abzas Media، Toplum TV، Kanal 13 که تجربه حرفه‌ای در پوشش روند انتخابات دارند، به اتهامات واهی دستگیر و از روند انتخابات جدا شدند.

شورای ملی آذربایجان اعلام کرد: اکثریت رأی‌دهندگان در انتخابات مجلس ملی آذربایجان که در اول سپتامبر برگزار شد، شرکت نکردند و کسانی که برای رأی دادن آمده بودند با استفاده از اجبار اداری در این روند مشارکت داشتند. شورای ملی این نتایج جعلی انتخابات را غیرقابل قبول می‌داند، زیرا آن‌ها خواست مردم آذربایجان را منعکس نمی‌کنند و از مردم می‌خواهند که فعالانه علیه نتایج جعلی انتخابات مبارزه کنند و انتخابات دموکراتیک جدید برگزار کنند.

کمیسر حقوق بشر آذربایجان: حق رأی شهروندان در انتخابات تضمین شد

سابینا علیوا کمیسر حقوق بشر آذربایجان، ضمن اعلام نتایج مشاهدات انجام شده در جریان انتخابات فوق‌العاده مجلس ملی آذربایجان که در اول سپتامبر برگزار شد، گفت که انتخابات پارلمانی در شرایطی برگزار شد که جمعیت بالایی داشت. به شیوه‌ای دموکراتیک، آزاد، شفاف، عادلانه، مطابق با قوانین انتخاباتی و استانداردهای بین‌المللی، به شیوه‌ای منظم انجام شد.

کمیسر حقوق بشر آذربایجان اعلام کرد: با در نظر گرفتن تجربیات مثبت سال‌های گذشته، در مجموع ۷۲ کارمند کمیساریا به عنوان ناظر در انتخابات زودهنگام پارلمانی در ۸۹۷ شعبه رأی‌گیری از ۱۱۷ حوزه انتخابیه در سراسر جمهوری فعالیت کردند. در جریان مشاهدات، بازرس مستقیماً با اعضای کمیسیون‌های انتخابات حوزه، ناظران و رأی‌دهندگان دیدار و نظرات آن‌ها را در مورد روند رأی‌دهی مطلع شد. تخلفات و دخالت هیچ یک از دستگاه‌های دولتی اعم از نمایندگان قوه مجریه و افسران پلیس مشاهده نشد.

کمیسر به این نکته توجه کرد که حق اساسی شهروندان جمهوری آذربایجان برای رأی دادن در انتخابات زودهنگام مجلس ملی بر اساس قانون تأمین شده است.

ایلقار ممدوف: مستندات خود را به کمیسیون مرکزی انتخابات ارائه خواهیم کرد

ایلقار ممدوف، رئیس حزب آلترناتیو جمهوری‌خواه آذربایجان اعلام کرد که نتایج حوزه‌هایی که اعضای این حزب در آن‌ها نامزد نمایندگی هستند، مورد اختلاف است و ما مستندات خود در این زمینه را به کمیسیون مرکزی انتخابات ارائه خواهیم کرد.

ممدوف گفت: پس از تکمیل این روند قانونی، یک بیانیه کلی سیاسی نهایی خواهیم داشت.

حزب جبهه خلق آذربایجان: نتایج انتخابات فوق‌العاده پارلمانی کاملاً جعلی است

در بیانیه حزب جبهه خلق آذربایجان آمده است: انتخابات زودهنگام پارلمانی نشان‌دهنده اراده مردم نیست و نتایج اعلام‌شده آن کاملاً جعلی است. این انتخابات در شرایطی برگزار شد که حقوق و آزادی‌های اساسی مانند تجمع آزاد، آزادی بیان و تشکل کاملاً محدود شده بود، مخالفان واقعی و مردم را تحریم کردند و رقابتی وجود نداشت. ترکیب جدید پارلمان بر اساس فهرستی که شخصاً توسط الهام علی‌اف تأیید شده بود، تشکیل شد. چنین مجلسی نمی‌تواند مشروع باشد و نماینده مردم باشد.

حزب جبهه خلق آذربایجان خاطرنشان کرد: این انتخابات تحریم شد زیرا دولت حتی ابتدایی‌ترین شرایط را برای رقابت فراهم نمی‌کرد. جبهه خلق همواره طرفدار شرکت در انتخابات بوده و شرایط خود را برای شرکت در انتخابات فوق‌العاده پارلمانی اول سپتامبر اعلام کرده بود. این شرایط ساده‌ترین گام‌ها مانند آزادی بیش از ۳۰۰ زندانی سیاسی در کشور، تأمین آزادی تجمعات، نمایندگی مخالفان در کمیسیون‌های انتخاباتی و ایجاد فرصت برای سازمان‌های مستقل و مخالفان برای نظارت بر انتخابات بود. متأسفانه قدرت الهام علی‌اف نگذاشت این شرایط فراهم شود، برعکس، سیاست سرکوبگرانه خود را تقویت کرد و نشان داد که هیچ علاقه‌ای به انتخابات واقعی در کشور ندارد. در زمانی که کشور ظاهراً خود را برای انتخابات آماده می‌کرد، دستگیری‌ها و پیگردهای سیاسی با انگیزه سیاسی افزایش یافت و حتی یک محاکمه کاملاً بی‌اساس علیه علی کریملی، رئیس حزب جبهه خلق آذربایجان آغاز شد. دعوای دیگری با ادعای توقف فعالیت حزب جبهه خلق آغاز شد.

در بیانیه حزب جبهه خلق آذربایجان آمده است: مقامات از روش سنتی تقلب استفاده کردند تا نشان دهند که در روز رأی‌گیری تعداد زیادی رأی‌دهنده در مراکز رأی‌دهی حضور داشتند. مشارکت رأی‌دهندگان کمتر از ۱۰ درصد (۷-۸ درصد) بود. با این حال، حتی این تعداد نیز نه با مشارکت داوطلبانه، بلکه با جذب کارمندان شاغل در سازمان‌های بودجه دولتی برای رأی دادن به دلیل فشار اداری به دست آمده است. گروه‌های مختلف چندین بار در حوزه‌های مختلف، رأی دادند. باز هم صندوق‌ها پر از برگه‌های جعلی است. اطلاعات مربوط به درصد مشارکت در انتخابات که به نمایندگی از کمیسیون مرکزی انتخابات منتشر شده، ربطی به واقعیت ندارد. جبهه خلق آذربایجان نتایج این انتخابات را به رسمیت نمی‌شناسد و به مبارزه خود برای انتخابات جدید و دموکراتیک و دموکراتیزه کردن کشور علیرغم همه مشکلاتی که با آن روبرو بوده است، ادامه خواهد داد.

حزب جبهه خلق آذربایجان از جامعه بین‌المللی می‌خواهد که به این واقعیت توجه جدی داشته باشند که هر انتخابات در آذربایجان غیردموکراتیک‌تر از انتخابات قبلی است و در شرایط محدودتری برگزار می‌شود، همه حقوق و آزادی‌های اساسی در سطح دولتی محدود شده است و این کشور گذار از یک رژیم استبدادی سختگیرانه به توتالیتاریسم است.

در این بیانیه آمده است: جامعه بین‌الملل باید ارزیابی اصولی از جعل گسترده انتخابات در آذربایجان بدهد و از مقامات الهام علی‌اف با قاطعیت بیشتری بخواهد به تعهدات بین‌المللی خود عمل کند. از مردم آذربایجان می‌خواهیم که از بن‌بست سختی که مسئولین در آن قرار داده‌اند آگاه باشند. باید دانست که احزاب فردی نمی‌توانند مردم ما را از این بن‌بست نجات دهند. تنها راه برون‌رفت از این وضعیت اسفناک فقط می‌تواند یک جنبش ملی باشد، یک جنبش بزرگ برای تأمین حقوق و آزادی‌های اساسی ما، از جمله حق رأی ما.

حزب مساوات: مجلس ملی تازه تأسیس را یک نهاد قانونگذاری قانونی نمی‌دانیم

در بیانیه اولیه ستاد مرکزی انتخابات حزب مساوات در خصوص انتخابات فوق‌العاده مجلس ملی جمهوری آذربایجان آمده است: حزب مساوات، مجلس ملی را که در نتیجه انتخاباتی غیرآزاد و عادلانه، غیر دموکراتیک و منعکس‌کننده اراده آزاد مردم تشکیل شده است، نهاد قانونی قانون‌گذاری جمهوری آذربایجان نمی‌داند.

حزب مساوات معتقد است: انتخابات فوق‌العاده مجلس ملی آزاد و عادلانه نبود. این انتخابات با استانداردهای بین‌المللی دموکراتیک، تعهدات دولت در قبال سازمان‌های بین‌المللی که کشور آذربایجان عضو آن است، مطابقت نداشت. حزب مساوات خواستار ابطال نتایج انتخابات فوق‌العاده مجلس ملی، اجرای اصلاحاتی است که استقرار یک دولت قانونی و یک جامعه دموکراتیک را در کشور تضمین کند، از جمله اصلاحات انتخاباتی و برگزاری انتخابات جدید مجلس ملی در کشور.

نتایج رسمی اولیه انتخابات

کمیسیون مرکزی انتخابات آذربایجان نتایج اولیه انتخابات فوق‌العاده مجلس ملی این کشور را اعلام کرد.

بر اساس نتایج اولیه، حزب حاکم آذربایجان نوینبه ریاست الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان با به دست آوردن ۶۸ کرسی، اکثریت مطلق خود را در مجلس ملی جدید تمدید کرد.

«مستقلین» که به موضع طرفداری از دولت علی‌اف شهرت دارند، ۴۴ کرسی را به دست آوردند.

سه نماینده از حزب همبستگی مدنی (فضائل ابراهیملی، رافائل حسین‌اف و تنزیله رستمخانلی) و دو نماینده از حزب عدالت، قانون و دموکراسی (قدرت حسنقلی‌اف و الچین میرزابیلی) در مجلس جدید حضور خواهند داشت.

۸ حزب دیگر، حزب آلترناتیو جمهوری‌خواه (ارکین قدیرلی)، حزب استقلال ملی (آرزوخان علیزاده)، حزب اصلاحات دموکراتیک (عاصم ملازاده)، حزب مام میهن (گونای آقامالی)، حزب تأسیس بزرگ (فاضل مصطفی)، حزب آذربایجان بزرگ (الشاد موسیف)، حزب جبهه ملی (رازی نورالله اف) و حزب روشنگری دموکراتیک آذربایجان (الشان موسایف) هر کدام یک نمایندگی خواهند داشت.

حزب مساوات که با ۲۴ کاندیدای معاونت در انتخابات شرکت کرده بود نتوانست هیچ کرسی نمایندگی را به دست آورد. حزب جبهه خلق آذربایجان هم انتخابات را تحریم کرده بود.

به گفته مظاهر پناه‌اف رئیس کمیسیون مرکزی انتخابات، مشارکت رأی‌دهندگان در انتخابات مجلس ملی آذربایجان ۳۷٫۲۷ درصد بود.

انتهای پیام/

Check Also

دوره ترامپ برای ترکیه در سوریه چگونه خواهد بود؟

دوره ترامپ برای ترکیه در سوریه چگونه خواهد بود؟

– اخبار بین الملل – به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آباجان به نقل از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *