سید عقیل مرتضوی در گفت وگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم در بجنورد اظهار کرد: میانگین بارش ۳۰ ساله استان خراسان شمالی حدود ۲۶۰ میلیمتر است و در سال آبی امسال حدود ۲۹۰ میلیمتر بارندگی در استان داشتیم. در سال گذشته در این موقع زمانی ۲۳۰ میلیمتر بارندگی داشتیم و این نشان دهنده وضعیت خوب بارندگی در سال آبی جدید است که حدود ۳۰ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: نسبت به آمار بلند مدت ۱۳ درصد افزایش بارندگی داریم و این جای شکرگزاری دارد. امسال میتوان گفت وضعیت بارش نرمال بوده و این موضوع خوشحال کننده است موضوعی که پس از سه سال خشکسالی به وجود آمده و موجب خوشحالی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان خراسان شمالی گفت: برخی از رودخانههای استان در سه سال گذشته خشک شدند و منابع آب زیرزمینی استان تا حدود زیادی تحت تاثیر کاهش بارندگیهای سه سال گذشته قرار گرفتند. از سوی دیگر بیش از یک دهه است که کشور ما دچار تغییر اقلیم شده و یکی از اثرات جدی تغییر اقلیم تغییر الگوی بارش و پراکندگی آن در کشور است.
مرتضوی گفت: اکنون بارشها به ویژه بارش برف در فروردین ماه اتفاق میافتد و بارشهای بهاری به تابستان منتقل شده و این تغییر الگوی بارش موجب مشکلاتی در حوزه آبرسانی و آب و هوای منطقه شده است. همه این عوامل نشان میدهد که در حوزه مدیریت منابع آب با چالشهایی مواجه شدهایم.
وی با اشاره به اینکه پیشران توسعه استان بحث کشاورزی است و مهمترین عامل کشاورزی موضوع آب است تصریح کرد: برای کشاورزی وجود منابع آبی زیرزمینی و سطحی بسیار مهم است. بارندگیهای امسال بیشتر در فصل بهار اتفاق افتاد و به صورت باران بود و اینکه بارش برف کم بود مشکلاتی را برای منابع آبی سدهای استان ایجاد میکند. آبی حاصل از برف باعث تغذیه دائمی سدها میشوند و دبی پایه رودخانهها تامین میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان خراسان شمالی گفت: اکنون فقط ۲۱ درصد از حجم مخازن سدهای استان آب دارد اما هیچ مشکلی در حوزه تامین آب شرب برای شهرهای بزرگ نداریم و این با وجود بارشهای بسیار خوب بهار امسال است. با توجه به اینکه در سه سال گذشته از ذخایر سدها به صورت کامل استفاده شده، منابع سدها رو به کاهش است که نیاز است همچنان صرفهجویی در مصرف آب در دستور کار همه مردم و به ویژه کشاورزان و صنایع باشد.
وی تصریح کرد: ۸۸ درصد منابع آبی استان خراسان شمالی در حوزه کشاورزی مصرف میشود که این با نرم کشوری نیز مطابقت دارد. دو درصد منابع آب استان نیز در حوزه صنعت استفاده میشود که این نشان میدهد صنایع استان از آب کمی استفاده میکنند.
مرتضوی تصریح کرد: امسال برای کشت بهاره و پاییزه از تمام سدهای استان به کشاورزان آب داده شده است و علی رغم خشکسالی سه سال گذشته و کم آبی سدها، از همه سدهای استان کشاورزی استان تغذیه شده است.
انتهای پیام/۳۱۱