به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، درگیری رژیم صهیونیستی با حزب الله لبنان در شمال فلسطین اشغالی- که از دومین روز جنگ در نوار غزه آغاز شده است- همچنان ادامه دارد. این درگیری- که به اعتقاد برخی تحلیلگران در آستانۀ تبدیل به یک جنگ تمام عیار و حتی حملۀ زمینی رژیم صهیونیستی به لبنان است- یکی از عوامل تعیین کننده آینده منطقه است. چرا که بازیگری قدرتمندانه حزب الله در این درگیری، موجب شده بازدارندگی رژیم صهیونیستی در شمال از بین برود و جبهۀ شمال طبق اعلام «یوآو گالانت»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به جبهۀ اول رژیم صهیونیستی تبدیل شود. برخی رسانه های اسرائیلی استراتژی حزب الله لبنان در تبادل آتش ۱۰ ماهه را استراتژی «خانه ارواح» می دانند.
حملات حزب الله
حملات مستمر حزب الله به شمال فلسطین اشغالی، با یک شیب ملایم توسعه یافته است و حالا از شعاع ۷ تا ۱۲ کیلومتری در نقاط مختلف مرزی لبنان، به تل آویو در شعاع ۱۱۰ کیلومتری مرزهای لبنان رسیده است. براساس آماری که دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی در پایان دهمین ماه جنگ منتشر کرد، حزب الله، طی ۱۰ ماه جنگ، ۷۵۰۰ موشک به سمت سرزمین های اشغالی شلیک کرده که ۶۵۰۰ مورد آن، از سامانه های پدافندی رژیم صهیونیستی عبور کرده اند. در همین زمان، حدود ۲۰۰ پهپاد حزب الله با عبور از سامانه های دفاع هوایی رژیم صهیونیستی موفق به انجام عملیات شناسایی یا هجومی شده اند. در عین حال حزب الله در ماه ژوئیه با شلیک ۱۰۹۱ موشک، بیشترین تعداد موشک را طی ۱۰ ماه به سمت رژیم صهیونیستی شلیک کرده است که این عدد ۳ برابر روزهای نخستین جنگ است. ماه می ۲۰۲۴ با ۱۰۰۰ موشک و ماه ژوئن با ۸۵۵ موشک در رتبه های بعدی حملات حزب الله به شمال فلسطین اشغالی قرار دارند.
این حجم حملۀ حزب الله به شمال فلسطین اشغالی خسارت های قابل توجهی را برای صهیونیست ها در شمال باقی گذاشته که موجب شده صهیونیست ها، جبهۀ شمالی را جبهۀ اول خود تعریف کنند.
خسارت های مادی و انسانی
براساس گزارش رسمی دولت رژیم صهیونیستی، از ۸ اکتبر ۲۰۲۳ تا پایان دهمین ماه جنگ، ۴۹ نفر در شمال فلسطین اشغالی کشته شده اند. از این تعداد ۲۴ نفر غیر نظامی، ۱۹ نفر افسر و سرباز ارتش و ۱ نفر نیز یک کارگر خارجی بوده است. در همین زمان، ۲۷۱ نفر زخمی شده اند که ۱۴۱ نفر آنها نظامی هستند.
طبق گزارش دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی، تا ۱۱ اوت ۲۰۲۴ حدود ۶۲ هزار نفر از شهرک نشینان صهیونیست شهرک های شمالی از آنجا مهاجرت کرده اند. این آمار در حالی از سوی دفتر دولت رژیم صهیونیستی اعلام می شود که برخی رسانه های صهیونیستی تعداد کسانی را که از شهرک های شمالی مهاجرت کرده اند تا ۹۰ هزار نفر نیز اعلام می کنند.
تا اواسط ماه اوت ۲۰۲۴ میلادی، تیم های آتش نشانی ۷۹۰ عملیات اطفا و کمک برای سقوط انجام داده اند. گزارش دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام می کند تا اواسط ماه اوت در ۱۵۸ هزار دونم (۱۵٫۸ هزار هکتار) از زمین های نزدیک به مرزهای شمالی آتش سوزی رخ داده است که ۹۰هزار و ۴۶۰ دونم ( حدود ۹٫۵ هزار هکتار) آن در جولان و ۴۹هزار و ۹۱۵ دونم (حدود ۵۰ هزار هکتار) آن در الجلیل علیا قرار داشته، بقیه زمین های سوخته در نقاط دیگر پخش هستند.
در همین حال سایت «والاه»- که گفته می شود وابسته به دستگاه های امنیتی رژیم صهیونیستی است- میزان زمین های سوخته شده را ۱۸۰ هزار دونم (۱۸هزار هکتار) ذکر می کند.
خسارت های اقتصادی
گزارش دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی می گوید خسارت وارد شده به بخش گردشگری در شمال، فراتر از ۱ میلیارد و ۱۵۰ میلیون شِکِل (۲۸۰ میلیون دلار) است. این عدد درآمد مستقیم این بخش است که سایت والاه این رقم را ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون شِکِل (۳۷۵ میلیون دلار) ذکر کرده است. علاوه بر خسارت های مستقیم، دفاتر حمایت از گردشگری در شمال، ۲ میلیارد و ۶۴۵ میلیون شِکِل (۶۲۵ میلیون دلار) از درآمدهای جاری خود را نیز از دست داده اند.
در بخش کشاورزی، تنها طی ۶ ماه نخست جنگ، خسارت های وارد شده به تأمین غذا در مناطق شمالی بالغ بر ۱ میلیارد شِکِل (۲۳۵ میلیون دلار) بوده است. سایت والاه در این زمینه می نویسد تا کنون ۴ هزار و ۴۰۰ درخواست دریافت غرامت اقتصادی در شمال ثبت شده است.
به این رقم باید هزینه اسکان مهاجران شهرک های شمالی در هتل ها و خانه های استیجاری مناطق مرکزی و جنوب را اضافه کرد که رژیم صهیونیستی عدد این هزینه را تا کنون اعلام نکرده است. قراردادهای این مهاجران را دولت رژیم صهیونیستی در مناطق جنوبی تا ژوئن سال ۲۰۲۵ تمدید کرده است.
خسارت های آموزشی
در گزارشی که روزنامه «تایمز اسرائیل» اخیراً منتشر ساخت، براساس اعلام مهاجران شهرک های شمالی در حال حاضر ۱۷ هزار دانش آموز خانواده های مهاجر، سال تحصیلی گذشته را در مدارس موقت درس خوانده اند. گزارش «تایمز اسرائیل» می گوید اکثر این دانش آموزان، آموزش های مناسب دریافت نکرده اند و خودشان نیز انگیزه ای برای تحصیل ندارند. لذا آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جدید برای آنها مدارس جدیدی را تدارک می بیند. بخشی از این دانش آموزان به کمک های مشاوره و روانپزشکی نیاز دارند.
مجموع آنچه در فوق به آن اشاره شد را می توان از زبان اندک ساکنان موجود در شهرک های شمالی اینگونه توصیف کرد که: شهرک های شمالی به شهر ارواح تبدیل شده اند. بخشی از ساکنان این مناطق قصد بازگشت به شمال را ندارند و بقیه ساکنان نیز از امن بودن آن اطمینان ندارند. حالا سرنوشت مناطق شمال فلسطین اشغالی در ارتباط مستقیم با خواست حزب الله لبنان است. رژیم صهیونیستی در طول ماه هایی که از جنگ می گذرد از طریق حملات موشکی پرتعداد و ترور مقامات مقاومت اسلامی لبنان، تلاش کرده معادله جبهه شمالی را از جنگ در غزه جدا کند ولی در این زمینه موفقیتی حاصل نکرده است.
انتهای پیام/